Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Re-apropiació de les metròpolis contemporànies Jornada per a compartir coneixements i experiències
09 nov 2008
a partir de les realitats dels centres socials a França (Lió) i la Xarxa de Promocions d'Habitatge Realment Publiques (XPHRP) de Barcelona.
Cartel CAT.jpg
Xerrada i sopador a partir de les 20.30.pm

Des de fa cinc anys, el moviment social de l'est de França viu un renaixement en el mateix moment en el qual la repressió és més forta. Els diferents col·lectius d'okupació s'han unit per a obrir més espais i troben suport i solidaritat en mobilitzacions puntuals (suport psicològic, circulació de persones, recolzament en els desallotjaments). No obstant això i de forma paral·lela, el temps de vida dels espais és més i més curt; els jutges i la policia apliquen les lleis de manera cada cop més perversa i descarada contra els espais alliberats. Per altra banda això es desenvolupa en un context de lluita antiterrorista i les primeres accions repressives comencen a afectar a diversos col·lectius activistes de suport a sense-papers...

Mentre tots això passa, la gent aquí segueix lluitant.



En un context similar sorgeix el projecte PHRP. La Xarxa és un projecte (beta) obert de desobediència civil en xarxa pel dret a sostre, que es basa en la solidaritat i la unió de veïns i veïnes en un context de precarietat devorant. Pensem que l'única manera de combatre la repressió i la precarietat en la qual ens sumeixen les institucions i els poders econòmics, és la complicitat entre veïnes i veïns (precaris, veïns afectats de mobbing, col·lectius sense espais etc) en una acció de desobediència civil de re-apropiació dels espais abandonats, en un crit de rebel·lió en xarxa contra la institució de la precarietat. Les temptatives del projecte s'enfronten constantment a la realitat trencada del capital, construïm des del no-res i nosaltres mateixos som el camp de batalla.


Lloc: ESM, carrer Magdalenes 13-15 <M>Urquinaona L1 L4
convoca: Xarxa PHRP

---------------------------------------------


En castellano

Re-apropiación de las metrópolis contemporáneas.
Jornada para compartir conocimientos y experiencias

A partir de las realidades de algunos Centros Sociales de Francia (Lyon) y la Xarxa de Promocions d'Habitatge Realment Públiques (XPHRP) de Barcelona.

Charla y comedor a partir de las 20.30 h

Desde hace cinco años, el movimiento social del este de Francia vive un
renacimiento en el mismo momento en el que la represión es más fuerte.
Los diferentes colectivos de okupación se han unido para abrir más espacios y encuentran apoyo y solidaridad en movilizaciones puntuales (apoyo psicológico, circulación de personas, apoyo en los desalojos). No obstante, de forma paralela el tiempo de vida de los espacios es más y más corto; los jueces y la policía aplican las leyes de manera cada vez más perversa y descarada contra los espacios liberados. Por otra parte esto se desarrolla en un contexto de lucha antiterrorista y las primeras acciones represivas empiezan a afectar a varios colectivos activistas de apoyo a sin-papeles...

Mientras todos esto ocurre, la gente aquí sigue luchando.



En un contexto similar surge el proyecto PHRP. La Xarxa es un proyecto (beta) abierto de desobediencia civil en red por el derecho a techo, que se basa en la solidaridad y la unión de vecinos y vecinas en un contexto de precariedad devorante. Pensamos que la única manera de combatir la represión y la precariedad en la que nos sumen las instituciones y los poderes económicos, es la complicidad entre vecinas y vecinos (precarios, vecinos afectados de mobbing, colectivos sin espacios etc) en una acción de desobediencia civil de reapropiación de los espacios abandonados, en un grito en red de rebelión contra la institución de la precariedad. Las tentativas del proyecto se enfrentan constantemente a la realidad rota del capital, construimos desde la nada y nosotros mismos somos el terreno de batalla.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat