Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : educació i societat : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
En linia la web de l'ICEA
27 oct 2008
L'Institut de Ciències Econòmiques i de l'Autogestió (ICEA, dâara en endavant) és una entitat cultural dâàmbit estat espanyol, on realitzem activitats de docència i investigació en economia política i autogestió obrera i social.

L'ICEA es basa en els principis de lâassemblearisme, el federalisme, la solidaritat i el suport mutu. L'ICEA no té ànim de lucre, no rep subvencions de l'Estat i les activitats que organitza són de caràcter gratuït. A l'ICEA tenen cabuda estudiants, llicenciats, doctors i professors dâeconomia, professionals dâaltres ciències socials i humanes (sociòlegs, politòlegs, historiadors, filòsofs, juristes, psicòlegs, etc.) i treballadors en general.

L'ICEA està obert als que els interessi trobar una explicació real als successos econòmics i socials. Així mateix pretén colâ¢laborar per a transformar aquesta societat capitalista en una altra societat on no existeixi lâexplotació, aprofundint en lâestudi de les alternatives basades en lâautogestió obrera i social, tant a nivell teòric i històric com a pràctic i actual.

L'Institut de Ciències Econòmiques i de l'Autogestió pren com a referent històric lâentitat que amb el nom de âInstitut de Ciències Econòmiques de Catalunya (ICEC)â?, es va crear a Barcelona en 1931, i que fins a 1939 va organitzar cursos, conferències i debats sobre temes econòmics i socials.


Com s'estructura l'ICEA?

L'ICEA pren les seves decisions en assemblea i la seva estructura de funcionament es basa en càrrecs de gestió revocables que, al seu torn, creen els seus grups de treball. Així mateix per a lâexercici de les seves activitats, l'ICEA compta amb dos pilars fonamentals: els grups dâestudi i els gabinets tècnics.

Per mitjà dels grups dâestudi es pretén abordar i estudiar un o més temes, per a posteriorment traslladar les conclusions i coneixements a la resta de la societat. Amb els gabinets tècnics es pretén donar suport tècnic com a economistes i investigadors socials a les organitzacions i moviments socials que ho precisin. Els grups dâestudi treballen per mitjà dâun sistema dâeducació a distància pel que és possible participar en ells des de qualsevol lloc.

Com a suport als grups dâestudi i gabinets tècnics, l'ICEA compta amb una biblioteca digitalitzada i especialitzada en ciències socials, principalment en economia, autogestió, anarquisme, anarcosindicalisme i moviments obrers i socials. La totalitat de la biblioteca es troba als locals de l'ICEA. El catàleg general i part dâaquesta biblioteca es troba a la pàgina web.

Per què neix l'ICEA?

L'ICEA neix amb lâobjectiu de ser una entitat on desenvolupar aspectes culturals i tècnics al servei de la transformació social.

En els aspectes culturals i de formació, l'ICEA pretén crear grups dâestudi en tres àmbits:

1) Anàlisi del funcionament del sistema econòmic capitalista, coneixent les seves característiques i els seus límits.
2) Consolidació com un laboratori dâidees en política econòmica, laboral i social des dâuna perspectiva llibertària i tendent a implantar lâautogestió obrera i social. Lâobjectiu principal és nodrir el pensament i lâacció de les organitzacions i moviments socials.
3) Investigació de les formes econòmiques i socials amb les que substituir el capitalisme per un sistema socioeconòmic basat en lâautogestió. En aquest sentit pretenem cobrir el buit existent pel que fa a lâaprofundiment de lâestudi de les alternatives al sistema capitalista. Dâaquesta manera és necessària lâobertura cap a altres camps dâestudi imprescindibles i interrelacionats amb lâeconomia, com la sociologia, la història, la política, etc.

Aquests estudis es divulgaran per mitjà de la realització dâarticles, follets, informes, llibres, conferències, seminaris, cursos i plans dâestudi.

En els aspectes tècnics l'ICEA pretén desenvolupar el seu treball per mitjà de tres gabinets dirigits respectivament a:

- Elaborar una recopilació setmanal de notícies publicades en premsa sobre temes dâinterès socioeconòmic i de lluites laborals en lâestat espanyol.
- Oferir assessorament en suport a les lluites laborals i socials.
- Oferir assessorament per a lâautogestió dels mitjans de producció per part dels treballadors.

On trobar-nos?

Els membres de l'ICEA estem presents a dia dâavui a Barcelona, Bilbao i Madrid. Si desitges més informació sobre les activitats i grups dâestudi que estem desenvolupant o estàs interessat/da a pertànyer a l'ICEA pots posar-te en contacte amb nosaltres en la següent direcció:

http://iceautogestion.org

info(A)iceautogestion.org
Mira també:
http://iceautogestion.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa