Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
MANIFESTACIO DELS TREBALLADORS DE NISSAN AL CENTRE DE BARCELONA

Per veure les imatges http://www.elmundo.es/elmundo/2008/11/11/barcelona/1226401680.html

Els treballadors de Nissan intensifiquenn les protestes després de la formalitzacio de l' ERE.
Els manifestants han decidit que a partir d'ara les manifestacions seran diaries. Avui la convocatòria ha acabat amb el llançament de diferents objectes a la seu de Nissan a Barcelona.
La Conselleria de Treball encara no s'ha pronunciat per la ERE presentada per la firma automobilistica.

ELMUNDO.ES | EFE
BARCELONA.- Ante la materialización del ERE por parte de la empresa nipona, intensificación de las protestas. Los trabajadores de Nissan han radicalizado sus acciones de protesta y se han concentrado a las puertas de la sede comercial de la multinacional en Barcelona, contra la que han lanzado todo tipo de objetos contundentes.

Más de un millar de empleados han partido sobre las 11.15 horas de la plaza de España y se han dirigido a pie hasta la sede comercial de Nissan, un edificio de diez plantas con estructura de cristal que han hecho objeto de su ira.

Algunos operarios han lanzado huevos, latas de refresco, botellas de vidrio, piedras, bengalas e incluso vallas de metal contra el edificio, sin que nadie haya resultado herido.

Ante la actitud de los trabajadores, los Mossos d'Esquadra se han dirigido hasta la zona para intervenir y, aunque en un primer momento se han vivido momentos de tensión, ya que algunas personas han volcado contenedores y lanzado tomates y piedras a los agentes, finalmente la manifestación se ha dispersado sin más incidentes.

Durante la marcha, los participantes han proferido insultos contra el máximo responsable de Nissan Motor Ibérica, el japonés Fumiaki Matsumoto, y han exigido a los gobiernos español y catalán que rechacen sin vacilación el expediente de ocupación.

Los manifestantes también han proferido gritos contra los presidentes del Gobierno y de la Generalitat, José Luis Rodríguez Zapatero y José Montilla.

"Pedimos a la Generalitat que se oponga frontalmente a un ERE que está injustificado", ha señalado el dirigente de UGT Jordi Carmona, quien ya ha advertido de que los sindicatos no negociarán ningún despido con la empresa mientras Nissan no retire el ERE, cosa que, por el momento, parece improbable.

Desde CCOO también han pedido al presidente catalán "que se deje de fotos" y de "tibiezas" y que rechace un ERE que puede suponer una "sangría de despidos" no sólo en Nissan, sino en todo el tejido industrial de Cataluña.

Esta protesta se suma a la que el lunes realizaron otros 1.500 trabajadores que cortaron la Ronda Litoral para rechazar el expediente, que finalmente Nissan presentó por la tarde ante la Conselleria de Trabajo de la Generalitat.

Los trabajadores han decidido, además, que a partir de ahora las protestas serán diarias, ante la inminencia del ERE, que prevé casi 1.300 despidos sólo antes de final de año. La conselleria de Treball, por su parte, aún no se ha pronunciado sobre el ERE presentado por la firma nipona.

La próxima manifestación será el miércoles por la tarde. Los trabajadores partirán sobre las 18.00 horas de la sede de Correos, al pie de la Via Laietana, en dirección al Parlament, frente al que se concentrarán para hacer "sentir su voz" a la clase política catalana.
Mira també:
http://www.elmundo.es/elmundo/2008/11/11/barcelona/1226401680.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
Amb els conductors de TMB es va crear una solidaritat sense precedents en els ultims anys... Ara és l'època d'enfortir aquella experiència amb els treballadors acomiadats de Nissan. A més, sembla que aquesta situacio s'extendrà a moltes altres empreses.
La crisis creada pels especuladors bancaris la paguem els treballadors i aix èo és intolerable.

ES EL MOMENT DE LLUITAR!!
SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS DE NISSAN!!
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
Fora, que entre aquesta gent hi ha que són d'EUiA! A més van anar a l'Assemblea Nacional aquest cap de setmana!

buhhhh, fora d'indymedia, buhhh
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
K estas dient m-l?
Son trebaladors que estan lluitant contra els acomiadaments... deixat de CCOO, UGT e EUiA.
Tenim que solidaritzarnos amb ells, i tenim que portar a la vegada una politica revolucionaria per convencels de que el reformisme de EUia i sindicats burocratics estan fen el joc al capitalisme.
Més solidaritat de clase i menys sectarisme!!! Com vols fer la revolucio? Els qquatre gats de sempre? Tenim que arribar a la majoria, i la majoria son els treballadors, tinguin la idea k tinguin. El nostre objectiu es convencels amb el nostre programa revolucionari!

Fora sectaris!
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
Sembla que no has entés la ironia...

Dic a aquesta gent EUiA els està donant ple suport, que molts d'ells són d'EUiA, i de mentres hi ha gent per aquí que es dedica a censurar els missatges dient que són "partit polític en el govern"
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
los trabajadores de nissan se merecen toda la solidaridad, más aún de los movimientos sociales no institucionales y autoorganizados. Así muchos trabajadores y trabajadoras podrán experimentar modos diferentes de organizar la lucha anticapitalista y antiautoritaria que van más allá de la simple afiliación al sindicato de turno. Estas movilizaciones pueden servir, más que para defender puestos de trabajo, para abrir un debate que ponga en cuestión la ética tradicional del trabajo y sus formas institucionalizadas (y por tanto neutralizadas) de protesta.
Así que dejemos las tonterías de que si algunos son de este o aquel partido y hagamos que conozcan de primera mano lo que se puede lograr mediante la autogestión. Hagamos que se queden solos los cuadros de las centrales sindicales, pues son los únicos que saldrán en la foto como "beneficiados" de las negociaciones colectivas.

Solidaridad con todas las luchas anticapitalistas!!!
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
Bé, jo no puc defensar que tot continui igual. Jo no puc defensar la indústria automobilística, per tant, tot i que entenc que els treballadors defensin el seu lloc de treball, jo no ho puc fer. Que baixin les vendes de cotxes és una bona noticia. Prou ja de produir insostenibilitat, de malbaratar recursos, de contaminar i construir autopistes i autovies. Necessitem molt més transport públic.
La crisi ha de servir per canviar aquest món no per demanar que hi continui la bogeria capitalista. Pel DECREIXEMENT SOSTENIBLE!
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
11 nov 2008
hi ha gent que no enten res... que baixin les vendes cotxes e suna bona noticia si es per un descens estructural... per un canvi de comportament en el consum...

El decreixement no passa per la destrucció del model actual, sino per la transformació d'aquest... que tanquin les industries automovilistiques no porta al decreixement... en X mesos passarà i tornaràn a pujar...

I si algu creu que "cuanto peor, mejor" no ha entes res de la historia del sXX
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
12 nov 2008
Hombre la diferencia con la lucha del TMB es una muy grande:allí la mayoría del comite era de dos sindicatos(CGT y ATUB) que hacían sólo caso a la asamblea de trabajadores y no tenían relación con ningun partido político.Nissan esta controlada mayoritariamente por CCOO-UGT que harán los que le digan sus jefes(cúpula sindical y tripartit).Y el papel de ICV-EUiA buensísimo, el papel del pirómano bombero(si al revés), primero luchan como el que más y luego firmaran el ERES con el tripartit(ya lo vereis).Es perder el tiempo,a no ser que los tabajadores le peguen una patada a toda esta burocracia sindical y política y se autoorganizen.Pero si no pasa lo siente, pero currantes de nissan multiplicaros x o
Re: Treballadors de Nissan en lluita!
12 nov 2008
Si hi ha alguna cosa que em treu de pollaguera es que s'insulti i menysprei opinions i persones, i per gent que comparteixen teoricament els mateixos idearis, la qual cosa és encara més greu. Ho dic en aquest cas pel que ha signat lliberidiota.

No se què és per tu el Decreixement, però si transformem el sistema el sistema desapareix i per tant, l'hem destruit, no? Que la venda de cotxes baixin, sigui o no estructural, és una bona noticia. No es tracta de tancar indústries com l' automobilística, si de cas serà començar a reconvertir-les per produir coses que col·lectivament hàgim decidit que necessitem i no produir coses que obeeixen a les necessitats creades pel capital i que són insostenibles ecològicament i socialment. I sobretot produir i consumir localment, a petita escala.
Cuanto peor, mejor? El que està passant no és dolent, les crisis són oportunitats, estan per aprendre i canviar l'estat de les coses i canviar nosaltres, sinó continuaríem indefinidament visquent com ho hem fet fins ara (als països "rics", es clar), llevat d'uns quants molt conscienciats.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more