Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
FICOSA Rubí vol acomiadar 140 treballadors-Manifestació 15/11/2008 11h
12 nov 2008
MANIFESTACIÓ A RUBI, dissabte 15 de novembre, 11h. amb sortida a la Rotonda 25 de Setembre-Carretera Sant Cugat
FICOSA_logo.png
Ficosa Internacional, multinacional catalana, s’expandeix per tot el món (Europa, Àsia, Amèrica, etc…) i en l’actualitat té presència en 19 països. En canvi, en els últims anys a Rubí i a Catalunya, ha anat deslocalitzant els productes i tancant empreses anant a la recerca de mà d’obra més barata.Els treballadors/as del grup Ficosa de Rubí volem informar de la situació en la qual ens trobem:

En el 2006, la multinacional va vendre els terrenys del polígon industrial de Sant Genís a Rubí a una immobiliària, uns 400.000 m2, i va injectar l’import en el grup Ficosa deixant a les empreses de Rubí en situació de lloguer.
Recentment, la Direcció de l’empresa ens ha presentat un Pla de Viabilitat fins al 2011 en el qual, pretén fusionar les dues empreses (Fico Triad i Fico Transpar). L’acceptació d’aquest pla suposa l’acomiadament de 140 treballadors/es, representant el 40% de les dues plantilles, això sí, acomiadaments de forma selectiva impossibilitant que s’obri un pla de prejubilacions o baixes voluntàries.
En els últims anys, a aquestes plantes no han arribat nous projectes sinó que, s’han derivat a altres empreses del grup amb la qual cosa, la producció actual va disminuint cada vegada més. Amb la pèrdua de més de 200 llocs de treball temporal en els últims mesos, no estem davant una situació conjuntural, com vol fer-nos veure l’empresa, sinó estructural en la qual aprofitant la situació general de crisi pretén desmantellar les plantilles.
Ficosa sempre ha estat bé posicionada en la fila a l’hora d’agafar ajudes públiques amb el propòsit de créixer. Recordem que recentment, han rebut una injecció de diners per l’Institut de Finances de Catalunya concedint-los 50 milions d’euros per al Projecte d’Aeronàutica a Andalusia en canvi, a la vista està, que per a la fusió de les plantes de Rubí no té ni diners ni interès.

EXIGIM: Que les ajudes proporcionades per institucions públiques catalanes siguin reinvertides a Catalunya garantint l’estabilitat i el futur de tots els llocs de treball, volem projectes nous i de valor afegit. Ja n’hi ha prou de l’oportunisme de les empreses.

CONTRA L’AVAR�CIA PATRONAL, MOBILITZACIÓ

MANIFESTACIÓ A RUBI, dissabte 15 de novembre, 11h. amb sortida a la Rotonda 25 de Setembre-Carretera Sant Cugat

EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL DE FICOSA RUBÃ?
Convoca: Comitè d’Empresa de Fico Triad - Fico Transpar (Ficosa Internacional)
Mira també:
http://cgtsabadell.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat