Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
Convocatòries de vaga i manifestacions
20 de novembre: Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem bolonya!


Barcelona: 12h. Plaça Universitat
Girona: 12h. Plaça Catalunya
Lleida: 11.30h. Plaça Víctor Siurana (davant del rectorat)
Tarragona: 11h. davant de la Facultat de Psicologia
Vic: 12h. Plaça Major
Castelló: 12h. Plaça de la Pau
València: 12h. davant de la Facultat de Geografia i Història
mani2.jpg
20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals
El “segrest� de la universitat europea

En les últimes dues dècades, la generalització d’una nova etapa del capitalisme ha portat al desmantellament del mal anomenat “estat del benestar�, amb la consegüent precarització de les condicions laborals; així, s’han generat unes noves necessitats formatives que, necessàriament entren en contradicció amb l’antiga concepció de la ‘Universitat de masses’ –nascuda després de la II Guerra Mundial. Aquest fet es centra en la reconversió de la força de treball material i intel·lectual per les necessitats del nou capitalisme i la tercera revolució tecnològica.

La prioritat de les reformes universitàries que s'han succeït en els últims anys i la coordinació de les mateixes a escala europea a través del procés de Bolonya, és la rentabilització dels pressupostos universitaris de la següent forma:

Tendir a que la producció anual de titulats correspongui a les demandes de la classe dominant en el mercat de treball intel·lectual de formació universitària;
Associació de projectes d'investigació universitària a les necessitats de les grans corporacions multinacionals;
Reorganització del contingut de l'ensenyament universitari perquè correspongui a les exigències de les grans empreses involucrades en la innovació tecnològica;
Perfeccionament de les tècniques de fragmentació, parcialització i hiperespecialització (sobretot en ciències socials) que faciliten la utilització de tècnics formats;
Proveir un mercat creixent a les indústries tecnològiques punta (indústria de la informació i entreteniment, biotecnologia, enginyeria informàtica, electrònica, robòtica, etc.).
La rentabilització d'allò invertit en educació és irrealitzable sense una selecció més severa, una 'racionalització' de l'expansió universitària, a través de la disminució del nombre de joves que accedeixen a la universitat mitjançant diverses barreres: a través de proves per a accedir a la universitat, numerus clausus, introducció o augment de les taxes i de les càrregues associades a la condició estudiantil (habitatge, transports, manutenció, accés a la cultura, etc.), increment dels ritmes de producció intel·lectual a través de la multiplicació de cursos, exàmens, seminaris, que es converteixen en definitiva en jornades de treball a temps complet.

Els estats que formen part del procés de Bolonya, encoratjats per les grans multinacionals, tracten d'obtenir el control del procés de subjugació del treball intel·lectual sota el capital mitjançant la programació del nombre d'universitats, la gamma de cursos, la ubicació dels estudiants en les diverses disciplines, les desqualificacions periòdiques i el reciclatge de la força de treball al llarg de tota la vida.

L'objectiu perseguit pel procés de Bolonya és l'expropiació del temps de vida dels estudiants com element central, formal i de contingut, de la nova condició estudiantil, a través de la construcció d'un gran canal de formació professional orientat a futurs treballs precaris fragmentaris i desqualificats. És a dir, introduir el més ràpid possible als estudiants en l'exèrcit de reserva dels precaris.


* Article extret de La Fàbrica, espai de producció i reproducció d'idees dels Països Catalans
mani.jpg
20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.sepc.cat/aturembolonya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
L’actual situació en què es troba la universitat pública catalana és preocupant. Des dels rectorats, conselleries i ministeris s’està imposant l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, que no compta amb el recolzament del conjunt de la comunitat universitària, i sobretot dels estudiants.
Davant d’aquesta situació, no podem restar quiets i obedients, per això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fa una crida a l’organització i la mobilització de tots els estudiants per fer front als atacs que rep la universitat pública i, entre d’altres coses convoca una jornada de lluita i de vaga a les universitats del país el proper 20 de novembre.


Aquest curs acadèmic, el Procés de Bolonya arriba al seu punt clau. Com ja hem denunciat, repetides vegades, aquesta reforma de la universitat respon a les exigències de les empreses, i no pas a les demandes de la societat. Els estudiants no volem una reforma encaminada a transformar l’educació en un nou bé del mercat, el que volem és construir una universitat pública i de qualitat, que doni solucions a les necessitats i demandes del conjunt del poble català.

Aquest últim any, el Procés de Bolonya ha mostrat el seu veritable rostre, la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) s’ha caracteritzat per ser l’exemple més evident i definidor del que és una imposició.
D’una banda, les manifestacions pels carrers de les ciutats catalanes en defensa de la universitat pública han estat fortament escortades, i, en moments, reprimides pels cossos policials. De l’altra, els equips de govern de les universitats han aprovat precipitadament, i en alguns casos de forma irregular, els nous plans d’estudi, sense escoltar les aportacions i crítiques dels estudiants i dels altres membres de la comunitat universitària.
Així mateix, les conselleries i el ministeri espanyol d’universitats han decidit fer cas omís a les advertències realitzades pels diversos agents educatius (professors, estudiants i treballadors del PAS) sobre la mercantilització que suposa el Procés de Bolonya.
La situació de repressió i persecució que pateixen totes les persones crítiques amb aquesta reforma universitària ha arribat fins al punt que més d’una trentena d’estudiants, de la Universitat Autònoma de Barcelona, es troben en un procediment disciplinari d’expulsió i una quinzena immerses en un procés penal, que pot acabar amb penes de presó, per la seva lluita diària contra aquest nou model d’universitat.

Davant d’aquesta situació, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans estem potenciant diverses iniciatives a les universitats del nostre país per mostrar el rebuig dels estudiants a l’EEES, i fer evident que és imprescindible la participació de tots els membres de la comunitat universitària en la presa de decisions sobre el futur de la universitat.

Amb l’objectiu de defensar la universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat, els estudiants dels Països Catalans realitzarem protestes al llarg del mes de novembre, i, en especial, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans convoquem, seguint la crida del Fòrum Europeu d’Estudiants, una jornada de vaga i mobilització pel 20 de novembre a totes les universitats del país.

Finalment, volem encoratjar a tots els estudiants a no defallir en la lluita per la universitat que desitgem, i volem deixar ben clar també que les accions que pretenen desactivar i criminalitzar la nostra feina no aconseguiran els seus objectius



Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 30 d’octubre de 2008
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
Crec que aquest comunicat és el millor que he llegit per part del SEPC en bastant temps.
Tret de certs matisos que no comparteixo, però respecto estic molt d'acord amb el comunicat.
Per fi es publica un anàlisi centrat en el procés de Bolonya i no pas en les repressions que es donen, que podien donar-se amb el procés de Bolonya com amb qualsevol altre atac a la Universitat Pública.

La única cosa que no em quadra és la convocatòria a nivell europeu, ja que no hi ha hagut cap reunió a nivell Europeu.

http://www.europeanstudentforum.org/spip.php?article52

Salut a les Assemblees
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
No hem de lluitar pels PPCC, hem de lluitar contra Bolonya!

Unitat!
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
per descomptat i el que fem és lluitar contra Bolonya. això es fa a través de les AdF's en part, però per la nostre part hem de fer un treball extra. o l'independentisme no és una consciència que ens diferencia de la resta del estudiantat?

però les coses que fem com a SEPC s'emmarquen en els Països Catalans. Tant senzill com això.

i després de la publicació de les balances fiscals ja és bastant evident que a més de culturalment, econòmicament també sóm una realitat. mani PP o tripartit.

Amunt les AdF's i els SEPC!
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
"Amunt les AdF's i els SEPC! "


AdF's...?

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


De debò, reserveu-vos les sigles modernetes (rotllo "NPE") per als vostres documents interns, que feu el pena.
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
Nose perquè, però tothom veu molta feina del SEPC i no veu res de la resta...

Per això no és d'estranyar que les assemblees del SEPC tinguin més gent que altres.

Haveré si el SEPC fa alguna cosa i la mani és digne, ja que gracies al SEPC l'any passat va sortir la gent que va sortir.
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
12 nov 2008
Ningu treu que el sepc vulgui lluitar contra bolonia ni que sigueu un sindicat anticapitalista i tal, pero ho que es veritat esque sempre intenta posarse totes les medalles que conseguin tots plegats com a merits propis, tambe es veritat que els sindicats sempre busquen el merit personal i pel seu propi interes, sino perque es fa desfer la PMDUP qui va canviar el recorregur de la marxa de l'any pasat pasan del k savia decidit??

El sepc fa coses bones pero tambe de dolentes i sobre tot el seu principal problema esque intenta apoderarse de les assambleas i dels merits agens.
Aquesta critica no intenta ser destructiva dons tots tenim coses a apendre del sepc, sino que es perque tots akets fans del sepc sapiguen que s'ha de lluitar desde les assambleas i no desde sindicats que normalment sempre tenen els seus propis interesos.

Visca el moviment assambleari
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
13 nov 2008
llibertari, estic d'acord en que el SEPC comet encerts i errades, de fet, ho fa com ho fan qualsevol organització, plataforma, assemblea,... entra dintre de la normalitat.

El que no estic d'acord és en contraposar assamblea amb sindicat, ho trobo d'un raonament simplista i interessat.

-En primer lloc perquè (almenys pel SEPC) es decideixen les coses assembleàriament. Són també assemblees locals les que decideixen que fer. De fet, No difereix massa el funcionament amb el que pugui tenir la CAE.

-A més a més, aquesta posició deslegitimitzadora de sindicats veig que és una cosa "unidireccional" (pensant únicament en la universitat). Això segurament contrasta amb el fet de que el primer que es vagi a buscar com a assemblees de facultat per fer coses siguin sindicats (USTEC, CGT,etc.), així com que en el teu propi entorn llibertari hi hagi molta gent que està en un sindicat (CNT, CGT,...). Vaja, també els hi dius a ells que han de deixar la CNT? t'oposes a la teva as. de facultat a que la gent contacti amb sindicats de professors?

- Les assemblees de facultat són marcs unitaris, i com a tal recullen una sèrie de reivindicacions de mínims. Ara bé, si una part dels estudiants organitzat en as. de facultats té una sèrie de reivindicacions pròpies, és perfectament legítim que s'autoorganitzin en altres espais (SEPC, as. llibertàries, etc.), no?

Ah, i per suposat, visca el moviment assembleari! la pregunta és: i qui no ho és d'assembleari?
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
13 nov 2008
És al revés del que dius.

El moviment assembleari llibertari s'intenta apuntar les victòries del SEPC.
Quasi totes les victòries són del SEPC, com la mani de l'any passat que pintava fracàs fins que el SEPC a l'últim moment va posar les piles a la mobilització i va sortir a tots els mitjans.
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
13 nov 2008
ets un flipat. El més fort és que segurament et penses que tens raó...
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
15 nov 2008
TOTS A LA MANI!!

ARA ENS HEM DE DEIXAR DE DISQUISICIONS INÚTILS I BARALLES ENTRE SINDICATS

EIS GENT! SIGUEU DE LA SEPC, LLIBERTARIS, SINDICALISTES DE LA CNT-CGT, DEL SINDICATO DE ESTUDIANTES, DE L'AEP, D'ESTUDIANTS EN LLUITA, DE LES DIVERSES ASSAMBLEES AUTÒNOMES, ETC, ETC, ETC

HEM DE FER PINYA I ANAR TOTS A LA CONVOCATÒRIA!

NO PASSARAN!!

CONTRA LA UNI NEOLIBERAL, LLUITA, LLUITA, LLUITA SOCIAL!!
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
15 nov 2008
però que dius? totes les sigles molt bé, menys la del Sindicato de Estudiantes.

Ho llegiu gent del Sindicato de Estudiantes???

PERQUÉ NO SEREU BENVINGUTS NI PER LLIBERTARIS, NI PEL SEPC, NI PER EN LUCHA, NI PER LES ASSEMBLEES DE FACTULTAT.

US FOTREM LA PATADA AL CUL MÉS FORTA QUE MAI US HAGIN DONAT. NO VOLEM A MANIPULADORS PROFESIONALS A SOU DE SUBVENCIONS A LES NOSTRES MANIFESTACIONS.

Apa. Bona nit i a cuidar-se.
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
16 nov 2008
tens raó. no estava informat del tema.

http://elmonoazul.creatuforo.com/sindicato-de-estudiantes-tema95.html
Re: 20N Vaga i Mobilitzacions Nacionals SEPC
16 nov 2008
tens raó. no estava informat del tema.

http://elmonoazul.creatuforo.com/sindicato-de-estudiantes-tema95.html
Sindicato Sindicat