Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Dia Internacional de l'escriptor empresonat
11 nov 2008
“Com més llibres tinguem en els nostres prestatges,
menys homes ficarem a la presó�
Joseph Brodsky

La Ciutat Invisible es suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Escriptor/a Empresonada, una iniciativa del PEN CLUB (www.pencatala.cat) que promourà, el proper 15 de novembre, un reconeixement a totes aquelles autores i autors que pateixen presó, exili i repressió política pels seus escrits.
cartell.jpg
portada.jpg
Amb aquest objectiu, el PEN Català ha coeditat el llibre titolat "Escrits des de la presó", que inclou textos, contes, poemes i cartes d’escriptors distants en el temps, les geografies i les circumstàncies, però amb una experiencia compartida: la presó. Agustí Bartra, Primo Levi, Alí Lmrabet, Ken Saro-Wiwa, fins arribar a una quarentena d’autors, ens mostren que la literatura pot ser una eina de denúncia col•lectiva i d’afirmació personal d’uns creadors que, per motius polítics, es troben tancats als inferns penitenciaris.

Aquest tipus de narrativa, considerada ja com a gènere literari, l’hem volgut reflectir a La Ciutat Invisible destacant algunes obres significatives al nostre aparador, que abarquen des de poetes i contistes exiliats com Mario Benedetti o Pere Calders, activistes empresonats com l’irlandés Bobby Sands, el filòsof català Lluís Maria Xirinacs o el llibertari Xavier Cañada (El Cas Scala), intel•lectuals militants com l’alemanya Ingrid Strobl o l’afroamericana Angela Davis, o presos que han fet de la seva experiència un material literari estremidor com Xosé Tarrío. Ja pots imaginar que no ens ha estat massa difícil fer una selecció a la llibreria, perquè possiblement la meitat dels autors de les nostres prestatgeries han tingut, tenen o tindran problemes polítics amb el poder.

En fi! Bona lectura, que la literatura aporta bellesa a la lletja realitat, ja sigui transformant-la amb el combat, ja sigui per a defugir-la -com si fóssim presos d’ella- amb la dolça fuga de la imaginació.
Mira també:
http://www.pencatala.cat
http://www.laciutatinvisible.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat