Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
ja que a indy es fan radiografies del moviment estudiantil, ens em deixat la seva lacra: el reformisme.
El reformisme és inherent als moviments socials quan aquests són referents mobilitzadors reals.
Apareixen llavors en joc aquelles persones/col.lectius que per oportunisme i/o mandat tracten de desactivar la mobilització i l'adopció de postures conciliadores amb les contraparts institucionals.

Al moviment estudiantil el reformisme ha estat una constant als '80 i '90.

Però anem a la història actual.


El curs passat, 08-09, fou aprofitat pel màxim exponent del reformisme, AEP (el sindicat estudiantil d'izquierda unida), i, pel secundari, EN LUXA (l'organització oportunista trotsko-espanyola), per:
a) intentar no convocar la manifestació de novembre que es feia a nivell europeu.
b) en cas de no aconseguir-ho, limitar el discurs polític de la manifestació (el lema: "la universitat no progressa adecuadament; i la combativitat, el servei d'ordre format per membres de l'AEP, boicotejà les accions acordades a la seu de CCOO.

A la UAB la vaga del novembre va anar molt bé i va suposar un augment de la participació de les assemblees i de la coordinació entre elles, així com la necessitat de seguir lluitant a partir de les notícies que proposaven un augment de les matricules, o de la aprovació del Reial Decret del Desembre, que desenvolupava la LOU en la reforma dels plans d'estudis.
Així fou com la majoria d'assemblees proposaren fer una segona jornada de vaga al Maig, però que suposés un salt qualitatiu en la coordinació, també amb sindicats de professors i PAS (el comitè de vaga) i un augment de la combativitat.

A lletres-uab, que ja llavors és on es concentrava el nucli del reformisme (inclosos els elements a sou de AEP i En Luxa), aquests col.lectius intentaren tirar enrera la proposta de vaga, però foren derrotats per la majoria.

El salt qualitatiu del moviment estudiantil es plasmà en la jornada de vaga, 90% de seguiment, l'amplia difusió i informació de la reforma dels nous plans d'estudi, i l'augment de combativitat, com a exponent la tancada a la facultat de lletres.
Quan després de la intervenció policial el moviment estudiantil reclamava més augment de la combativitat (okupar el rectorat, etc), els elements reformistes (que en aquest cas s'afegí Corriente Roja) aconseguíren frenar la mobilització amb un discurs de "no caiguem en provocacions", així com també aconseguiren dissoldre el Comitè de Vaga, que deixà despullades les assemblees perquè s'enfrontessin soles als seus respectius plans d'estudis, com es veié després a lletres.

La manifestació a barna, AEP es saltà l'acord col.lectiu de baixar per les rambles, quedant la nit abans amb una reunió informal de la pmdup.

A finals de Març, en la trobada de rectors del 27 de març, a la UB, l'AEP i En LUXA, que no havien volgut convocar a la vaga de març per "falta de temps", van organitzar en 10 dies un Forum Social per a la Educació, només per evitar convocatòries a l'espai de la Trobada en sí.

Un dels objectius del reformisme és l'estatisme, i per això membres de AEP, En Luxa i Corriente Roja van formar part de la Trobada Espanyola com a representats d'assemblees, quan no ho eren.

El colmo del reformisme fou el conegut manifest de l'AEP sobre els expedients a la UAB on condemnava "tot tipus de violencia, vingui d'on vingui...", criminalitzant uns estudiants que poden ser expulsat i, inclus, anar a presó.

Quan van arribar els expedients, foren els membres de EN LUXA els que apostaren, i amb exit, per deixar la politica de bloquejos i claudicar perquè s'aprovéssin els plans d'estudi sense oposició.

En luxa no ha tret cap comunicat en contra dels expedients, però si que ha omplert la facultat amb cartells oportunistes.

I, a més, la versió del reformisme ´se: "si hi han expedients és perquè ens vam passar; la desobediència és inviable, no pot tornar a passar, etc,etc.."

I son els membres de l'AEP i En LUXA els que estan limitant el desenvolupament de les mobilitzacions aquest any, i en lloc d'actuar combativament en contra de la escalada repressiva a la UAB, voten en contra de les propostes de vaga i nomes volen fer acampades.

I sobre la gran lluita del 13 i al 20, el reformisme es queixa dels arguments d' anar al 20. Certament, al final CCOO i UGT no convoca contra la LEC, i certament, encara a dia d'avui no se sap a quin país europeu més es farà convocatòria el dijous més proper al 17-N, com als darrers 6 anys.

El que no diuen és la seva agenda oculta:

la data del 13 fou decidida a la Trobada Española de Sevilla. I el 13 ja s'ha convocat a Madrid, a Andalusia, etc. El que volen no és una mani per a la educació pública a catalunya, sinó una jornada de mobilitzacions espanyola.

I el que tampoc volen és una jornada exclusivament de mobilització universitària, perquè ja han claudicat amb els plans d'estudis, no volen enfrontar-se combativament amb la repressió.
només volen entrar als òrgans institucionals i parlar dels preus del bar. (d'aquí la respectable acció de la vaga de fam de dos dies, sinó fos perquè es tractava d'una maniobra de distracció i d'intent de rellançar la PMDUP).

Aquesta és una altra: l'intent de recuperar la PMDUP i/o de limitar la combativitat a la CAE.

Aquesta serà la lluita contra el reformisme aquest any al moviment estudiantil.

Per sort aquest curs l'AEP està desaparegut del moviment, així que és En LUXA l'actual maxim exponent del reformisme al moviment estudiantil de barna.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
jo no donaria per mort i enterrat l'aep!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
No estic d'acord amb la conclusió principal de ficar tot al mateix sac: una cosa és AEP (filial d'EUiA) a les universitats, i una altra diferent (almenys a la meva facultat) en Lluita. Poden haver discrepàncies (si no hi haguessin, no seriem espais diferents sinó el mateix), però són naturals, com també hi han discrepances i coses en comú (més en comú que discrepances) amb l'assemblea llibertària,etc. i almenys a la meva facultat han demostrat treballar de valent a l'assemblea sense esperar res, i s'ha demostrat que podem treballar conjuntament en el marc de l'A.F. (sense la xacra que representa l'AEP). Vaja, no conec la realitat d'altres facultats, i potser hi ha part de veritat en l'anàlisi que fas de la UAB (almenys a nivell local), no ho sé, però en tot cas agafar "la part pel tot" sempre és perillós i acostuma a portar a equivocacions.

I no em sembla bé que perquè un sonat (el poloatoa aquest) vingui a intoxicar s'hagi de caure en el seu joc i fer un escrit d'aquests "a la contra" (parlo per la realitat del Raval). El tio es desacredita sol, i la gent que entra a indymedia (i que per tant ja té un mínim d epolitització) ja sap qui és qui en el moviment estudiantil.

Tenim per davant la jornada del 20-N, els companys desde la UVEG tancats des de fa una setmana, setmanes de lluita planejades arreu del país, ... no perdem el temps amb collonades i provocacions i a treballar, que de feina n'hi ha i molta.

El 20-N al carrer! canya a Bolonya!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
Que estas dient?
Si que es veritat que puguin ser reformistes, pero per que no convocar el dia 13 de Novembre? No m' ha quedat molt clar...
Serà per no barreixar-se amb reformistes? o sera perque el dia 20 el SEPC tindra la oportunitat de sortir en la foto? (sabem que han demanat a la CAE convocar junts)
No estaven per la democracia de base a les assemblees? Com es que es volen diferenciar del moviment de base? Que passa amb les altres organitzacions de la UAB, perque no convoquen unitariament amb la CAE?
Les organitzacions tenen que anar a donar les seves propostes a les assemblees. Cap sindicat es superior o es pot posar en igualtat amb la CAE. Tot el poder a les Asssemblees.
Quina excusa va utlitzar el SEPC per fer la vaga el dia 20 N? Per que no el 13? Vau utilitzar arguments falços i molt militants de base vam caure com tontos. al igual va passar en les votacions que es van realitzar a la CAE: van ser bastant antidemocratiques...
Per que no es va deixar entrar el MAES?
Per que no pareu de fer coses que allunyen als estudiants? Perque no intenteu fer coses que els estudiants normals puguin participar?
Nomes us interesa el protagonisme i fer ultrades. Fer mes iultrades no vol dir ser mes revolucionari, sino tot el contrari.

Visca les assemblees de base! Fora sindicats manipuladors i sectaris!
Els SEPC perdra tota legitimitat. No vol la unio dels estudiants, vol protagonisme per a ell i ja esta!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
2 coses:

jo tb crec que ha sigut un error que el SEPC demani a la CAE de convocar junts. crec un error pel fet que la CAE acaba de neixer i el que cal és consolidar-la, no fer-la entrar ara al novembre a debats d'aquesta indole.

Sobre en luxa: discrepo amb part del text, però més amb l'ignasi: amb EN LUXA es pot treballar. de fet, amb AEP tambe. al comite de vaga de la UAB bé hi eren tots.

Però el que està clar és que a dia d'avui, a lletres, són el reformisme: amb el tema dels expedients, els plans d'estudi, menjant la olla a la penya dient coses com que el SEPC està a favor de bolonya,etc.

i per últim: si realment és cert que el dia 13 es va decidir a la Trobada Española que hi van assistir en luxa, corriente i aep, ho trobo super fort.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
Que vol dir realment moviment de base? que vol dir realment democràcia de base a les assemblees? que vol dir tot el poder a les assembles? el SEPC també es reuneix per assembles i també treballa des de la base, i no només el SEPC, altres realitats també es reuneixen horitzontalment(as. llibertàries, etc.). Tot aquest conglomerat no són agents diversos del moviment estudiantil? no tenen dret a fer propostes? Vaja, quina concepció tan jacobina i uniformitzadora que tens del mov. estudiantil; això sí, sempre en nom de l'assemblearisme (que si no no queda "progre").

Segona cosa: si es vol traslladar una proposta (la faci l'agent que la faci) al conjunt de les assembles per a ser discutida, quin es el problema de fer-ho en el marc on totes elles es troben? no ho acabo d'entedre.

Tercer (i acabo) com pot ser que encara s'estigui amb el debat de 13 o 20 amb el que es ve per davant?¿?¿ les assemblees ja van decidir una cosa, aprenem (com a mov. estudiantil) a assumir les decisions (si després volem parlar de democràcia i d'assemblearisme), més enllà de que després ho valorem com a encerts o errors. Però prou d'obrir debats que a pocs dies del "novembre calent" que ens espera, no ens aporten res de positiu per a ningú.

Salut!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
Doncs no puc estar més d'acord amb l'Ignasi, a la meva facultat el Raval tan SEPC com en Lluita treballen pel seu compte i treballen per establir un moviment realment de base a la facultat. I és veritat que des de que va marxar l'AEP de l'assemblea de facultat, els debats que hi ha són molt més sans, sense discusions estèrils i anant al gra, fent feina.

I per això el Raval ha esdevingut un referent pel moviment estudiantil, per la potent assemblea de facultat i per la bona feina que fan les altres organitzacions (llibertaris, en lluita i SEPC).

Amunt el moviment de base!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
tambe podria ser que els membres de en luxa del raval siguin més del rollo que els de lletres-uab.

o millor encara: que al raval la combativitat de la gent individual, els anarkos i el sepc fa portar en luxa al darrera.
en canvi, a lletres-uab, on an aconseguit el poder de la assemblea amb la gent de aep i IU, mostren la seva cara real: el reformisme.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
Con tristeza miro como podeis jugar asi con la gente...

ahora resulta que el trabajo politico era de unos o de otros, aqui peleandose por lo nombres y los meritos..... Migajas!

sois unos niños jugando a hacer politica, y nosotros los que no tenemos sindicato que nos interesamos honestamente por la implementacion del EEES sin pensar q es un buen momento para exprimir la vaca de la conflictividad y con ello tambien a las masas....somos nada más que una ficha en un tablero politico.

De veras que asi nos va...

yo plego definitivamente compas, espero que hagan la revolucion de masas y la independencia!!

por mi parte estare con el ciudadano anonimo currandome una salida para esta vida invivible...
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
L'AEP ja van fer el mateix a l'any 1999 quan van forçar una convocatòria de vaga general abans de les eleccions per ordres rebudes des de madrid. Des de feia mesos diverses assemblees lluitavem per aconseguir una vaga contra el Districte Obert i el Pla Bricall, però l'AEP presionava perquè no es fessin, sota el pretext de no cansar a la gent. Això si quan van arribar les ordres des de IU de Madrid llavors era del tot urgent, tot i que el dia no era adient, i no hi havia cap motiu especial: vegi's aprovació d'alguna llei, visita d'algun càrrec...

Per sort aquella vegada algun babau de l'organització es va deixar una acta en un lloc tan públic com la sala d'informàtica de la universitat d'història. Gràcies a això la convocatòria va ser aturada, la PMDUP no va convocar. Amb tot l'AEP van convocar, la manifestació va ser un desastre absolut.

Llavors també van acusar a tothom de traïdors... Però la maniobra per convertir les manifestacions de barcelona en quelcom similar a les de madrid amb la cúpula de IU a la pancarta es van aturar. Ara sou 4 gats, però teniu la mateixa mala idea que quan la guerra civil matareu a Nin. Sou uns estalinistes: preferiu el poder a la revolució!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
un pijo de la pompeu acusant a uns troskos de reformisme, aixo si que es nou

(no tinc a veure amb cap, pero feu gracia: la barreja de LA organització, LA única, LA amb un sectarisme infantil no te res a veure amb tot aixo?)
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
03 nov 2008
Ara ja no és ICV, ara us esteu muntant la historieta amb IU? Què serà la setmana que ve?

Eb serio, didiqueu-vos a l'humor.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
totalment d'acord amb l'anàlisi. L'any passat va fer més mal els boicots de l'AEP i el reformisme de En Lucha que qualsevol repressió que pugui recaure sobre el moviment estudiantil. l'AEP ja ha quedat retratat. Tothom sap al servei de qui estan i quin es el seu objectiu real: boicotejar la lluita anti-bolonya. Durant aquest curs s'estan desenmasacarant els elements de En Lucha posant pals a les rodes de la mobilització. No es tracta tan sols més o menys reformista (la qual cosa seria una postura política totalment respectable) sinó de mala fe: els intents dels seus membres de controlar les assemblees per imposar postures pactistes i contràries a la lluita contra Bolonya en són exemples ben clars.
Un altre exemple és el cas de la manifestació, que ells volien fer el deia 13 per tal que les consignes en contra de Bolonya quedessin diluides enmig dels lemes generals en favor de l'enseyament públic.
Actualment En lucha s'ha convertit en una organització que esta fent molt de mal al moviment estudiantil, molt més perillosos que els de l'AEP que són quatre gats i a qui tothom ja té calats.
És curiós com una organització que no era res fa pocs anys tingui precissament ara tanta presència dins el moviment estudiantil. Ara que s'ha enfonsat l'AEP calen nous submarins que ataquin el moviment estudiantil des de dins. Al servei de qui està realment En Lucha? Qui paga el sou dels seus alliberats? quin és el seu objectiu real? potser quan es sàpiga la veritat ja hauran fet la seva feina i Bolonya serà ja una realitat.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
aaaa, no és l'AEP qui fa desembarcaments sota els noms de suposades assemblees que el realitat no son més que nuclis de SEPC, eh!

I AEP està acabada... ja t'agradaria! jaja
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Estar a favor de l'ensenyament públic és diferent a estar en contra de Bolonya? pregunto perque sembla que i sigui així i no ho acabo d'entendrer. La LEC i la LOU, l'aplicació de Bolonya a l'estat espanyol, que també ens afecta, i la LUC aplicació de Bolonya a Catalunya entren dins els mateixos objectius de privatització i mercantilització de l'Ensenyamen. Si ens dediquem a segregar les lluites en coses tan directament conectades les consequencies són clares, perdua de força.

Dues persones unides fan més força que la suma de les dues, hi ha la força individual de cadascuna, i la força que fan per unir-se que es reflexa en les accions i decisions que prenen. La Unitat és bàsica. Prou dinamitacions del moviment estudiantil. Els expedients no són Bolonya, son causa de la boja lluita contra aqeusta, pero centrar-se en això fa perdrer l'horitzó llunya de la vista, i acabará desmovilitzant molta gent que esta cansada de defensar gent que les ha fet molt grosses que va arrosegar gent que no va fer res de res. Això també desmovilitza xavals!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
En Lucha, AEP, libertarios. A mi me la pelan. Lo que quiero que quede claro es que el SEPC no busca un objetivo sino liarla por liarla, porque de eso depende la unión del colectivo, y en estos momentos, en la Ei lo que les interesa es que el colectivo este unido para la posible futura coordinacion de todos sus grupitos (maulets, cajei, sepc, endavant). Les importa más la agitación que sus resultados. Demonos cuenta ya!

No rajo por rajar, lo sé de buen pie. Sé que intereses más materiales hay detrás de los que mueven el cotarro en el sepc.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Desde la experiencia, lejana, en la oposición a la LOU... decir que el debate reformismo-revolución es una forma un tanto reduccionista de ver las cosas.

Cuando comenzamo a ponernos a la LOU estabamos muy lejos de hacer revolución alguna, y sí intuiamos eso del reformismo y tal, pero pasado un tiempo creo que no iba por ahí la cosa.

La división la marcan organizaciones autónoma de estudiantes Vs. organizaciones dependientes de un marca politica. Cuando una organización brinda apoyo en formación e infraestructura a una asamblea se nota, y cuando una organización intenta utilizar a una asamblea también se nota, y mucho, pero en otro sentido.

No sé si tiene sentido hablar de revolución en un contexto no revolucionario ("revolucionaria: la que hace la revolución"). Pero me cago en los AEP, los sociatas y los de la Tendencia! Menuda forma de chupar la sangre a la comunida politica estudiantil y aborrecer al personal de la activida politica! Sindicatos amarillos como en su campo UGT y CCOO!

Todo el poder para los soviets! digo para las asambleas!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Ahora que ya tienen cogidos por los cojones las asambleas y la AEP. Ahora quieren ir contra la gente de En lucha! Esto es increible. Pero hasta cuando no os dareis cuenta! SEPC es dirigista! SEPC es sectaria!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Elq ue us espanta és que el SEPC és un moviment estudiantild e base assembleari i democràtic, a diferència del que és l'AEP una organització portada pels mateixos candidats d'EUiA a barna.

El Sr. Camprubí era portaveud e l'AEP i 3er a la llista d'EUiA a barna i no sé quin càrrec tenia alhora a CJC i el mateix els seus correligionaris amb responsabilitats. A aquest tio dutrant molt temps el presnetaven coma portanveu dels estudiants de la PMDUP i sortia fent declaracions amb pegates del seu sindicat!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
"ya tienen cogidos por los cojones"? que passa? que totes les persones de les assemblees són tios i tenen collons...es que potser ningú té ovaris? xavalín...vas malament...i amb el rotllo aquest d'interessos ocults dels que tú dius "caps" de la SEPC, fes-ho públic, donant la cara, i siusplau EN CATAlÀ!!! Si no don cs la cara, es que tens algo a amagar...o por a les represàlies!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
poloatoa, jo de tu tindria por a les represàlies, ja se sap que molts d'aquests per estan per aquí són persones que "utilitzen molt la llengua", però no precisament perque la seva forma de guanyar legitimitat sigui mantenint converses... no sé si m'explico
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
de fet, no series el primer que per pensar diferent t'amenacen de mort, t'intimiden o t'agredeixen, oi que no "companys"?
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
"Els expedients no són Bolonya, son causa de la boja lluita contra aqeusta, pero centrar-se en això fa perdrer l'horitzó llunya de la vista, i acabará desmovilitzant molta gent que esta cansada de defensar gent que les ha fet molt grosses que va arrosegar gent que no va fer res de res"

d'aquest tipu de frases és del que parla el post inicial.

Això avui ho diu no només gent de l'AEP, sinó també d'IU, En luxa,etc

SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Tant SEPC, amb la seva actitud típica ultrasectaria i el seu afan de protagonisme, com els sindicats grocs (AEP, En Luita, etc) d'IU (en les seves variants troskas, reformistes o ecojipis) s'estan carregant el moviment estudiantil. No farem res si memttre que s'intenta una lluita directa, per darrere us esteu tirant els trastos patéticament. Almenys jo, com estudiant, no participaré. I tots els sindicats estudiantils sabeu que aquesta opinió NO és minoritària.

LA LLUITA DE BOLONYA HA DE SER UN DEURE DELS ESTUDIANTS. DEIXEM DE BANDA ELS INTERESSOS PARTIDISTAS I LLUITEM UNITARIAMENT CONTRA EL CAPITAL DESDE LES ASSAMBLEES!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
La Trobada espanyola?!!

Us agradi o no les lleis de privatització de la univeristat enmarcades en bolonia es disenyen des del govern espanyol i s'apliquen en el marc de l'estat per tant es coherent buscar nexes amb tots aquells que estan afectats per aquestes lleis (cosa que no implica subordinar-se obviament)

Una altre cosa es que no tingueu ni puta idea del que es bolonia, que us feu palles amb 1714 o que en comptes de mirar pels interesos dels estudiants mireu en clau de una indefinida estrategia d'organitzacions de l'EI (actitud estalinista des subordinar la base al partit sigui quin sigui aquest) o una combinacio de les tres amb un resultat esperpentic. I encara teniu la barra de dir-vos marxistes.
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
Quan deu cobrar POLOAOTOA?¿ s'ha deixat hores escribint palles seves...

Per cert, el poloatoa 2 aquest m'encanta, deu ser de Ciudadanos, de basta ya o d'alguna plataforma d'aquestes hipervictimista... amb missatges tipus "a mi los radicalesnacionalistascatalanes amigosdeetaoleguerpresas me han amenazado"
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
04 nov 2008
el capullo aquest del POLOTOLA no esta diguent aixo, criatura

esta diguent que passa de sectes, minoritaries o "majoritaries", radicals o reformistes

els altres, pel que veic, tenen una estrategia estatalista i aixo li diuen no se que (marxisme?) aqui es colen, pero es que la resta feu un tufo a estalinisme de babaus....:LA organització es la que mana, LA nostra es LA AVANTGUARDA, etc, etc. -si a sobre hi ha rotllo agressiu i violent, que pel que es veu aqui no resulta increible, apaga i vamunus,

(sempre ha de tenir aquest matis sectari i patrimonialista amb accent cutre-cafre cert dallonses?)
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
05 nov 2008
Pero si todxs estamos por la Liberacion de Judea que más da? Bueno AEP quiere pactar con Roma, pero el resto si que estamos por la libertad de nuestro pueblo no?

Porque no nos centramos en coordinarnos en la COORDINADORA DE FRENTES POR LA LIBERACION DE JUDEA?
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
07 nov 2008
CANSEU
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
12 nov 2008
El SEPC no té res eb contra dels d'en Lucha ni dels anarquistes. Amb qui tenim problemes és amb gent que frena les lluites, com l'AEP.

Ara, en un moment que el que hauriem de fer és estar mentalitzant-nos que contra Bolonya tenim una conta enrere de 6 mesos i un poc més, que hem d'arribar a excercir el nostre potencial i jugar el millor posible les nostres cartes i no només donar-nos per satisfets sortint a fer la passejadeta el dia de la manifestació.

I això passa per dos fronts que tots podem assumir:

1r) la socialització de les idees (què és bolonya, com ens afecta, perqué ens hem de mobilitzar). Això ho fem a diari parlant en companys, amb xerrades, manifestos i assemblees.

i

2n) La combativitat. Obviament sóna ridicul només fer aquest segón front per lluitar, però és amb el qual arribarem a aconseguir quelcom. I la gent d'En Lucha i els anarquistes que jo conec ho tenen clar i ho assumneixen perfectament. Si a la UAB no, doncs que s'ho facin mirar. És de sentit comú que amb una manifestacionaeta o dues al any o tocant la guitarreta amb assemblees no autrarem Bolonya ni aconseguirem que es retirin expedients.

La paradoxa d'aquests dos elements és que el primer aporta raons però no la victòria, i el segon (la combativitat) aporta raons però mai la victoria. El problema del segón és que molts cops fa por o respecte, i s'han de respectar els sentiments de cadascú, però que quedi clar, és necessària la combativitat.

Siguem una mica madurs, posem-nos tots les piles.

Són més fortes 400 persones socialitzant el perquè d'estar contra bolonya i 100 combatives que 500 només socialitzant les idees. Aquesta segona opció només seveix per demprimir-se

HEM D'ABANDONAR EL DEBAT DE LES ETIQUETES PER PARLAR DEL REREFONS!!!
Re: La cara real del reformisme dins el moviment estudiantil.
12 nov 2008
amb tot el ke es va perdre kuan es barallaven els antics 2 sindicats indepes (cepc i alternativa estel) ara ens surten akets talps a posar mes pals a les rodes!

PUTA BOLONYA!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more