Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El Suprem rebaixa els càstigs als assassins de Roger
31 oct 2008
El Suprem rebaixa els càstigs per la mort de l'okupa de Gràcia

1. • El tribunal absol un acusat i redueix de 15 a 11 anys la condemna de l'altre
2. • Els magistrats tomben la decisió del TSJC d'anul.lar la primera sentència
No el tornaran a jutjar. L'skin Emilio Cortés va ser exculpat el 2006 per un jurat popular i després per un magistrat de l'Audiència de Barcelona de la mort de l'okupa Roger Albert el 15 d'agost del 2004, durant les festes de Gràcia. Mesos després, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul.lar aquella sentència i va ordenar que es repetís el judici contra aquest imputat, però ara, el Tribunal Suprem ha rebutjat aquesta possibilitat. Davant d'això, Cortés ha quedat absolt i només ha estat condemnat el seu company Aitor Dávila, encara que l'alt tribunal espanyol li rebaixa la pena de 15 a 11 anys de presó.
Roger Albert va rebre una ganivetada al coll a prop de l'estació del metro de Fontana. El jove okupa va morir després d'estar quatre mesos en coma a l'hospital. Quan es va saber que havia mort, els col.lectius alternatius es van mobilitzar i el 23 de desembre del 2004, una manifestació va acabar en una batalla campal a la plaça de Sant Jaume. Uns 200 joves okupes violents que participaven en la protesta van arrasar la plaça i els carrers contigus, i van acabar trencant el pessebre municipal. L'Ajuntament de Barcelona va xifrar en 200.000 euros els danys causats.
Dos anys després, el novembre del 2006, es van asseure al banc dels acusats i davant d'un jurat Aitor Dávila i Emilio Cortés, per a qui el fiscal va reclamar 19 anys de presó per l'assassinat de Roger Albert. El primer, segons l'acusació pública, va clavar un ganivet, proporcionat per l'altre imputat, a la víctima. Els testimonis els van identificar i van coincidir en la idea que l'atac va ser molt ràpid.

HOMICIDI I NO ASSASSINAT
No obstant, el jurat popular només va declarar culpable per homicidi, i no per assassinat, Aitor Dávila, i a més va demanar que es proposés el seu indult al Govern, i va exculpar l'altre imputat, Cortés.
La fiscalia va qüestionar el magistrat que va dirigir el judici --que va imposar a Dávila 11 anys de presó-- per no tornar al jurat l'objecte del veredicte perquè decidís sobre la culpabilitat o no de Cortés, ja que aquest aspecte no es va arribar a valorar ni a votar. Per això, el cas va arribar al TSJC, que el setembre del 2007 va decidir que s'havia de repetir el judici contra aquest acusat per un defecte de forma i va incrementar la pena per a Dávila a 15 anys de presó. No obstant, ara, el Tribunal Suprem diu que la repetició no és procedent, argumentant raons processals i tècniques, absol Cortés i torna a rebaixar la pena a Dávila a 11 anys de presó. En la sentència rebutja les tesis del TSJC.
Mira també:
http://elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=557547&idseccio_PK=1022&h=

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat