Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
"Hautsitako Leihoa" a Sants. Documental sobre l'experìència de joves detinguts per "kale borroka"
04 nov 2008
cartell2.jpg
Perquè considerem indispensable evidenciar el caràcter repressiu de l’Estat i conèixer altres realitats de lluita, aquest divendres dia 7 de novembre organitzem al CSO La Farga una petita jornada de reflexió sobre la repressió al País Basc, que tindrà com a eix principal la projecció d’un documental sobre les vivències de varis detinguts per “kale borroka� i lles seves famílies:


Títol: Hautsitako Lehioa (La finestra trencada)
Any: 2008
Gènere: Documental
Directors: Eñaut Tolosa i Hammudi Al-Rahmoun

A “Hautsitako Leihoa� no hi ha rastre de virtuosisme. L’artifici i la floritura s’han empès fora del metratge per deixar el màxim espai a les veus protagonistes d’aquest documental. Fins i tot la veu en off, tant habitual en el gènere, calla davant la narració serena del jove de 16 anys a qui detenen i torturen, del pres que tanquen lluny de la seva família o de la mare a qui han segrestat els fills. Sempre des d’una perspectiva molt humana, però lluny dels termes demagògics i lacrimògens que sovint s’utilitzen per abordar la crua naturalesa del conflicte basc, les persones afectades expliquen com ha impactat en la seva vida l’experiència de la detenció i l’empresonament, en sintonia amb valoracions sobre el Dret i el sistema judicial espanyol per part de l’ex-jutge Joaquin Navarro. La Finestra trencada és un reflex fugaç (d’una escassa mitja hora de duració) d’una realitat que tot i ser viscuda per milers de persones, sembla no existir.


Després del documental, una companya propera a varis presos politics bascos detinguts a Biscaia intervindrà per explicar el seu cas i com el viuen les persones del seu entorn social. Durant la jornada es facilitaran les seves direccions per que aquelles que vulguin puguin escriure’ls, i per acabar el dia celebrarem un sopar típic a preus populars i una cafeta amb patxaran. Salut!


19:30 Projecció del documental
20:00 Xerrada
21:00 Sopar
23:00-02:00 Cafeta

Al CSO La Farga (C/ Rossend Arús 38) Metro L1 L5 Plaça de Sants, davant del parc de la Farga.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat