Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: un altre món és aquí
Balanç de la Trobada cap a la Unitat popular
03 nov 2008
Trobada Ribes.jpg
Fins a 160 persones van inscriure’s a la Trobada cap a la Unitat Popular, que va celebrar-se dissabte passat a l‘entitat Ger de Ribes. Els organitzadors, les Candidatures d’Unitat Popular de Capellades, Martorell, Ribes, Sallent, Valls, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú han valorat molt positivament tant l’assistència com la utilitat i l’ambient de debat i interés que va saber generar la Trobada.
Les xerrades del matí van servir per a reflexionar i intercanviar experiències sobre el repte de defensar programes i polítiques d’unitat popular des dels ajuntaments, tant des de l’oposició com des del govern. Especialment destacables en aquest tram de la Trobada van ser les reflexions crítiques al voltant de les propostes de participació ciutadana, i es va recordar que la unitat popular no ha de tenir per objectiu polític l’obertura de dubtosos canals de participació ciutadana en les institucons, sinò sobretot el compromís polític de promoure l’autoorganització, l’organització popular en tots els àmbits de la vida col·lectiva, amb l’objectiu de visibilitzar i ceebrar el conflicte social i polític i no d’amagar-lo o intentar ignorar-lo.
Per la tarda, la taula de debat entorn les alternatives que ofereix l’esquerra independentista com a moviment va girar al volant de la necessitat d’articulació conjunta al voltant d’unes pràctiques, un programa i un compromís de ruptura política amb el sistema capitalista i de radicalitat democràtica per construir espais de contrapoder. Cada espai, cada pas endavant de l’esquerra independentista ha de ser un espai menys per als Estats espanyol i francès, en detriment del sistema de relacions, de producció i de valors capitalista. També es va discutir al voltant de la necessitat de plasmar la voluntat de ruptura i d’alternativa a l’ordre capitalista en estratègies conjuntes i coherents amb els reptes i dificultats d’aquest compromís.
Finalment, els organitzadors de la Trobada van voler animar a que espais com el celebrat dissabte a Ribes es reprodueixin al llarg del territori i des de diferents espais de militància, per facilitar punts d’encontre i d’elaboració política que enriqueixin la feina de les organitzacions. Els organitzadors també s’han compromès a editar en vídeo un resum de la jornada, que va ser enregistrada sencera, i a fer-ne una distribució efectiva, per tal de compartir l’experiència.




Mireu més fotos a: http://www.flickr.com/photos/jsalviac/sets/72157608592784665
Mira també:
http://trobadacapalaunitatpopular.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat