Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Zapatero l'estafador, i el monarca la seva comparsa
22 oct 2008
ZAPATERO L'ESTAFADOR, I EL MONARCA LA SEVA COMPARSA

Traduït de www.pcpe.es

En plena crisi capitalista el govern âsocialistaâ? de Rodríguez Zapatero ha fet el mateix que els seus col·legues europeus i yankys. Tant la dretana Merkel, com l'igualment dretà Sarkozy i el feixista Bush, practiquen igual política: apuntalar a la banca estafadora que ha dut a la fallida al sistema econòmic capitalista mundial.

No és cosa petita assenyalar el del govern âsocialistaâ?.

Estem davant un episodi particularment clarificador del maneig i la manipulació que el capitalisme fa de l'alternança âen el poderâ? i del joc âdreta i esquerraâ?. Quan Zapatero actua bombant milers de milions d'euros a la banca -que tenalla a les economies familiars amb els seus préstecs usurers i que tanca el crèdit a les petites i mitjanes empreses en època de dificultats-, sembla ridícul si més no esmentar que estem davant un govern âsocialistaâ?.

Aquesta base social càndida i complaent que vota al PSOE com un partit d'esquerres té una oportunitat històrica per a caure del cavall i resoldre de sobte el vell debat de la ruptura de la Segona Internacional. No existeixen terceres vies, socialisme o barbàrie, i Zapatero i els seus secuaços estan instal·lats en la barbàrie, de socialisme no tenen gens.

La situació actual posa en evidència el veritable caràcter de la banca i el seu sector financer associat, les companyies d'assegurances. Una quadrilla de vampirs sagnants que es llança a la jugular del poble per a succionar-li la sang fins a l'última gota. Ho deia amb claredat B. Brecht: ârobar un banc és delicte, però més delicte és fundar-loâ?

Qui durant aquests anys han declarat beneficis multimilionaris -que any rere any creixien un trenta i un quaranta per cent-, estaven fent tot tipus de trampes per a robar impunement. Si es declaraven aquests beneficis era possible repartir dividends i acumular fortunes personals inimaginables. Fortunes personals que quan es descobreix el pastís queden a bon resguard i no responen de les estafes realitzades.

I ara Zapatero ens conta el conte que cal alimentar a la canalla bancària perquè es pugui recuperar l'economia. Que aquesta operació mil milionària no costarà un euro a qui contribuïm amb els nostres impostos que sigui possible fer aquest regal a la fera, i que, a més, així el crèdit fluirà cap a les petites empreses i les famílies. Estafador! Menteix com un miserable, lliurant el resultat del treball del poble a un pou sense fons d'on mai sortirà.

Però, a més, és que la crisi és de tal calat que aquests lliuraments de diners no resoldran res, i aquesta crisi seguirà el seu curs de destrucció i de sofriment de la majoria del poble.

Només un paràgraf per a l'altre estafador âRajoy- que s'apunta com el paladí de les famílies i de la classe treballadora. Ãs el germà bessó que fa el seu teatre en el lloc que li ha tocat en l'alternança de poder. Menteix Rajoy com menteix Zapatero, l'un i l'altre treballen per als banquers.

Les xifres d'atur es llancen cap als tres milions de persones i les economies de les famílies es fonen per les pujades de preus dels aliments i per l'estafa hipotecària, a aquesta situació no respon ningú.

I Juan Carlos de Borbó, autodenominat Cap de l'Estat, es permet fer declaracions sobre el seu desig que la crisi passi ràpid. Això contesta a qui pregunten per a què serveix la monarquia espanyola, i a qui diuen que la monarquia no destorba per res. Per a això precisament serveix la monarquia; per a apuntalar el sistema, perquè la banca pugui robar impunement, perquè la classe obrera pugui ser explotada cada dia més, perquè s'expulsi d'una manera canallesca als nostres germans africans que arriben des de la desesperació buscant una mica de compassió. Per a això, i per a més, serveix la monarquia espanyola; per això quan la situació es complica sí fa declaracions parlant de política i expressant vius desitjos que tot segueixi igual perquè la casta de paràsits pugui seguir vampiritzant al poble, i tots els inútils segueixin dalt i el poble segueixi abaix i ben aixafat.

Entre els uns i els altres apuntalan a aquest capitalisme senil i decrèpit, uns en nom del âsocialismeâ? i altres en nom de tots âels súbditsâ?.

Enfront d'aquesta situació la sortida està en direcció a la mobilització de masses, per una sortida de la crisi sobre la base dels interessos del poble treballador. Mobilització combatent sense concessions, mobilització anticapitalista, mobilització d'acumulació de forces cap al canvi de sistema, cap al Socialisme, transitant per les fases tàctiques que el procés de maduració de la consciència de les masses vagi marcant.

I per a això fan falta propostes aquí i ara:

Nacionalització de la banca, de tota la banca i definitivament.

Utilització dels pressupostos públics en obres d'ocupació intensiva en mà d'obra i d'equipament dels barris populars i obrers.

No als acomiadaments col·lectius, i sí a la participació dels treballadors i treballadores en la gestió de les empreses.

Defensa de la negociació col·lectiva i del dret del treball.

Canvi de model econòmic i de consum, cap a un model en equilibri amb la naturalesa.

Liquidació del patriarcat, per la igualtat total de dones i homes.

Cancel·lació de la despesa militar i retorn de les tropes que participen en l'ocupació d'altres països.

Aquesta opció política âsustentada en els interessos de la majoria-, solament es desenvoluparà per un ampli Front d'Esquerres (per un Front Mundial Antiimperialista a escala internacional) amb la presència de l'organització d'avantguarda que es guanyi el lideratge i la credibilitat política que li permeti conduir la lluita de masses cap a un estat superior en la correlació de forces en la lluita de classes en l'estat espanyol. Serà a partir d'aquesta superior correlació de forces quan podran situar-se objectius més avançats.

Si no aconseguim fer avançar aquest procés el capitalisme es recompondrà a la mesura dels seus interessos i la dictadura del capital adoptarà formes més brutals que les quals hem conegut fins a avui, encara que això a determinades persones li resulti difícil d'imaginar.

Aquesta és la nostra responsabilitat, i per a això cal lluitar sense descans, sense deixar-li bleix als dictadors, es diguin Zapatero, Juan Carlos, Rajoy, o qualssevol de les seves comparses.

Carmelo Suárez

Secretari General del PCPE
Mira també:
http://www.pcpcat.org
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Zapatero l'estafador, i el monarca la seva comparsa
22 oct 2008
Bones propostes per acabar amb la crisi.
Sindicat Terrassa