Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
No vull infravalorar el treball realitzat pel PCPE, ni criticar als militants, ni res, perque aixo no es criticable: el PCPE lluita per la clase treballadora.
Ara be, teniu la mania de dir que no doneu suport a Stalin i que mai heu fet apologia d' ell, que mai heu anat a alguna manifestacio amb fotos d' Stalin.

Kuan ho vaig dir hem vau tildar de boig, doncs em sembla que els boixois sou vosaltres que no coneixeu be la vostra organitzacio.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/354224/index.php

Fotos d' Stalin a una manifestacio:

http://www.youtube.com/watch?v=IVY8Aa5-RQk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
ista, ista, ista...

¡Pero si el comunismo fracasó!, ¡incluso las colectividades en los Estados Unidos e Israel que los judíos comunistas crearon también se fueron al pique!

Lo único que nos queda es el pasado.
En el presente muy poca gente lucha verdaderamente por crear plataformas revolucionarias y no-autoritarias.

Pero bueno, ahora es el turno de los ataques, los comentarios trollíticos y los insultos anticonstructivos.
Que viva indymierda.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
Anem a veure, hi ha una gran diferència entre anar a manifestacions qualsevols amb quadres d'Stalin i una altre cosa és portar a una manifestació en conmemoració d'uns fet els retrats d'alguns dels seus dirigents.

Per altre banda dir que aquests retrats els portaben militants d'una organització comunista madrilenya, la UJC-M.

El PCPE ni dona ni deixa de donar suport a algú que ja està mort, ni fem apologia de ningú, no te una política dogmática sobre cap dirigent históric del comunisme, igualment en cap moment tampoc s'ha dit que es desestimi el periode historic d'Stalin a la URSS ni que s'estigui en contra d'ell.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
Aixó són imatges de la commemoració unitaria del 90è aniversari de la revolució d'Octubre a Madrid. Entre molts altres col·lectius participants, el PCPE i les CJC van participar-hi. I com a part de la història de la URSS, hi havia un quadre de Stalin, com també de Marx, Engels o Lenin. No sé quin problema hi ha...

A part, aclarar-te que al post anterior estem parlant del PCPC i dels CJC-JCPC, i no dels nostres referents estatals. Segueix buscant en el teu trebal d'investigació sobre el Partit Comunista i a veure si trobes alguna foto d'Stalin més en mobilitzacions obreres, antifeixistes, etc.

Igualment, donar-te la gràcies, company anarquista, per dedicar-nos aquest espai, encara que ho trobo innecesari.

Vinga company!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
el PCPE es aquello de lo que la humanidad ya ha tenido suficiente.

Fuera interjerenciar partidistas y burocráticas de Indymedia.

Horizontalidad y autogestión: anticapitalismo
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
Doncs sí, no és estalinista sinó marxista-leninista i t'explicaré perquè. El PCPE basa la seva proposta política en la idea del comunisme científic i la teorització d'aquest, així com la teorització de com arribar-hi va estar feta, esencialment per Marx, Engels i Lenin. Moltes altres persones i pensadors al llarg del segle vint han anat fent aportacions que han fet avançar aquesta ciència social en diversos àmbits, però els fonament encara avui estan teoritzats per aquests tres homes. El PCPE no és estalinista al igual que no és cheista, hochiminista, o seguidors d'altres personalitats que van fer grans coses, amb aportacions teòriques, però en la base del Marxisme-Leninisme. Hi ha persones que sí van fer aportacions que divergien de les posicions ML com per exemple Trosky o Mao i per tant sí té lògica parlar de Troskisme o Maoisme. El PCPE segueix la L�NIA POL�TICA del ML, això no vol dir que practiqui el culte a qualsevol que es decari ML. El PCPE basa els seus anàlisis històrics en la crítica.

Apart d'això, tal com diuen els de dalt, el PCPE no va a les manis amb Stalin, una cosa és portar un icone, foto, samarreta, penjoll, clauer, etc. amb stalin, el che o qualsevol, i una altra és el que porti el partit.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
el frente judaiko popular contra el frentre popular de judea
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008

Amb mi no hi havia ximpleries com el PCPE ni PCC ni PCE ni PP ni POLLAS.

Jo soc l'Alfa i l'Omega.

Es feia el que JO deia i prou.

Haurieu d'anar a petar al gulag.

Colla de burgesots intel.lectualoides amb massa temps per pensar.

Això és la merda que sou.

Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
26 oct 2008
que que te de dolent?, potser els qui dieu d'això no sabreu, que a finals del 30 tos els quii havien participat i sigut protagonistes, de tos només quedava stalin, purgues, etc.., ja no parlem del mal que va fer a la guerra civil, de la traïció a funaments marxistes, la industrialitzacio forçosa a costa de milers de ciuradans, tenim un criminal. Al meu parer la ona expensiva revolucionaria del 1917 o despres de la gran guerra hagués sigut molt diferent si hagues hagut qualsevol altre.
De fet es conegut que lenin el volia apartar, però com que estava malalt, els partidaris de stalin van obviar les ordres de lenin, dient que estava delirant i no estava en condicions de decidir res.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
"els partidaris de stalin van obviar les ordres de lenin"

Exacte nano. En la dinastia soviética, el zar Lenin va anomenar successora a la princessa Trostky i va desterrar al príncep dolent i obscur Stalin. Tal i com ho expliquen als mass-merdes capitalistes! És a dir, la decisió del Comité Central del PCUS i del Soviet Suprem no tenien res a veure amb la voluntad del rey Lenin i del seu famós testament. Joder!! Qué dolent era el príncep Stalin! I qui no es fa trosko explicant la història soviètica així?

Més llegir! Més estudiar! Més lluitar!
Menys sectarisme! Menys infantilisme! Menys esquerranisme!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
Es clar que si. Aixo ja hoi sabem tots.

PCPE estalinistes espanyols.
CJC oportunistes.

Foteu el camp!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
Que ciber-malotes són alguns per aquí però després...
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008

Així m'agrada m-l, tens el perfil idoni per ser guardià d'un gulag. Lo teu és vocacional.

Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
Ens podria explicar l'ilustre "fer" l'oportunisme aberrant dels cjc?
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
un comunista de base de veritat no s' hauria carregat tots el companys del comite. un comunista de veritat no huria dissolt la tercera internacional. Un comunista de veritat no voldria ser el lider dictador, sino que defensaria la democracia de base.
Un comunista de veritat haura ajudat a Catalunya i a Espanya desde el principi de la guerra civil.
Un comunista de veritat no hauria assessinat companys seus de lluita per divergencies. Un comunista de veritat hauria donat suport a totes les revolucions: sigues comunista o anarquista.

On estaven els soviets a la epoca d' Stalin? On estava la democracia de base? On estaben les fabriques autogestionades? Stalin era un dictador contrarevolucionari!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
Viam companys, els comunistes no som persones anacròniques anclades al passat. Per fer la revolució s'ha de analitzar i actuar sobre la realitat present. Per fer-ho tenim un mètide, la crítica io l'autocrítica col·lectiva com a element dialèctic per arribar a posicions superiors; altres ideologies que s'ho montin com vulguin per superar les seves contradiccions. Però això ho fem amb l'objectiu de apendre per l'actuació diària. Per tant, els nostres referents i debats són ideològics, no històrics. El que interessa és la línia política que portar, no si a Bujarin s'el va purgar amb raó, si d'hauria d'haver donat suport a nosequin país, etc. Perquè a part que a mi m'importa una merda perquè no em solucionarà la meva condició explotada, ni tu ni ningú té tots els detalls del cas Bujarin ni tots els detalls econòmics, militars, etc. que condicionaven les posicions de fa 70 anys.

Apart de sumar-me a la pregunta d'en Joan, el que em preocupa més del que ha dit en "fer" és l'adjectiu d'espanyols (donat que estalinistes ja s'ha repetit vàries vegades que no som), amb això vols dir,

1. que penses que per portat una E d'Espanya (dels Pobles, recorda-ho) automàticament dedueixes que acceptem a Espanya com a marc nacional o estatal, sense poder entendre que hi ha gent fora de Catalunya, Euskadi, etc. que també lluita per un estat confederal (autodeterminació dels pobles). Si creus que caracteritzem a Espanya com una nació que s'ha de preservar el que ens vols dir és espanyolistes i no espanyols i l'estàs cagant molt ja que el PCPE diu que l'estat espanyol s'ha de convertir en un estat confederal on totes les NACIONS tinguin drets a decidir el seu futur lliurement.

2. que creus que ser espanyol és un insult cosa que és molt pitjor que la ignorància del punt 1. El creure que una persona , per haver nascut fora de Catalunya, Euskadi, etc. és un enemic que no pot defensar els mateixos interesos que nosaltres són posicions xenòfoves i completament burgeses i anti-internacionalistes.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
Desembarcament desesperat d'EUiA a Indymedia, això és el que està passant.
<p>
Els comunistes com vosaltres mai han aconseguit fer res més que dividir i barallar la gent per dogmatismes trivials que en realitat eren excuses per personalismes més o menys malaltissos.
<p>
Més flipats no, gràcies.
<p>
Més ideologies totalment superades i fossilitzades no, gràcies.
<p>
Indymedia no hauria de ser el darrer refugi d'aquesta colla de nostàlgics i prepotents, sino un lloc de debat per tenir noves formes de combatre el capitalisme.
<p>
El comunisme ha fracassat, assumiu-ho.
<p>
No pretengueu immobilitzar a tothom que vol anar endavant i amb la ment oberta a la realitat i al futur.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
27 oct 2008
El comunisme no ha fracassat! Tot elcontrari, esta mes vigent que mai! Que proposes? Un capitalisme moderat? una anarquia?
Jo he criticat a Stalin, pero aixo no vol dir que no sigui comunista. Repsecte el que ha dit cccp, ens tenim que centrar més en el programa estrategic,teoric i practic, per a construir una alternativa viable i solida al capitalisme.
He criticat a Stalin perque es del que anaba el debat , pero tens tota la rao quan dius que el mes important es el programa, ja que les divergencies historiques mai es solucionaran. el que es pot solucionar son les diferencies pragmatiques que ens separan.

Alhora te fet unes preguntes que no m' has contestat...

Unitat i visca la lluita obrera i socialista!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
Pel revolucionari:

Informa't abans de de parlar. EL PCPE i PCPC no formen part d'EUiA perquè tenen una ideologia bastant diferent. Apart d'això, no és cap desembarcament ja que el post l'ha penjat un anarquista. Fins i tot tu et pots donar compte d'això, no s'ha d'haver llegit cap llibre ni haver-te format, tan sols mirar qui penja la notícia.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
I tu que proposes? Res. Què pretens que se't respongui? Quina ha de ser la resposta que tu exigeixes segons la teva ideologia? T'amagues darrere les teves preguntes per defugir fer front al que és evident, que tu i el teu partidet sou qui no teniu respostes. Reflexiona sobre el que he escrit enlloc de tancar-te encara més al teu petit món on sempre creus tenir la raó.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
Diferent per qui? Per vosaltres quatre i prou; "els comunistes com vosaltres mai han aconseguit fer res més que dividir i barallar la gent per dogmatismes trivials que en realitat eren excuses per personalismes més o menys malaltissos."



Tots esteu igual de fossilitzats. Després del seu evident fracàs, més evident que mai ara haver-se vist com ho ha estat cap
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
Camarades de JCPC, això que us confonguin amb EUiA us passa per usar un nom que no toca :P
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
Al meu entendre els comunistes del PCPC teniu un problema seriós de difícil solució:

Dins la búsqueda del vostre espai polític heu arribat a la conclusió que el tinglado institucional UGT-CCOO i ICV-EUIA etc. és reformista i no s'adequa als vostres plantejaments m-l fet que us honra (només cal veure a quina de les dues manifestacions estàveu contra les 65 hores etc.). Llavors intenteu feu-se un lloc dintre l'espai diguem-ne "Moviment llibertari-Esquerra Independentista-Moviment Okupa-Autonomia" i el problema que teniu és que es tracta d'un entorn on dificilment les vostres posicions ideològiques pro-soviètiques hi poden tenir cabuda ja que esta hegemonitzat per l'anarquisme i altres ideologies sorgides dels 60 massa crítiques amb l'URSS pèrquè us hi pogueu acoplar. Només cert sector de L'EI, no tot, de matriu diguem-ne més semblant a la vostra (Endavant, per exemple, que al meu entendre professa un m-l més guevarista) pot coincidir amb vosaltres però el seu caràcter independentista txoca amb els vostres plantejaments i heu de reconèixer que tenen més implantació que vosaltres ...

En definitiva ho teniu difícil nois.
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
28 oct 2008
"Camarades de JCPC, això que us confonguin amb EUiA us passa per usar un nom que no toca"

Sigui amb les sigles que siguin, nosaltres seguirem lluitant (siguem cuatre o cent) des del carrer i no des de les institucions juntament amb els PPSOE, ERC i demés merda burgesa com vosaltres colla d'alliberats reformistes.

"Dins la búsqueda del vostre espai polític heu arribat a la conclusió que el tinglado institucional UGT-CCOO i ICV-EUIA etc. és reformista i no s'adequa als vostres plantejaments m-l fet que us honra"

Primer de tot sembla que divideixis els "espais". Per a mi t'equivoques company. Nosaltres no busquem un espai perquè ja el tenim: el nostre discurs és per a la classe treballadora catalana i és clar. I segon. No hem arribat a la conclusió que EUiA i els seus sucedanis són reformistes, institucionalistes, col·laboracionistes o simplement burgesos així un dia per l'altre que ens aburriem i ens ho vam inventar. És un anàl·lisi que ho fa qualsevol comunista conscient que vegi l'actuació d'aquestes organitzacions en contra del poble i al costat de la minoria. I aixó fins i tot pots arribar a la conclusió tu company, o no?

"Llavors intenteu feu-se un lloc dintre l'espai diguem-ne "Moviment llibertari-Esquerra Independentista-Moviment Okupa-Autonomia" "

I quin entorn és aquest company? Què els mov. socials ara estant tancats a certes ideologies? Així dubto que fem alguna cosa contra el capital i la seva dictadura. Perquè nosaltres estem per a una lluita ANTICAPITALISTA unitària i no sectària i sembla que el teu discurs s'apropa més a lo segon. I unitària vol dir que estiguem disposats a treballar amb totes les organitzacions populars i progressistes de Catalunya, siguem nosaltres comunistes, tu anarquista i els altres independentistes, etc. Fins que no estiguem disposats tots a fer-ho no aconseguirem res.

UNITAT CONTRA EL CAPITAL!
Re: PCPE no es stalinista, es marxista-leninista
29 oct 2008
PCPE, EUiA, PCC, CAJEI...

"One size fits all"

Sindicat Terrassa