Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
28 oct 2008
Desallotjen un casa a Vallcarca i la gent respon amb contundencia després d'una càrrega de la guardia urbana
Ahir dilluns 27 d’octubre, van presentar-se cinc furgonetes dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana que venien a desallotjar una casa situada a l’Avinguda Vallcarca. Altre cop venien sense previ avís per la gent que hi vivia. Diem altre cop perquè aquesta dinàmica porta repetint-se força vegades últimament. Sabem que aquesta és l’estratègia que ha escollit l’Ajuntament per fer fora a la gent que ha okupat les cases que, degut al pla urbanístic, han anat quedant buides. Moltes d’elles porten més de quatre i cinc anys okupades. Si l’Ajuntament pensava que, venint sense avisar, aconseguiria minimitzar el rebombori de tots els desallotjaments que li esperen, que sàpiga que s’ha equivocat.
Ahir no tan sols van venir sense avisar, sinó que amb la prepotència i la xuleria que els caracteritza, també van impedir que la gent manifestés el seu rebuig pel que estava passant. Amb una càrrega a cops de porra, van fer fora la gent que es concentrava darrera una pancarta. Això va provocar un punt d’inflexió. La gent cansada dels abusos, tant de l’Ajuntament, com de la Guàrdia Urbana, com de Nuñez y Navarro, va respondre activament amb el llançament de pintura als antidisturbis. Després d’una altra càrrega, la reacció va ser el llançament de pedres i objectes contundents. A conseqüència d’això diversos agents van quedar ferits. Volem agrair a l’Ajuntament i als de Nuñez, aquets solars plens de runa i rocs, perquè sense ells, la ràbia espontània no hagués trobat la forma en que expressar-se.
El veïns i veïnes de Vallcarca, okupes o no, ja fa temps que tenim la mosca al nas. Els que són propietaris o llogaters de les cases on viuen, n’estan tips perquè saben que a ells els paguen l’expropiació amb indemnitzacions de misèria, mentre que quan s’expropia a Nuñez y Navarro se’ls indemnitza amb quantitats exorbitants. Tot plegat per acabar instaurant un model de barri on el ciment, els blocs d’edificis i veïns d’alt poder executiu, acabin desplaçant els veïns de sempre, les cases antigues i el poc verd que queda, enriquint així altra vegada les arques dels especuladors.
L’ajuntament ha decidit que els okupes no tenim dret a saber quan ens vindran a fer fora. Davant d’aquesta situació injusta respondrem TOTS A UNA.
Plataforma Veïnal d’Okupes de Vallcarca

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
28 oct 2008
molt bé!! així es diu!
No als vials!
Salvem Vallcarca!
Re: comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
28 oct 2008
Anims des de dalt del pont!
Re: comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
29 oct 2008
Ànims des de comarques, defensar Vallcarca també és defensar el territori...

endavant amb la resistència!!
parte meteorologico de la marrana (urbana)
29 oct 2008
el pasado lunes 27 se registró una fuerte pedregada en la zona de vallcarca. Esto puede repetirse en los próximos días en cualquier punto de barcelona.

recomendación para los marranos: lleven casco.
Re: comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
29 oct 2008
nens i nenes ja els tenim aqui,portem molts anys parlant-ho. Ha arribat l'hora de demostrar que vallcarca és un barri. Defensem els nostres espais i les nostres cases!!
Re: comunicat sobre el dessallotjament del dilluns a Vallcarca
30 oct 2008
kuan estan deixant un solar on hi havia el barri, esta clar: mes i mes pedres voladisses plouran de tots els racons de vallcarca. i amb tota akesta rabia, continuarem construïnt.
Sindicato Sindicat