Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'autèntica cara de Coscubiela: CCOO a les presons catalanes
26 oct 2008
D'UGT ja no cal ni parlar-ne, tots sabem que aplega els carcellers d'extrema dreta que han passat per quatre o cinc sindicats abans aterrar a la putrefacta barraca de Josep Maria Alvarez; pero què fa Comissions? A continuació teniu una nota conjunta de resposta de UGT/CCOO a l'intent de regular els escorcolls a presos, que s'havien convertit en una forma d'humiliació i tortura psicològica perpetrada sense cap mena de control. Agafant-se al clau ardent de la "seguretat" i la "lluita contra la droga", això és el que contesten els cadells de Coscubiela fent causa comuna amb la ultradrera carcerària més repugnant. La qüestió és, doncs, què fas a Comissions? Dona't de baixa, home. Si ets d'UGT, simplement suïcida't.
NOTA CONJUNTA DE CCOO I UGT

Assisteixen per part sindical CC.OO., U.G.T. i CATAC, i per part de l’Administració el secretari Albert Batlle, el Director General Miquel T. i la Sots-directora General Rosa T.



La reunió va ser sol·licitada per la part sindical amb l’objecte de fer palesa la nostra inquietud davant l’implementació de diverses circulars no consensuades amb la part social, així com per l’increment exponencial de les informacions reservades obertes com a resultat de denúncies falses.



El resultat de la reunió no podia haver estat més decebedor. El Secretari es nega rotundament a retirar o modificar la Circular sobre escorcolls. Desestima les nostres al·legacions en el sentit que aquesta regulació impossibilita a la pràctica la realització d’escorcolls i, per tant, la seva aplicació derivarà en un increment del tràfic i consum de drogues, que vindrà fatalment acompanyat de més sobredosis i violència per l’impagament de deutes. Creiem firmament que és d’impossible compliment i que no té cap sentit regular aspectes que ja regula taxativament el Reglament Penitenciari.

Des dels sindicats estudiarem la possibilitat de portar al contenciós la circular pel fet de contenir aspectes que sobrepassin la capacitat executiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de presons.

Pel que fa al tracte preferent donat a l’OSPDH – el mateix organisme del qual encara esperem que es disculpi per la seva justificació pública de l’intent d’assassinat d’un sots-director i pels seus insults permanents al nostre col·lectiu – nega la seva existència i ens vol fer creure que el comunicat intern que tots hem tingut oportunitat de llegir vol dir el contrari del que es dedueix de la seva literalitat. Quan li recordem que l’última denúncia d’aquest organisme contra funcionaris, de la qual ja s’ha demostrat – com sempre – la seva falsedat, va ser elaborada en una reunió organitzada per la pròpia Administració, per mitjà de la directora de Brians 1, el Secretari reconeix la veracitat d’aquesta informació. Això si, afirma contundentment que, després de la publicitat donada per l’OSPDH a aquella falsa denúncia, els ha prohibit l’entrada als centres, però no pel que feien a les reunions que organitzava la directora de Brians 1, sinó per explicar-ho en una roda de premsa !!!!!


Pel que fa a la petició sindical de que s’actuï disciplinàriament contra els interns que realitzin denúncies que es demostrin falses, el Secretari diu estar disposat a estudiar-la, encara que no es compromet a acceptar-la. Arran d’unes sospites de conductes inadequades que s’han demostrat falses en tot els casos, l’Administració ha considerat més adequat posar en el punt de mira a tot el col·lectiu en comptes d’admetre la realitat de que als interns no els costa gens tocar els nassos als funcionaris mitjançant denúncies.



Clarament, el Departament aposta per un model de criminalització del col·lectiu on la presumpció d’innocència pel treballador no es contempla enlloc i on els grups d’extorsió anti-sistema dicten les mesures a prendre. Qualsevol persona que treballi al medi penitenciari sap que la circular d’escorcolls era una demanda històrica dels grups anti-sistema i que el mateix Departament de Justícia en una de les conclusions del grup de treball d’experts recomanava l’augment d’escorcolls per lluitar contra l’entrada de droga. És a dir, que les recomanacions que han fet els experts de la SPRiJJ i dels Mossos d’Esquadra, el Sr. Batlle les ignora olímpicament.



D’altra banda, ens lliuren un projecte de Circular sobre concessió de matrícules reservades que haurem d’estudiar detingudament, encara que d’una primera lectura, es dedueix que la concessió es farà de forma purament discrecional per part de l’Administració. Respecte a la nostra sol·licitud de canvi de les actuals targetes de control horari per d’altres que no incloguin el nostres nom, cognoms i DNI, el Secretari no comparteix en absolut la nostra preocupació pel que fa al problema de seguretat que ens pot comportar, encara que es compromet a organitzar una reunió amb responsables del Departament per a buscar alguna alternativa.

Salut.

UGT I CCOO

Barcelona 30 d’octubre de 2007.
Mira també:
http://www.ugtpresons.com/modules.php?name=News&file=article&sid=965
http://www.ugtpresons.com/modules.php?name=News&file=article&sid=965

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'autèntica cara de Coscubiela: CCOO a les presons catalanes
26 oct 2008
Jo conec independentistes catalans que militen a CCOO. Pel que fa a l'UGT, tenim a en Camil Ros, que fins fa poc ocupava el càrrec de secretari general del sindicat a Girona. Las presencia de "l'esquerra independentista" a aquestes organitzacions monstruoses i immorals és una vergonya per als qui diuen defensar els drets humans. Així que, molt insultar als carcellers, pero aquest que insulten no tenen cap problema a militar al costat de gent que viu com a alliberat -paràsit- de centrals amb seccions majoritàries a les presons catalanes.

Menjeu-vos això, hipòcrites!
Re: L'autèntica cara de Coscubiela: CCOO a les presons catalanes
26 oct 2008
Doncs au, a militar als Sindicats de CNT. Els únics que plantegen una alternativa sindical diferent.
Sindicato Sindicat