Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Desde hace días se realizan protestas masivas de estudiantes en Italia, incluyendo manifestaciones con hasta 200.000 personas y huelgas en el séctor de la educación. Una de esas manifestaciones de masa fue atacada hoy por Nazis en Roma que se habían armado con palos. En Milan/Lambrate l@s estudiantes ocuparon las vías de la estación de trenes.
Mire también:
http://roma.repubblica.it/multimedia/home/3466932/1/35
http://www.corriere.it/gallery/Cronache/vuoto.shtml?2008/10_Ottobre/prot
http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/scuola/pinocchio-scontri/1.htm
http://www.corriere.it/vivimilano/cronache/articoli/2008/10_Ottobre/29/s
http://www.corriere.it/cronache/08_ottobre_22/multimedia_proteste_scuola
Damaged file
Damaged file
El centro de Roma se convirtió en un campo de batalla

En Italia se manifestaron estudiantes contra la reforma de las escuelas, aprobada por el gobierno. Esta reforma pone en peligro a 87.000 plazas de profesores están en peligro.

Pese a manifestaciones vehementes de estudiantes en todas las ciudades más grandes de Italia, el gobierno aprobó el miércoles la discutida reforma que prevee la eliminación de en total 133.000 plazas de profesores. La reforma, formulada por la ministra de enseñanza Mariastella Gelmini, fue aprobado del senado. Nadie había contado con otra cosa.Como la reforma fue aprobada por la cámara ya el día 9 de octubre ahora entra en vigor.

Está prevista con esta reforma eliminar dentro de los tres años que vienen 87.000 plazas de profesores y 44.500 puestos del ámbito administrativo de las escuelas. Para el estado esto significa un ahorro dell valor de 7% de los gastos anuales para las escuelas. Además Berlusconi quiere cortar el presupuesto de las Universidades y estudiantes pueden en el futuro ser suspendidos a causa de una conducta mala.

Diligencia y calidad

"Ahora podemos reformar la escuela italiana. Volveremos a un sistema de educación en el que la seriedad, la diligencia y la conducta buena son lo más importante", acentuó la ministra de educación Gelmini. En pocos días presentará también un plan de reformas para la Universidad. Dío las gracias a la alianca centro-derecha, la que le había dado su apoyo en el parlamento. "El problema de las escuelas italianas es que cada vez educan menos y se han convertido más y más en un sitio en el que se cobra sin tener que invertir mucho trabajo. Para poder dar más importancia a la diligencia y la calidad hay que cortar gastos innecesarios", dijo Gelmini.

Ultraderechistas causaron disturbios

En todo Italia estudiantes de insitutos y Universidades protestaron contra la reforma de las escuelas. Hubo disturbios en las manifestaciones. Un grupo de estudiantes ultraderechistas intentó tomar el liderazgo de la manifestación cuando chocaron con estudiantes de izquierdas. La Piazza Navona se convirtió en un campo de batalla, 20 estudiantes fueron detenidos.

Los estudiantes tiraron las sillas y mesas de algunos locales de la plaza para parar a los fascistas que se oponían con palos. La policia intentó dividir los grupos rivales de estudiantes. Mientras eso fueron heridos varios estudiantes y un policía. Según los dsatos de las asociaciones estudiantiles se juntaron más de 50.000 personas e la Piazza Navona.

En una manifestación en Milan hubo disturbios también entre los estudiantes y la policia, después de que algunos estudiantes habían tirado petardos a los polcías.

Huelga general

Se ha planeado para el jueves une huelga general en las escuelas italianas para protestar contra la reforma de la educación. "El primer ministro Berlusconi quiere con su reforma escandalosa llevar a la pobreza el sistema de escuelas públicas en beneficio del sistema de educación privado", dijo un portavoz de los estudiantes. Según una encuesta la mitad de los italianos parte la idea de los estudiantes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Van ser els feixistes els que varen atacar la manifestació o foren els sindicats d´esquerra ajudats en intima col.laboració amb trolls de la policia????
LES IMATGES DESTAPEN LA VOSTRA MENTIDA, MANIPULADORS DE MERDA.
NO A LA REFORMA
AVANTI BLOCCO STUDENTESCO !!
http://es.youtube.com/watch?v=5wTeI_tatoY&eurl=http://bitibajk.blogcindario.com/
¿ Todos somos antifascistas? Segur que no.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
I que et pensaves pringat, que no us foterien de pals? Quina pinya de parsillos.A Roma i a tot el món,canya al fatxa. Ah, i amb aquest pseudoni, espero que tu també acabis penjat dels peus.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
els sindicats d'esquerra amb l'ajut de la policia? pero que dius bastard!!!! si es veu com arriba un camió ple de feixistes a una zona on no podia... com va entrar allà si no és amb el consentiment de la policia? Feixistas ni aqui ni a italia!!!!
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Però de quins pals parles fill de puta si pringueu a tot arreu, no hi ha ciutat europea on cada cap de setmana no li trenquin la cara a un guarro.Els antifas la van liar ben coordinats amb la policia,apart dels trolls buscabronques puretes que van infiltrar per a fer consignes contaminades.
El camió va passar perque per alguna cosa havien demanat permís per participar a la mani i sels hi va concedir, tot era absolutament legal pallasso. Espero que tu també acabis blablabla, mira subnormal, els teus destijos d´amor navidenys tels fots pel cul em sents, que llavors cara a cara al carrer no sou ningú i us toca abaixar el cap tant gallets que sou per aqui. Para compte abans tu que no acabis com el Roger o com el Pollo desgraciat de merda.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Moltes felicitats als estudiants antifeixistes de Roma. Aquesta gentussa no els volem ni a Roma, ni a Barcelona ni enlloc. A foc amb els fatxes.

Antifeixistes sempre!!!!
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Es interessant veure com joves manifestants s'interposaven espontàniament entre els garrulus estalinistes i els militants i simpatitzants del Blocco Studentesco.

És aclaridor veure aquests joves manifestants cridant i demanant als garrulus estalinistes que no reventin la manifestació, que no li facin la feina a la policia.

És veu com al final aquest grupet de garrulus estalinistes van d'entrada per tota aquesta gent que els demana de pensar una mica, llençant-los ampolles buides de vodka -perque se les han begut- per després mirar de llençar-se a sobre dels militants del Blocco Studentesco... que espero els hagin persuadit amb tota la vehemència que calguès a reflexionar sobre el seu comportament d'idiotes.

Després de veure això s'entèn que la gent de la manifestació acabés cridant io sono anti-antifa!!

Pero també és cert que hi ha hagut esquerra amb prou cap per entendre que les mobilitzacions d'estudiants només assoliràn el seu objectiu si compten amb el suport del Blocco Studentesco.

Malauradament aquests garrulus estalinistes antifas estàn molt neguitosos en veure que no són, com creien, el centre i l'avantguarda de la lluita social i de l'univers sencer. Només els importa el seu protagonisme. Aquesta és la seva prioritat i no els interessos de tots els estudiants.

Sembla que cada vegada s'anirà sentint més pels carrers de Roma i altres ciutats la gent cridant io sono anti-antifa!!

Bona noticia per demostrar que no hi han sants enlloc, que l'aura de bonisme i prepotent autoritat moral que tant agrada exhibir molta esquerra només amaga un munt de merda.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Hi ha moltes coses a comentar: Per una banda, si els altres sindicats d'estudiants no hi volien els feixistes, podrien haver-los dit que no abans d'anar a la manifestació no? Per altra banda, això de que els feixistes no volien brega està per discutir, als videos es veu ben clarament que porten pals amb la bandera d'itàlia, això vol dir que ja anaven preparats, o sigui que sants no son, a part, als videos es veu com els feixistes s'estaven cagant en no sé qui abans que els comencéssin a tirar coses, es veu un noi que crida molt mentre un altre l'intenta calmar, tot i que no entenc què diu, si algú m'ho pot traduir, sortiríem de dubtes.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
El video es comenta per si mateix. Una cosa és el Blocco Studentesco vulgui aportar el màxim possible per assolir l'objectiu de la mobilització contra la reforma educativa i una altre molt diferent és que estiguin passius front la violencia garrulu estalinista antifa. A sobre es suposa que no poden ni tornar-los els insults? Pero aquest video no hauria d'existir. La versió que havia d'escampar-se per tot arreu és que van ser els militants i simpatitzants del Blocco Studentesco els responsables de reventar la manifestació. Així que toca veure si es pot, malgrat tot, confondre a la gent ni que sigui una miqueta.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
30 oct 2008
Lambrusco, la versió falsa de que foren el Blocco els que van ocasionar els disturbis es la part que s´està intentant escampar per tot arreu. Avui he sentit a Radio nacional d´espanya parlar de les concentracions de estudiants a Italia i que han hagut " episodios de tensión y enfrentamiento entre grupos extremistas". mes lluny d´això, els diaris espanyols de dreta (La Razón,ABC, El Mundo) estàn difonent que els ocassionants de la trifulca foren la extrema dreta. Ni amb la claretat de les imatges ni amb totes les proves del món contaràn la veritat. I pel que es veu a Indymedia segueixen el carro dels mas media, difonent deliberadament noticies falses. Si hi ha un pel de cohèrencia encara per aqui l´unic que poden sentir es vergonya per l´actuació dels descerebrats del Bella Ciao. Ara les reivindicacions estudiantils estàn satanitzades, l´objectiu està cumplit, Il Cavalieri sabía que sempre hi haurà un grup de idiotes que rebentaràn per protagonisme egoísta i per falta de personalitat una unitat en benefici d´una majoria.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
31 oct 2008
Però, encara ningú m'ha dit perquè portaven pals els feixistes...
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
02 nov 2008
no es posible que en toda europa lo que està llegando de nuestras protestas es la violencia de un pequeno grupo de estudiantes (en plaza navona eran menos de 20 los fascistas). no me interesa quien empezò, lo que sé es que ahora aqui en italia el clima que hay es lo de los '70s, cazzo! han pasado màs de 30 anos y todavia seguimos hablando de negros y rojos!!
soy antifascista, en mi escuela blocco studentesco ha sido fuerte hasta el ano pasado; esta vez hemos manifestado con ellos, habia colaboraciòn hasta los enfrentemientos, y ahora todo volviò atras. tenemos que hacer un esfuerzo, tener fijo el objectivo: luchar contra los que nos roban el futuro.
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
02 nov 2008
Vaja Sisi, veient com una colla de garrulus estalinistes reventa la manifestació en agredir a manifestants i simpatitzants del Blocco Studentesco encara preguntes perque estaven preparats per defensar-se d'aquesta mena d'agressions? Potser perque s'ho veien venir?

Totalment d'acord Libero Pensiero, cal superar traumes de fa com a mínim 30 anys i lluitar contra un capitalisme al que l'esquerra -i en concret la que representen aquests garrulus estalinistes antifa- ha estat incapaç de combatre.

Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
03 nov 2008
Menuda mierda de cartel y que pinta de gentuza (el de las gafas de sol, parecen un grupo de hooligans) ...

Y para él "nè rosso nè nero ma libero pensiero" o eres un infiltrado embustero o un subnormal ...

Viva la Anarquía ! Muerte al Fascismo!
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
03 nov 2008
Menuda mierda de cartel y que pinta de gentuza (el de las gafas de sol, parecen un grupo de hooligans) ...

Y para él "nè rosso nè nero ma libero pensiero" o eres un infiltrado embustero o un subnormal ...

Viva la Anarquía ! Muerte al Fascismo!
Re: Protestas estudiantiles masivas en Italia
03 nov 2008
Pels feixistas de merda: com podeu dir unas mentidas tan increibles com aquestas!?
Hi ha las probas que demostran com els feixistas de Bocco Studentesco ataquen, mes o menys una hora i mig abans que arribi la manifestaciò dels estudiants universitaris, amb cinturons el camion dels Cobas i els estudiants del cole (ja sabem que els ratas de claveguera son codardes): http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/scuola/scontri-a-piazza-navona
Tambè es evident com l'acciò dels feixistas es coordinada amb aquella de la Policia com podem veure amb el diàleg entre el casco blu i el seu amic porc (porc que no sortirà mes de la seva casa o, si ho farà, ho farà amb la consciencia de no arribar a ser vell) despres que las guardias van protegir las merdas da la justa rabia antifeixista:Policia "Levati, vai via Francesco" el porc "Questi so i miei ragazzi, lo sapete..." http://www.youtube.com/watch?v=CkKlZTgqSqY.
La protecciò que teneu en el govern (el vostre cap) no pot esguerrar la realitat: http://roma.indymedia.org/node/5746.
AVETE PIGLIATO UNA VALANGA DI BOTTE E SIETE STATI CACCIATI A CALCI NEL CULO, SALVATI SOLO DAI VOSTRI AMICI COI CASCHI BLU
http://it.youtube.com/watch?v=rAr__Q4z-j0
ROMA E' ANTIFASCISTA E I TOPI LI RIMANDA NELLE FOGNE
Sindicat Terrassa