Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els jardiners de Sant Just Desvern aniran al Ple municipal aquesta tarda
30 oct 2008

Nota de premsa

Economia / Laboral

Els jardiners de Sant Just Desvern aniran al Ple municipal aquesta tarda

  • Ahir va haver protestes a la seu d'ACSA de Sevilla en solidaritat amb els acomiadats

Aquesta tarda els jardiners de Sant Just Desvern assistiran al Ple municipal per a fer sentir la seva veu, en protesta per la precarietat laboral i repressió sindical que pateixen per part de l'empresa concessionària, ACSA Verd, així com la negativa del Gerent a facilitar la solució del litigi.

Els treballadors d'ACSA Verd, l'empresa concessionària del servei municipal de jardineria de Sant Just Desvern han decidit assistir avui al Ple municipal de Sant Just Desvern per a donar a conèixer al poble la situació que venen patint. La setmana passada van aunciar aturades parcials els propers mesos.

El Comitè de Vaga de CNT ha denunciat que la situació dels treballadors és “d'una precarietat absoluta�. Segons han informat fonts del Comitè de Vaga, la plantilla ve patint una situació laboral que a més a més afecta a la qualitat del servei, en el que s'enten com una mala gestió d'aquest. Concretament denúncien que cap treballador té un contracte indefinit en un servei que fa anys que existeix, i afirmen que aquesta és una pràctica laboral que perdura des de fa anys. A més a més, pràcticament cap treballador té assignada la categoria laboral que li correspon, fins al punt que denúncien que ni tant sols es compleixen els mínims que s'estableixen en el Plec de Condicions amb l'Ajuntament. Així, expliquen, en els darrers 2 anys 23 treballadors s'han vist obligats a canviar de feina per la precarietat que es viu a la contrata.

En aquest sentit, dimarts passat una delegació del Sindicat CNT es va reunir amb el Gerent de l'Ajuntament, el Senyor Joquim Ruiz, al qui se li va exposar tota aquesta informació. Segons informa el Sindicat, el Senyor Ruiz va desvincular-se completament de la situació, així com de qualsevol mediació per aportar solució.
Des de CNT es considera decepcionant la posició del Gerent de l'Ajuntament, donat que es considera que aquest sigui un assumpte de suficient importància com per a fer un acte de responsabilitat pel bé del servei municipal. Segons el Sindicat, la situació que es viu al servei ha provocat impedit unes condicions laborals òptimes, de manera que es pugui consolidar un servei de qualitat dins el municipi.

Finalment, el Sindicat recorda que la campanya de denúncia i informació continúa. En aquest sentit, ahir es va realitzar una concentració de protesta a la seu sevillana de l'empresa ACSA i s'anuncien noves accions a diferents províncies on l'empresa té delegacions. Avui, però, la Secció Sindical de CNT-ACSA ha decidir assistir al Ple municipal de Sant Just Desvern per a informar del litigi i de la convocatòria de vaga als ciutadans de Sant Just Desvern. És per això que es concentraran a les 18h a l'Ajuntament de Sant Just Desvern.

Les reivindicacions dels treballadors són:

  • Reconeixement de la Secció Sindical de CNT
  • Fi de la temporalitat laboral
  • Clarificació de les categories laborals
  • Plus de perillositat i penositat
  • Readmissió dels treballadors acomiadats per repressió sindical
  • Un servei de jardineria de qualitat

Agència Confederal de Barcelona, C.N.T – A.I.T.

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Els jardiners de Sant Just Desvern aniran al Ple municipal aquesta tarda
30 oct 2008
Molt d´ànims i endavant!!!!!

amunt els que lluitan!!!!!
Re: Els jardiners de Sant Just Desvern aniran al Ple municipal aquesta tarda
30 oct 2008
"Concretament denúncien que cap treballador té un contracte indefinit en un servei que fa anys que existeix, i afirmen que aquesta és una pràctica laboral que perdura des de fa anys. A més a més, pràcticament cap treballador té assignada la categoria laboral que li correspon, fins al punt que denúncien que ni tant sols es compleixen els mínims que s'estableixen en el Plec de Condicions amb l'Ajuntament. Així, expliquen, en els darrers 2 anys 23 treballadors s'han vist obligats a canviar de feina per la precarietat que es viu a la contrata."

Això succeeix a tot arreu.

Pero a pocs llocs fan front a aquesta mena d'explotació laboral.

Tot el meu suport.
Re: Els jardiners de Sant Just Desvern aniran al Ple municipal aquesta tarda
31 oct 2008
Visca la lluita de la Clase Obrera!
Visca la CNT!
Sindicato Sindicat