Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
AEP: el doble joc!
08 nov 2008
PROU DE DOBLES JOC!!!!
Això surt a la web d'AEP:
Dijous 13 de novembre
Manifestació contra la LEC
Professors i estudiants junts contra la LEC! Tothom per la Pública!


I això fan de veritat [http://www.ccooensenyament.net/]:
- 30 de Novembre: gran concentració davant del Parlament
- L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC), la Federació d’Associacions de Pares d’Educació Secundària (FAPAES), la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (MRP), Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT):
- Proposem conjuntament esmenes a la LEC als Grups parlamentaris

Sortir un dia contra la LEC, i poc després fer esmenes, via ICV?¿?¿, conjuntament amb AJEC (estudiants del PSC), CCOO i UGT, que es neguen a protestar contra la LEC.

PROU DE DOBLES JOCS!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
de que t'extranyes? AEP són uns miserables. Fan veure que són alternatius però no són res més que un sindicat del sistema. Amb el pla de Bolonya foten igual diuen que estan en contra però boicotegen la lluita. No són res més que el sindicat d'ICV-EUiA i com a tal actuen. Fa temps que no enganyen a ningú.
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
Això és HISTÒRIC: el sistema d'ensenyament públic tal i com el coneixem, amb totes les seves deficiències, és cert, però intentant fer sobreviure el seu ideari de no seleccionar l'alumnat, de contribuir a la justícia social, de gestió democràtica, de laïcitat, etc., ESTÀ A PUNT DE SER DESTRU�T per Maragall, PSC, IC, ERC, i amb la tasca de confusió i desmobilització pròpia de CCOO, UGT, mitjans de comunicació...

D'aquí a 10 anys, quan tinguem un sistema públic tan patètic com el de Gran Bretanya o els Estats Units -amb precarietat laboral, amb docents poc respetats i porucs, jeràrquic, amb funcions merament disciplinàries, sense recursos, amb escoles guetos, etc, ens demanarem qui ens ha portat a aquesta situació. I el més trist de tot és que, coneixent l'amnèsia ciutadana, no sabrem explicar-nos-ho.

Suposo que per molts de nosaltres és obvi, però s'ha de dir ben clar: PSC IC ERC CCOO UGT ESTAN SEGUINT ELS DICTATS DE L'OMC DE PRECARITZAR TANT COM SIGUI POSSIBLE L'ENSENYAMENT.

CIU deu estar encantada, el PP -tret en la qüestió del català- també, la patronal de les escoles concertades també. De fet, tots ells deuen estar comentant: "ai, collons, aquesta gent sí que sap fer les coses! Són bona gent, d'ordre, jerarquia i disciplina"

Qui ho havia de dir als anys 70: IC PSC CCOO UGT AEP, tots entestats a aconseguir que l'ensenyament concertat rebi el nom de SERVEI PÚBLIC. Impressionant: un negoci privat servei públic!! Que bé que han après la lliçó dels burgesos de considerar que l'interès públic és el seu negoci privat.

I més fort encara, fer servir aquesta història de "Servei Públic" per desmuntar l'escola pública, per fer que s'assembli a l'escola privada en jerarquia, precarietat laboral, manca de democràcia interna, però no en recursos públics.

VERGONYÓS.

Tot un símptoma de la ideologia burgesa conservadora que deuen haver abraçat tota aquesta gent de ERC PSC IC CCOO UGT. Total -deuen pensar- si nosaltres ara portem els nens ja a la concertada, a la pública li deixarem el subproletariat amb molts menys poder que nosaltres (immigrants, gent de barris degradats...)
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
es nota que el sistema educatiu és penós.

El comunicat de l'AEP diu clarament que l'Ensenyament ha de ser considerat servei públic.
Al contrari del que diu la LEC, que el considera un mer servei. aquest fet facilita que les concertades tinguin més fons d'origen public.

Si no sabem de que va la LEC i només us han dit que sembla ser que privatitza doncs molt bé, feu seguidisme del que us diuen. La LEC privatitza i precaritza, és cert, treient l'adjectiu públic de "ensenyament", donant autonomia als centres per fer el seu propi pla educatiu etc etc. Llegiu i informeu-vos i dejeu de rajar, que sabem que és gratis i atrau molt, però el suicidi també és gratuït i no veig que ho feu...
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
Notícia d'avui:

http://paper.avui.cat/article/politica/144817/mes/moviment/social/menys/

"L'aposta [d'EUiA] passa per aprofundir i participar en plataformes, entitats i xarxes socials, com ara associacions veïnals o estudiantils, per fer-los entrar en el debat polític i així crear una base social d'esquerres"


I la pregunta del milió: Sabeu quina "associació estudiantil" té EUiA com a marca blanca a les universitats per intentar guanyar vots (després de la progressiva pèrdua que pateix des de fa anys)?¿?¿?¿

"No hase falta desir nada más".

PS: En fi, ja podeu continuar negant evidències.
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
menys crítica als altres col·lectius i més autocrítica, que el moviment estudiantil 'alternatiu i radical' fot bastanta pena també (vegis SEPC-UAB que només treballen 4 i la resta només fan pintadetes)

una mica d'humilitat sisplau
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
i a sobre encara tenen els nassos de demanar el vot per un dels candidats a rector que, casualment, va donar suport a Saura a les darreres eleccions... asseguren que vol universitat públic però no s'oposa a Bolonya... un nou episodi de la guerra entre ERC i ICV? a veure si els fitxen per alts càrrec als mossos i deixen que la resta lluitem contra Bolonya
Re: AEP: el doble joc!
08 nov 2008
s'ha de fer fora aep de les aules!!!!
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
i a ICV-EUiA dels moviments socials...
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
És repugnant llegir la sarta d'estupideses que diuen algunes persones, argumentacions amb conclusions irracionals (Bilbeny recolzà a Saura, qui recolza a Bilbeny està recolazant a Saura)que són un insult a la inteligència. No em pararé a contestar cas per cas, perquè em sembla una pèrdua de temps (això primer), i perquè em sembla ridícul prendre'm seriosament tantes txorrades juntes que s'han dit.

Els dos últims missatges, de "sbd" i de "un", semblen ser que són per conmemorar l'aniversari de la "nit dels ganivets llargs" que es compleix avui, creant una versió lumpen-esquerranista al 2008.
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
No se puede estar en misa y repicando.
Lo de fuera ICV-EUiA de los movimientos sociales tiene una lógica aplastante, por mucho que no la quieras ver, es como invitar a los mossos a nuestras asambleas. Y no lo digo desde una posición izquierdista, sino sólo prudente.
La verdad, que como persona prufundamente de izquierdas, la situación pornográfica a la que ha llegado EUiA es hasta dolorosa. Ya no os salva ni una refundación de IU.
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
A veure si dient-ho l'Avui us ho creieu més:

EUiA retreu a ICV desproporció en les actuacions dels Mossos
| La formació roig-i-verda assegura que l'assumpció de la conselleria no va ser prou consensuada i que genera rebuig entre els seus votants | Miralles manté que no donaran suport a la llei d'educació com està ara
Xavi Tedó
Joan Josep Nuet, esquerra, parlant amb Jordi Miralles ahir

Joan Josep Nuet, esquerra, parlant amb Jordi Miralles ahir
JORDI SOTERAS

En el marc d'una assemblea en què EUiA ha demostrat unitat amb la presentació d'una sola candidatura, un fet insòlit des de la seva creació ara fa deu anys, la militància adreça ara les crítiques als seus socis de coalició. La formació roig-i-verda reprovarà demà que ICV hagi assumit la conselleria d'Interior de la mà del seu president, Joan Saura, amb una esmena que ha estat inclosa dins l'apartat de polítiques de seguretat en el balanç del govern d'entesa. L'articulat inicial va ser transaccionat ahir i el text definitiu, al qual ha tingut accés l'AVUI, exposa que l'assumpció de la cartera "no va ser prou consensuada i comporta riscos i rebuig en una part de la nostra base electoral". En l'esmena inicial es parlava de "contradiccions" i es feia referència als aspectes positius que havia promogut la conselleria (com ara la col·locació de càmeres de seguretat i les campanyes contra la violència domèstica), però finalment no s'esmenten perquè, segons fonts d'EUiA, "això ja es pressuposa". A més, s'ha afegit al text una transacció en què es constata "com a element negatiu que la policia autonòmica ha tingut algunes actuacions desproporcionades".

Més enllà d'aquesta reprovació, l'assemblea d'ICV aprovarà avui també una resolució per construir una coalició política, i no només electoral, amb ICV. Una demanda que Saura no escoltarà en directe, perquè a primera hora de la tarda va comunicar que no assistiria avui a l'acte de cloenda per motius de salut. El coordinador general, Jordi Miralles, no va voler donar importància a l'absència del president d'ICV i va assenyalar que la delegació que assistirà al congrés "serà potent".

EUiA també aprovarà una resolució contra la crisi econòmica i una altra contra els 60 anys de la creació de l'OTAN per recordar que "Catalunya va dir que no a l'aliança militar".

No a la llei d'educació

Miralles va advertir en la seva intervenció inicial que, si no es modifica l'actual projecte de llei d'educació de Catalunya (LEC) abans de ser presentat al Parlament la setmana vinent, no hi votaran a favor. El dirigent va considerar que la posició de la coalició és "coherent, exigent i compromesa" perquè la proposta actual incompleix el Pacte Nacional per l'Educació i l'acord del govern d'entesa, i va deixar clar que "no és un gest de cara a la nostra assemblea".
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Miralles/advierte/EUiA/votara/fa

Miralles advierte de que EUiA no votará a favor de la Ley de Educación
El dirigente avisa de que la decisión no es un "gesto" ante su asamblea

AGENCIAS - Barcelona - 09/11/2008

Jordi Miralles, coordinador general de Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), advirtió ayer de que su grupo no votará a favor de la Ley de Educación de Cataluña (LEC), que se debatirá la próxima semana en el Parlament si el Gobierno de José Montilla no introduce cambios durante su tramitación parlamentaria. Miralles, que subrayó que hablaba también en calidad de vicepresidente de Iniciativa per Catalunya, realizó esta intervención en la V Asamblea Nacional de EUiA. "No se trata de una postura para marcar perfil, sino de una posición coherente porque apostamos por la enseñanza pública, exigente con lo pactado, y comprometida con la comunidad educativa", afirmó en un mensaje claro a sus socios de gobierno, el PSC y ERC.

"No estamos al lado de la patronal de la escuela privada", dice Miralles

En su discurso, Miralles consideró que esta posición es "coherente, exigente y comprometida", ya que la propuesta actual incumple el Pacto Nacional por la Educación y el acuerdo del Govern d'Entesa sobre el que se sustenta el actual ejecutivo. "No estamos al lado de las patronales de la escuela privada y quien los representa", dijo en referencia a CiU y en defensa de la enseñanza pública, que, según denunción, "la LEC no sitúa como referente". Además, criticó que la ley no apuesta por la escolarización mixta y la laicidad y alertó que su amenaza de no apoyar el proyecto de ley del Govern "no es un gesto de cara a nuestra asamblea". Miralles avisó de que su formación se rearmará para combatir a nivel político, social e ideológico una propuesta de avance de la derecha que facilite a CiU el reencuentro con espacios de gestión". "No nos encontrarán nunca en un gobierno de CiU", advirtió criticando la llamada sociovergencia.

La crisis fue uno de los pilares centrales del discurso de Miralles que pidió una "respuesta valiente en la actual crisis para cambiar un sistema capitalista tóxico", que se basará en "identificar los responsables, proponer alternativas para que no sean los trabajadores quienes paguen las consecuencias".

En el inicio del Congreso, se votó una petición al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero para que cese a la Presidenta de la Comisión Nacional de la Energía (CNE), Maite Costa, por el anuncio de la subida de las tarifas de la luz en un 31% por el déficit tarifario. Unas 800 personas, entre afiliados y simpatizantes, participan este fin de semana a la V asamblea de EUiA, para elegir la dirección de la formación, la delegación que participará en la novena asamblea federal de IU y los ejes programáticos ante el nuevo ciclo electoral.
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
L'AEP sempre fan el mateix.

Abans de que Tugores fos investit rector els estudiants de le sorganitzacions majoritaries a la UB: CAD'I, CEPC (ara SEPC) i AEP, decidire que per tenir certa força negociadora establiriem uns parametres per valorar objectivament qui era el millor candidat i forçar-los a acceptar les nostres reividicacions en pro d'una universitat pública.

Per això es va fer un programa de 100 punts bàsics i la proposta era votar en favor del que es comprometes a complir-ne més.

Dies abans de l'elecció l'AEP van trencar la unitat d'acció i van forçar a les altres 2 entitats (CAD'I i CEPC) a canviar els entit del seu vot en favor del candidat que els era més pròxim (PSC) tot i no ser el que es comprometia en més punts. Això va provocar una dispersió del vot, amb tot els representants de l'AEP al claustre van guanyar un poderos amic per obtenir favors personals i la comunitat universitària va patir la n-essima traició per part d'aquest col·lectiu amb un funcionament estalinista i una política demagogica i populista, en pro dels interessos personals dels seus membres.
Re: AEP: el doble joc!
09 nov 2008
Traït, no t'inventis merda
Alerta!!!
09 nov 2008
Sí! segurament l'AEP siguin un problema, ja sabem quin rol juguen, però primer hem d'anar a pel Sindicato d'Estudiantes.

Molt més sectàris, antidemocràtics, venedors de la pública, els que tenen el discurs "més radical" però els que "menys fan" i més perjudiquen amb els seus pactes, amics del PSOE, etcètera... a més de desmobilitzadors, aquests són manipuladors profesionals!

Fora sectes i desmobilitzadors!!!
Re: AEP: el doble joc!
10 nov 2008
I perque enlloc d'això no et dediques de passar de qui no aguantes i et poses a lluitar contra l'enemic real?
Re: AEP: el doble joc!
10 nov 2008
Hola, hem dic Bolonya i amb l'AEP manegant la PMDUP hem feieu menys por.
puta aep
11 nov 2008
Son uns malnascuts!
Re: AEP: el doble joc!
11 nov 2008
"puta aep" "Son uns malnascuts"

Uala, que revolucionari! Tu deus tenir una pràxi molt combativa per acabar amb el possibilisme que adhuc hi ha en els sindicats reformistes de ICV, no?
Sindicato Sindicat