Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
>> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
29 oct 2008
Manifestació 'En defensa de l'ocupació i la indústria'

5 de novembre - 18.00 hores
Passeig de Gràcia - Ronda Sant Pere
5n_manifestacio_industria.gif
2975079629_a70efe88c7.jpg
CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya hem decidit conjuntament convocar una gran mobilització el proper 5 de novembre a Barcelona sota el lema "En defensa de l'ocupació i la indústria".

La decisió ha estat pressa per la necessitat de realitzar una forta ofensiva davant l'hemorràgia d'anuncis d'acomiadaments i expedients de regulació d'ocupació que tenen lloc en els darrers dies i que tenen tendència a incrementar-se. Els sindicats volem aturar l'actuació dels oportunistes que aprofiten el marc de la crisi econòmica per realitzar ajustaments d'ocupació sense cap justificació en empreses que presenten beneficis en els seus resultats.

La manifestació està convocada a les 18 hores a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere de Barcelona i acabarà a l'Avinguda de la Catedral. La convocatòria és per a tots els treballadors i treballadores de Catalunya, però molt especialment per aquells que estan afectats per expedients de regulació o situacions de crisi a les seves empreses.

CCOO i UGT demanem la màxima participació per donar un toc d'alerta a l'empresariat que pot tenir la temptació de fer pagar la crisi als treballadors i les treballadores, i a l'administració per que prengui les mesures necessàries per aturar la sangria de la pèrdua de llocs de treball que estem patint, així com impulsar els mecanismes de protecció social que calguin per defensar els drets i les necessitats dels treballadors.

__________________


CCOO de Catalunya exigeix que en els Pressupostos de la Generalitat es prioritzin el rellançament de l'economia i les polítiques socials

Valora com insuficients els Pressupostos de la Generalitat presentats


CCOO de Catalunya defensa que els Pressupostos de la Generalitat per al 2009 tinguin com a prioritat impulsar actuacions que permetin rellançar l'economia i reforçar les polítiques socials per a fer front a les conseqüències de la crisi. I en la seva opinió, els Pressupostos presentats són molt insuficients per abordar aquests dos grans objectius.

1. CCOO de Catalunya creu que cal aprofitar totes les possibilitats d'endeutament per a evitar que siguin els col•lectius socials més vulnerables els que pateixin les conseqüències d'una crisi que no han provocat. En aquest sentit cal ampliar la despesa social i garantir un major increment de l'indicador de rendes de suficiència per a evitar l'exclusió social.

2. CCOO de Catalunya considera que no és de rebut que una llei que està en vigor, com la d'atenció a la dependència, no es doti pressupostàriament i, per tant, no es compleixi al•legant conflictes entre administracions.

3. CCOO de Catalunya valora negativament la disminució en termes reals del pressupost de sanitat (l'augment pressupostat està per sota de la despesa de l'any 2008) alhora que es llencen propostes com el co-pagament, totalment injustificada en aquest moment de crisi econòmica.

4. CCOO de Catalunya manifesta el seu desacord amb la congelació de les plantilles contemplada en els Pressupostos del 2009, la qual cosa tindrà efectes tant indesitjables com per exemple el deteriorament de la qualitat en l'educació, al generar un increment del nombre d'alumnes per aula i dificultar la cobertura de les substitucions. No es pot pretendre millorar temes estratègics com l'ensenyament, sense posar els recursos que ho facin possible.

5. CCOO reclamem un Pressupost pel 2009 expansiu, que utilitzi el recurs del dèficit públic per a combatre la crisi econòmica. Es per això que reclamem més inversions directes en infrastructures i R+D+i i més i millors Serveis Públics que, al temps que creen ocupació i generen riquesa, posen les bases per a una societat més equilibrada socialment i més competitiva econòmicament.

6. CCOO de Catalunya defensa la necessitat de que s'aprovi i entri en vigor un nou model de finançament més just per a Catalunya, que aporti més recursos, però exigeix que les polítiques socials, que a la vegada són un factor de creació d'ocupació, tinguin la prioritat pressupostària.

CCOO de Catalunya considera que aquests no són els pressupostos que l'actual situació precisa, per garantir que amb la crisi no s'incrementi la desigualtat social existent a la societat catalana.
Mira també:
http://www.ccoo.cat
http://www.minerometall.ccoo.cat/nissan

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
29 oct 2008
aixo manifa en defensa de l'okupacio deles industries fora els patrons i els seus sindicats coco-ogt
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
29 oct 2008
Crec que esta be diferenciarse de CCOO i UGT, pero ens tindriem que haver sumat a la mani del 5 N a més de sortir el dia 29 de novembre...
Ja que no ha sigut aixi, pel dia 29 tenim que fer un treball de base molt gran. Recuperem l' esperit de la anticumbre de la UE, o la guerra contra Iraq.
Sabem que amb un bon treball tot es possible
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
29 oct 2008
que es decideixi el 15 o el 29 i a les convocatories dels oficials que es sumi qui ho consideri oportu
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
29 oct 2008
No oblidem també la del 15-N (Pl. Catalunya - 5 de la tarda) en motiu de la cimera mundial.
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
30 oct 2008

Fora CCOO d'indymedia

Un dia pactant amb la patronal i l'endemà dissimulant per indymedia, venint a netejar la imatge. Per vosaltres les crisis si que són una oportunitat. El que us molesta de la crisis és que llavors heu de fer veure que us importa algo més que seguir vivint del cuento.

Corrupció a CCOO
Article del Diari Público
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
31 oct 2008
FORA CCOO I UGT D'INDYMEDIA, AIXÃ? COM PARTITS POLÃ?TICS

FORA, FORA, FORA
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
31 oct 2008
HOYGAN LOS DE CCOO SON MUY MALOS. SON CONTRAREVOSUCIONARIOS PORQUE PACTAN CON EL KPITAL. HA MI ME AN DICHO QUE NO DEFIENDEN A LA CLASSE HOBRERA, SI NO A LOS HEMPRESARIOS DE LAS HEMPRESAS.

FUHERA DE INDYMEDIA, FUHERA HOYGAN, FUHERA
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
31 oct 2008
CCOO y UGT son los sindicatos verticales de la actualidad. Si no existieran, la patronal y el Estado los tendría que inventar.

Son carne de la carne, si no la misma carne, de los que nos gobiernan en las instituciones.

Un sindicato tendría que ser una herramienta para defender los intereses de la clase trabajadora; sin embargo, CCOO y UGT son una finalidad en sí misma: buscan siempre conservar las prebendas de sindicatos "mayoritarios" -aunque en muchos sectores ya no sean mayoritarios- para arrogarse la representación de los trabajadores y quitarle así la voz a los trabajadores, paro seguir pactando en su nombre todo tipo de componendas que beneficien a los de siempre, y para impedir que pudiera surgir cualquier movimiento social que pudieran poner en aprietos a sus amigos políticos de PSOE IC o quien sea que se encuentre en el gobierno.

Lo que son esta gente quedó bien claro en la lucha de los autobuseros, en la que en todo momento se dedicaron a defender a la empresa municipal y a desprestigiar la asamblea de los autobuseros.

Y lo que son se vuelve a ver bien a las claras en el sector de la enseñanza. Mayoritarios en la escuela privada concertada, pero no así en la pública, no hacen sino maniobras de distracción y confusión para facilitar que el Tripartito apruebe una Ley de Educación que va a beneficiar a la privada y que va a precarizar y jerarquizar el sector público. Una ley de educación con la cual los de CiU están encantadísimos.

En fin, lo que muchos ya sabemos: élites sindicales y políticas que han quitado la voz a las gentes y, en su nombre, han adoptado unas políticas liberales y privatizadoras que no hubieran atrevido a llevar a cabo los que se llaman de derechas (ellos se llaman de izquierdas, pero son de derechas).

Que CCOO y UGT se muevan por los trabajadores de Nissan, sencillamente, no es creíble. Suerte a todos los trabajadores, la van a necesitar.

Por cierto, el dirigismo y el totalitarismo de CCOO y UGT tiene una curiosa plasmación en muchas manifestaciones: acostumbran a copar las cabeceras -la fotografía mediática es muy impotante para quien no es sino que aparenta ser- y además utilizan esos cartelotes VERTICALES que impiden que se vea los carteles y pancartas de los que vienen detrás.

Lo dicho, sindicatos verticales. Deseo que alguna vez lleguéis a desaparecer de una vez, y los obreros puedan de nuevo reorganizarse poco a poco para volver a luchar contra la precarización, la privatización, el liberalismo.
Re: >> Gran manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria, el 5 de novembre a Barcelona <<
02 nov 2008
Eso, eso! Que desaparezca CCOO, la organización obrera más grande de Catalunya!
Sindicat Terrassa