Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : sexualitats
Sooreh Hera i les fotografies prohibides
28 oct 2008
Una sèrie de fotografies de l'holandesa d'origen iranià Sooreh Hera s'exposaràn per primera vegada a l'exhibició Iconoclàstia al Museu de Gouda.

Anomenades Adam and Ewald, inclouen imatges de dos iranians homosexuals duent màscares de Mahoma i el seu cosí i gendre Alí.

Segons Hera denuncien l'hipocresia de l'islam envers l'homosexualitat. Estesa, segons diu, especialment entre els homes casats iranians i saudites.

En convidar els dos iranians homosexuals aquests van acceptar pero amb la condició de dur màscares:

Primer el Gemeentemuseum de l'Haia va rebutjar d'exhibir-les. Sooreh Hera, que insisteix en la seva lluita malgrat ser amenaçada amb ser "executada" varies vegades, va titllar el seu director de cobard.

Wim van Krimpen, director del Gemeentemuseum de l'Haia, havia lloat inicialment la col.lecció de fotografies d'Hera com "excepcional" per acabar negant-se a exhibir-les.

Després fa un any al desembre de 2007 el director del Museu de Gouda va oferir-lo per exposar el treball d'Hera, que estava rebent serioses amenaces, en defensa de la llibertat artística i d'expressió.

Pero també el director del Museu de Gouda va començar a rebre-les. Va cancelar-ho tot.

Al maig del 2007 l'Art Amsterdam i la Gallerie A, ambdues d'Amsterdam, van acabar rebutjant d'exhibir-les per una sobtada "manca d'espai".

Finalment Sooreh Hera ha reeixit en la seva lluita. Aquest proper desembre les seves fotografies s'exposaràn al Museu de Gouda.


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sooreh Hera i les fotografies prohibides
28 oct 2008

Sooreh Hera

Re: Sooreh Hera i les fotografies prohibides
28 oct 2008
Sindicato Sindicat