Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 141
06 nov 2008
Ja podeu trobar L'ACCENT 141 als punts de distribució habituals o llegir-lo a la pàgina web.
laccent_141.jpg
laccent_141.pdf
laccent_141.pdf (871,72 KiB)
CONTINGUTS:

LA CLASSE TREBALLADORA NO VOL PAGAR LA CRISI
La crisi ja és aquí, i es comença a notar en l´augment del nombre de persones inscrites a les llistes de l´atur i en el degoteig de notícies d´empreses que tanquen i que anuncien expedients de regulació de l´ocupació. Per tal que una crisi fruit del joc especulatiu del capital financer la paguin les classes treballadores, plataformes sindicals i obreres estan preparant mobilitzacions als Països Catalans. De moment ja anuncien mobilitzacions el 5 de novembre contra els acomiadaments a Barcelona i contra la directiva de les 65 hores el 15 del mateix mes a nivell europeu. També hi ha sobre la taula la proposta d´una vaga general al Principat de Catalunya.

COM CONSTRUIR LA UNITAT POPULAR?
Com es pot treballar als ajuntaments des d´una perspectiva d´esquerres i transformadora? Qui ha de participar en la construcció de la unitat popular? Quina aportació poden fer les CUP a l´articulació d´aquest espai? Què significa democràcia participativa? Les persones que van participar el dissabte 1 de novembre a la Trobada cap a la Unitat Popular a Ribes (Garraf) van compartir les reflexions sobre aquestes qüestions i d´altres de similars amb l´objectiu de reforçar un moviment polític, l´esquerra independentista, que està en procés d´estructuració i creixement.
L´ACCENT hem entrevistat alguns dels regidors de les CUP i altres militants que van assistir a la Trobada per conèixer la seva opinió en aquests debats i sobre la necessitats d´espais de trobada com el celebrat a Ribes.

CORRUPCIÃ DE SALSES A GUARDAMAR
Al llarg del mes d´octubre s´han destapat diversos casos de corrupció des del Rosselló al Baix Segura passant per Mallorca i el Ripollès que han afectat la classe política catalana. A Perpinyà, Jean-Paul Alduy (UDF) ha vist com el Tribunal de Montpeller ha ordenat repetir les eleccions municipals a causa de "l´afer dels mitjons". Uns fets que han destapat una autèntic sistema creat per la família Alduy -entre pare i fill duen cinquanta anys al capdavant de l´alcaldia- per perpetuar-se al poder.
Per altra banda, en pocs dies de diferència dues poblacions del Baix Segura, Bigastre i Sant Fulgenci, han vist com es detenien els alcaldes del PSPV-PSOE. A Planoles (el Ripollès) l´alcalde -independent en una llista de CiU- ha passat una setmana a la presó acusat de malversació de fons públics.
Tanmateix, on la situació és més caòtica és al Parlament balear. Ja hi ha cinc diputats imputats -tres del PP, un del PSIB-PSOE i un d´UM- fet que representa el 8,5% de "ses senyories". El cas de Bartomeu Vicens (UM) a més, ha deixat el govern en minoria i amb l´amenaça d´eleccions anticipades.

MOBILITZACIONS PER SALVAR LA HISTÃRIA DEL PAÃ?S VALENCIÃ
Una de les víctimes de lâanomenat procés de Bolonya és lâensenyament de la història del País Valencià. Els nous plans dâestudi de la Facutalt dâHistòria, aprovats precipitadament, han retallat dràsticament les assignatures sobre la pròpia història i per això, des del SEPC sâha encetat una campanya amb el suport de part del professorat.

LA LLEI DE LA DEPENDÃNCIA NO RUTLLA
Dos anys dâesprés de lâaprovació de la Llei de la dependència, pràcticament totes les forces polítiques, sindicals i socials coincideixen en qualificar de fracàs el seu desenvolupament, per la manca de finançament dels drets que la normativa diu regular.


ARTICLES D'OPINIÃ:

EDITORIAL: Crisi i responsabilitats
JOSEP CHINER: Crisi o excusa pressupostària?
J.ESTRADA: Decreixement com a consigna de lluita?
MARTA SERRA: FBI a la francesa
XAVI SARRIÃ: La rialla del jutge
BLANCA SERRA: Pensant ja en un país independent: la llengua, encara
BRIGADA CATALANA VENCEREMOS: Un huracà de solidaritat
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa