Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
24 oct 2008
Convocada pel comitè d’empresa de Nissan una multitudinària manifestació ha recorregut aquesta tarda el centre de Barcelona acabant davant el Palau de la Generalitat, o­n s’ha exigit al Tripartit que no aprovi l’ERO de 1680 acomiadaments presentat per l’empresa.
_70 publicar.jpg
DEU MIL TREBALLADORS ES MOBILITZEN CONTRA LâERO DE NISSAN
Convocada pel comitè dâempresa de Nissan una multitudinària manifestació ha recorregut aquesta tarda el centre de Barcelona acabant davant el Palau de la Generalitat, o­n sâha exigit al Tripartit que no aprovi lâERO de 1680 acomiadaments presentat per lâempresa.

Amb el lema âNo a los 1680 despidos en Nissan, sí a un plan industrialâ? la pancarta de la capçalera anava signada pel comitè dâempresa i els sindicats amb representació a Nissan: CGT, CCOO, UGT i USOC. També hi han participat delegacions de diferents empreses afectades per expedients i acomiadaments, com ara Tyco Electronics i Acciona, així com col·lectius i organitzacions solidàries amb els treballadors de Nissan (Sindicat dâEstudiants, conductores i conductors de TMB, Co.bas, Campanya Unitària contra la Directiva de les 65 hores...).

Durant la manifestació sâhan cridat diferents lemes denunciant la direcció de Nissan, exigint a la Generalitat que rebutgi lâexpedient i apel·lant a la mobilització unitària i contundent contra els acomiadaments: âEste expediente lo vamos a pararâ?, âMontilla salva a la plantillaâ?, âSi esto no se arregla, guerra, guerra, guerraâ?, âMar Serna, no nos vendasâ?, âContra los despidos, huelga generalâ?, âAquí hace falta ya una huelga generalâ?⦠al costat dâaltres com ara âBotín, ladrón, trabaja de peónâ? o âNativa o extranjera, la misma clase obreraâ?.

Ja a la Plaça Sant Jaume, davant la seu de la Generalitat, sâhan intensificat els crits de denúncia de la direcció de lâempresa i dâexigència al Tripartit: âEse japonés, hijo puta esâ?, âMontilla, escucha, la Nissan está en luchaâ?, âMontilla, cabrón, asómate al balcónâ?â¦

El comitè de conveni de TMB ha difòs entre els treballadors de Nissan una octaveta solidària o­n, a partir de la seva experiencia de lluita pels dos dies de descans setmanal, afirmaven que a âTMB quién decidió fuimos los trabajadores/as en asamblea de Trabajadoresâ?, afegint âque nadie decida por vosotrosâ?, âasí fue como ganamos la batalla, conjuntamente con el apoyo mostrado por otras empresas y sectores en lucha y sacando el conflicto a la calleâ?.

La Campanya unitària contra la Directiva Europea de les 65 hores setmanals, per la seva banda, també ha difòs una octaveta de suport a la lluita plantejant que âno sâentén que Montilla o la Consellera no hagin deixat ja ben clar que aquest ERO serà rebutjatâ?, âsi la multinacional no sâavé a raons, lâadministració ha dâintervenir lâempresaâ? ja que âsi hi ha diners per als banquers, no nâha dâhaver per a salvar els treballadors, que són els qui creen la riquesa nacional?â?. La campanya planteja també la necessitat de donar una resposta unitària i conjunta âmitjançant una vaga general a tota Catalunya en solidaritat amb els companys i companyes amenaçats dâacomiadament i contra lâintent de carregar la crisi capitalista sobre lâesquena dels treballadorsâ?. Finalment posen a disposició dels treballadors de Nissan i de les diferents empreses en lluita les accions previstes per la campanya com ara la manifestació del 29 de novembre contra les 65 hores i la crisi capitalista.

No obstant això, ahir mateix les direccions de CCOO i UGT van acordar convocar una manifestació el 5 de novembre a la tarda âen defensa de lâocupació i la indústriaâ? des de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de la Catedral. Pretenen que la manifestació compti amb amb una âespecial presència de les empreses que en aquests moments tenen processos de reestructuració en marxaâ?. Una manifestació que, significativament, acabarà al davant dâun edifici religiós en lloc de dirigir-se a la seu del govern Tripartit, allà o­n hi ha la responsabilitat última a lâhora dâaprovar o no els expedients de destrucció dâocupació a Catalunya.

més fotos a:
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/diez-mil-trabajadores-movilizan-barcelona-contra-despidos-nissan-croni

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
24 oct 2008
Caram, fins i tot CO.BAS fa servir el roig-i-negre.
Re: Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
24 oct 2008
es hora de que los movimientos sociales se solidaricen con el movimiento obrero, y que desde estas luchas se articule un movimiento amplio para una alternativa al capitalismo. que en la proxima manifestacion de los trabajadores de nissan esten tambien los precarios, los ecologistas, las feministas,los estudiantes, los okupas... los tiempos de crisis son tambien oportunidades para la transformacion social, no las dejemos escapar!
Re: Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
24 oct 2008
On està la xarxa contra els tancaments d'empreses i la precarietat?

Està bé demanar la solidaritat dels moviments socials amb els treballadors però i a la inversa? Em dòna la sensació que tan sindicalisme economicista a fet desvincular als treballadors d'una alternativa global. S'hauria de recuperar aquella tradició del sindicalisme revolucionari que intentava crea consciència polititzant a la classe treballadora a la vegada que lluitava per victòries parcials ...

Més ateneus, més projectes alternatius de vida, més formació és el que fa falta ...
Re: Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
24 oct 2008
Sí però sense CCOO, UGT.
Re: Deu mil treballadors es mobilitzen a Barcelona contra els acomiadaments a Nissan (crònica i fotos)
27 oct 2008
Sí, clar, sense el 95% de treballadors organitzats xD
Esteu a la parra nanus
Sindicat Terrassa