Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Enfonsem el capitalisme, refundem les nostres vides
12 nov 2008
Enfonsem el capitalisme, refundem les nostres vides.

    Fa ja mesos que sentim campanes sobre la crisi econòmica i els canvis estructurals que aquesta ha de comportar. No ha estat fins després de lâestiu que lâambient de crisi sâha desfermat i sâha fet omnipresent als mitjans de comunicació i en boca dels poders públics.

    Sabem que aquesta crisi respon a la preeminència del capitalisme com a principi rector en cada vegada més àmbits de les nostres vides i en la gestió que els polítics en fan de les mateixes. La única constant que trobem arreu dels territoris és el creixement de la desigualtat social i la imposició de polítiques econòmiques cada vegada més salvatges. Som tots els treballadors i treballadores amenaçats per la deslocalització, per pensions miserables, per l'explotació i la precarietat.

    Veiem com diàriament al mes dâoctubre dâenguany sâestan perdent a Catalunya 700 llocs de treball, en forma de tancament dâempreses o dâexpedients de regulació. Alhora, assistim atònites a donacions milionàries als bancs amb la finalitat de sanejar els seus balanços i per mantenir la capacitat dâendeutament de la població. En comptes de destinar partides a mantenir llocs de treball dignes es destinen els nostres diners a salvaguardar el manteniment del dret dâusura.

Més enllà del soroll dâaquesta crisi veiem com els estats o les entitats supranacionals cada vegada adopten tessitures que lluny de dibuixar un horitzó emancipador aproven directives com les dâampliar la jornada laboral a 65 hores, que suposa la possibilitat de poder treballar de dilluns a dissabte més de deu hores diàries.

Aquesta directiva europea serà aprovada el proper mes de desembre presentada com una legislació model per acollir als països de lâEuropa de lâest, però representa un marc en que els drets laborals que tants anys de lluites van costar desapareixen dâun cop de firma. Més enllà de les 65 hores, el que sâaprovarà és un programa normatiu del món del treball que legitimarà encara més lâexplotació i la precarització de les condicions de treball pels i les treballadores dels estats membres, deixant-los en una situació dâindefensió encara més gran a lâactual i dilapidant la necessària reducció de la jornada de cara a redistribuir el treball entre tothom. El temps de vida es veu cada vegada més capturat en temps de treball.

    Entenem que aquesta crisi de la que tant es parla és la crisi causada per la insaciable set de fortuna dels equips directius de les grans entitats financeres i que la ârefundació del capitalismeâ? del 15 de novembre no és només que un nou repartiment dâun pastís pagat amb els fruits dels nostres esforços. La manca de transparència de tot aquest procés de refundació es deixa veure a lâestat espanyol en forma dâordre dels bancs al govern a no publicitar a quines entitats seâls ha donat part dels 100.000 milions dâeuros amb la finalitat de no generar desconfiança. També entenem que les polítiques que estan duent a terme els diferents estaments obeeixen només als criteris que imposa aquest capitalisme basat en la desigualtat i en la opressió dels pobres pels rics. Només és així com podem entendre lâaprovació de directives com la de les 65 hores.

    Per tot això, des de lâABS volem fer una crida per mobilitzar-nos el proper 29 de novembre a la manifestació contra la directiva de les 65 hores a les 19.00h a la plaça Universitat i el proper dia 15 de novembre a les 17h a la plaça Catalunya per cridar que âLa seva crisi la paguin ellsâ?
                       
ABS, Assemblea de Barri de Sants
Novembre del 2008
Mira també:
http://www.barrisants.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Enfonsem el capitalisme, refundem les nostres vides
12 nov 2008
L'hora de la mani del 29 no és correcte.

La mani comença a les 17:30, no a les 19:00

Somh-i, que la liarem grossa!
Sindicat