Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Concentracions solidàries contra el judici d'antimonarquics el dia 29, vine!
27 oct 2008
Mobilitzacion solidàries pel judici dels antimonàrquics     PDF     Imprimir     Trametre a un amic
dilluns, 27 octubre de 2008

El judici contra 16 gironins arriba dimecres, dia 29. Serà a l’Audiència Nacional i comptarà amb l’acompanyament de moltes solidàries vingudes especialment amb els autocars que sortiran de Girona.

Dimarts 28: Girona. A les 20hores, concentració a la plaça del Vi. I sortida dels autocars.

Dimarts 28: Lleida. A les 19 hores, concentració a la plaça de la Paeria.

Dimercres 29: Dia del judici. Concentracions a les 20’30 davant dels ajuntaments de les ciutats següents: Alacant, Barcelona, Ciutat de Mallorca, Manresa, Tarragona, Tortosa, València, Vic, Vilafranca del Penedès.
20081029_Manifest_Alerta_Concentracions_antimonàrquiques.pdf
20081029 Manifest Alerta Concentracions antimonàrquiques.pdf (16,76 KiB)
Manifest d’Alerta Solidària per a les concentracions solidàries amb les persones represaliades per la ràtzia borbònica.


Espanya ens crema



Aquests dies, assistim a una nova sèrie de vistes, declaracions i, malauradament a un nou judici contra catalans i catalanes que han comés l’únic delicte de mostrar-se públicament en contra de la monarquia espanyola.

Han estat fins al dia d’avui 28 persones les encausades pel delicte d’injúries a la corona. Per cremar fotografies del rei, o haver col·laborat d’alguna manera en aquestes cremes, hem vist com jutjaven i condemnaven dos companys, un de Girona i l’altre de Banyoles. Aquesta darrera setmana, han declarat pel mateix quatre veïns de Barcelona. I a Tarragona, un altre company també va ser

inculpat per cremar una fotografia del rei. Però en aquesta espiral, hi ha altres catalans. La setmana que ve, dimecres 29, seran jutjades ni més ni menys que setze persones més.

Però no hem d’oblidar que l’espiral va més enllà que la crema de fotografies: dos companys de Figueres encara esperen la citació de l’Audiència Nacional per haver fet simples pintades en una paret. O el company de Barberà del Vallès, que ha estat encausat per una pancarta penjada en un ateneu. O més greu encara, dos nois, un d’ells menor, que van haver de declarar a l’Audiència Nacional, a Madrid,

per penjar un cartell en l’institut del seu poble, El Morell, al costat de Reus.

Tot plegat, i a les portes del macro judici del grup de setze gironins, cal que fem un seguit de reflexions.

Processar algú per delictes d’opinió és contrari a un Estat de dret. Si fa un parell d’anys haguéssim llegit notícies similars d’algun país asiàtic ningú dubtaria en afirmar que és per manca de respecte a les llibertats individuals d’expressió i d’opinió.

Així, l’Estat espanyol, com l’Estat francès, culpables de dissenyar i dur a terme polítiques per a destruirnos com a poble, no han estat mai capaços de superar la contradicció que suposa erigir-se com a democràcies i alhora negar un dret tan bàsic com el d’autodeterminació, drets que van aconseguir que es respectessin pobles germans com Cuba o Algèria, això sí, no sense patir, no sense combatre.

L’Esquerra Independentista, davant de fets tan greus com veure companys i companyes nostres, encausades a 700 quilòmetres de casa, per un tribunal d’excepció sense equivalències en la Unió Europea, afirma i proclama, no amb simples paraules, sinó amb treball diari, en els nostres barris, en les nostres viles, pobles i ciutats, que la societat lliure i socialista que construïm serà capaç de superar imposicions com la borbònica.

Fa 300 anys que els borbons van entrar a casa nostra, amb sang i foc. I encara ara mai han demanat perdó.

Fa 30 anys que el darrer borbó va succeir al tron el dictador feixista. I any rere any ha gaudit de la protecció jurídica i de la inviolabilitat que li garanteix la seva constitució.

Al 2007, la despesa final generada per les diferents administracions cap a la família reial, per mantenirlos les cases, els viatges, la seguretat, i altres privilegis, va arribar als 25 milions d’euros. Enguany, en èpoques de retallades estatutàries i de limitats pressupostos, la Casa Reial obté per al 2009, un increment de diners públics del 2,7%.

A tot això l’Esquerra Independentista, com fa 30 anys, dóna la cara i proclama, que la seva constitució, que la seva monarquia, que els seus tribunals, no gaudeixen de cap legitimitat sobre la nostra terra. Que la imposició i el xantatge i també la renúncia de molts polítics del nostre país, no ha servit ni servirà mai per apagar la flama de la resistència que avui, en aquest acte, encarnem tots i totes nosaltres.

Alerta Solidària, com a organització que hem estat treballant des del primer dia en la coordinació del suport a totes les persones represaliades per les noves ràtzies borbòniques, us fa arribar, mitjançant aquestes paraules:

- La gratitud cap a totes aquelles que heu entès, després d’observar tants despropòsits, que la única opció, solidària amb totes les persones represaliades, és la opció del carrer, la de l’organització, la de la resposta, la de la lluita.

- El nostre compromís, com el de tota l’Esquerra Independentista en seguir el treball diari, malgrat les amenaces i els processos polítics, en la lluita per l’alliberament nacional i social del nostre poble.

- I lògicament, especialment dirigit per als 16 companys de Girona, a les seves amistats i famílies, el nostre ple suport, present avui arreu dels Països Catalans.



Cal remarcar però, que així com la presència dels borbons a casa nostra sovint respon a les invitacions que reben per part d’institucions regionalistes catalanes, el processament de 24 de les 28 persones represaliades, ho han estat per l’acció dels Mossos d’Esquadra.

El senyor Joan Saura, hipòcrita abanderat de la recuperació de la memòria històrica, és qui més està fent avui en dia per actuar contra aquells que actuem per fer caure la careta a l’actual estat postfranquista espanyol. L’ús de fitxers policials polítics, negats per l’aparell pseudo democràtic espanyol és una realitat evidenciada en tota aquesta cacera de bruixes.

Al senyor Joan Saura, al senyor Boada, al senyor Delort i als Mossos d’Esquadra, cal atribuir el judici de 16 catalans antimonàrquics.

Que no s’enganyi ningú, l’Estat espanyol fa la seva feina i n’hi ha molts que hi col·laboren. Seguim nosaltres sense por, donant la car, fent la nostra.



Construïm entre totes uns Països Catalans lliures i socialistes!

Els catalans i les catalanes no tenim rei!

Visca la Terra!


Alerta Solidària

Alacant, Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Ciutat de Mallorca, Tarragona, Tortosa, València, Vilafranca i Vic.
29 d’octubre de 2008

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa