Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Convocada concentració dels treballadors d’Atos-Origin a la Torre Agbar
23 oct 2008
Barcelona, Torre Agbar, dijous 23 d’octubre a les 13.10 hores
Els treballadors de la multinacional francesa Atos Origin, dedicada a la informàtica de grans empreses i esdeveniments internacionals, es concentraran en les instal·lacions dels clients contra la congelació salarial que pateixen des de lâany 2000, per millores laborals i contra els baixos salaris dels nous contractes. El primer client davant el qual protestarem i al que informarem de la nostra situació serà Aigües de Barcelona.

Atos Origin és el soci tecnològic del Comitè Olímpic Internacional, i també gestiona sistemes informàtics dâentitats com Banc de Sabadell, Endesa, Aigües de Barcelona, Gas Natural, etc.

Els seus treballadors vénen sofrint congelacions salarials des de lâany 2.000 i salaris dâentrada molt baixos. Les reivindicacions principals són una actualització de lâIPC real en els salaris, i mínims dâentrada de 1.000 ⬠bruts al mes, actualment sâestan contractant a companys per 10.195â2 ⬠anuals bruts.

Les aturades parcials realitzats els dies 6 i 9 dâoctubre no han aconseguit canviar la postura inflexible de la Direcció de lâempresa. Manté una âtaula de negociacióâ? formal sense cap contingut pràctic. El dia 9 dâoctubre durant lâaturada va tenir lloc una assemblea de treballadors en la qual vam decidir començar una sèrie de concentracions a les portes dels clients, als quals també considerem responsables dâaquesta situació.

Empreses com Atos Origin es venen com âempreses tecnològiquesâ? quan lâúnica cosa que realitzen és prestamisme de treballadors a grans entitats bancàries i industrials, que ens utilitzen per a precaritzar i abaratir lâocupació. Aquests es treuen la precarietat de damunt per a tirar-nos-la a nosaltres. Són part del problema, i també han dâimplicar-se en la solució.

La primera de les mobilitzacions davant els clients serà el dijous dia 23 dâoctubre a les 13h a les portes de la Torre Agbar a Plaça Les Glòries, ja que Aigües de Barcelona és un dels clients més importants de Atos - Barcelona. Està prevista una manifestació per lâAvinguda Diagonal des de les oficines dâAtos Origin a les 13 hores (a Diagonal 200, Centre Comercial Glòries), i acabar amb una asseguda enfront de la Torre Agbar cap a les 13.10 hores.

Secció Sindical CGT Atos Origin i CGT Barcelona

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa