Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Es presenta a les portes del Meeting Point la Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori
05 nov 2008
Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori que tindrà lloc al barri de la Sagrada Família els propers dies 7 i 8 de novembre. El dia i lloc on s’ha realitzat la presentació no han estat triats a l’atzar ja que avui obria les portes el Barcelona Meeting Point, fira internacional que congrega tots els actors que participen del pastís especulatiu: grans grups immobiliaris, constructores, assessors, empreses especialitzades, bancs i caixes.
DSC_0582.jpg
DSC_0590.jpg
DSC_0594.jpg
Dos portaveus, acompanyats per una vintena d’activistes amb pancartes i banderoles, han presentat la Trobada com una proposta alternativa al Meeting Point, on s’hi realitzaran, entre d’altres coses, una fira d’entitats i una taula rodona amb la participació de quasi una trentena de col•lectius (veure document adjunt) vinguts d’arreu dels Països Catalans. Han afegit, a més, que la iniciativa és una protesta contra l’especulació i la violència immobiliària i pretén ser un punt de trobada per compartir experiències de diferents lluites en defensa del territori.

La Trobada, organitzada pel Grup de suport a en Jona i l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, també serà un espai des d’on es denunciarà la repressió que pateixen totes aquelles persones que han alçat la veu en aquest sentit i, més concretament, el cas “Jona�. El cas es remunta a l’octubre del 2006 quan els Mossos d’Esquadra detenen de forma vexatòria, dies després d’haver participat en una manifestació per rebutjar el desallotjament del Forat de la Vergonya, a en Jonatan Ivorra, veí de la Sagrada Família i membre de l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord molt lligat al teixit associatiu de la Sagrada Família. A dia d’avui i a l’espera de judici, el Ministeri fiscal pretén condemnar a en Jona a 8 anys de presó i tres mil euros de pena-multa sota les acusacions de manifestació il•legal, danys i desordres públics.

Així doncs, us convidem a assistir a la Trobada dels propers dies 7 i 8 per continuar denunciant totes les agressions que esta patint el nostre territori i solidaritzar-se amb totes aquelles persones que han patit la repressió per denunciar un model de creixement que ha enriquit a uns pocs i ens ho ha fet pagar a tots.
Mira també:
http://www.absoluciojona.org
http://www.joveseixample.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat