Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
22 oct 2008
octobre.jpg
La Festa de la Revolució Octubre

Debats, cinema, sopar, festa cubana.

8 de Novembre, a les 17:30 H.

IES Barri Besòs
c/Pujades, 397
Mira també:
http://www.pcpcat.org
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
22 oct 2008
mira que sou rancis...
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
22 oct 2008
mira que sou oportunistes...
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Els comentaris anteriors són l'exemple més clar de quan un vol difamar una organització però no sap com
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Home, si van tots els militants ja omplen una taula casi sencera
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
l´insult es l´arma dels ignorants, aquells que no saben rebatre opinions ni mantenir un debat, aquells que son pobres en paraules i arguments i necessiten l´insult com a supervivencia, però tothom sap que l´utilització del insult sense argumentar res, l´únic que fa es donar la raó a la persona "insultada".
Per cert us heu donat compte que des de les jcpc-pcpc mai insultem ni difamem contra altres organitzacions? us heu adonat que mai arrenquem adhesius ni tapem cartells d´organitzacions antifeixistes i anticapitalistes(ei, anarkistes etc)?
Utilitzem la critica(no l´insult) quan quelcom es criticable aixi com l´autocritica propia, intentem buscar l´unitat en fronts de lluita amb altres organitzacions, i el que normalment ens trobem es insults i difamacions per forums, cartells tapats i arrencats, pintades amb la cara del che tapades amb A etc. Realment us heu de replantejar un cop més abans d´acusar a una organització politica qui respecte altres idees i qui no, qui respecte altra propaganda que no sigui la seva, en definitiva qui es sectari, difamador i com vosaltres dieu "dictador"(quan us referiu amb això a l´exclusió d´altres pensaments) i qui no.
Crec que no tinc molta intenció de seguir discutint amb persones incapaces de raonar i que cada cop que pengem una noticia es dedica a intentar boicotejar i manipular sense cap tipus de resultat més que per quedar com una persona sense arguments incapaç de dir el que pensa( pensa?) sense utilitzar la paraula "stalinista", "oportunista" etc etc
Tots sabem(bueno vosaltres els que insulteu no ho tinc clar) l´història del moviment obrer a l´estat espanyol i sabem que les organitzacions m-l han sigut les capdavanteres en la lluita pels drets dels treballadors i han participat activament en les lluites sindicalistes, els fronts republicans, aconseguir grans avenços socials en certs moments de l´història. Sabem que tot i la traició dels partits reformistes, el partit comunista tornarà al seu lloc agafant força ja que la classe obrera necessita un partit de vanguardia capaç d´aglutinar tots els treballadors en la lluita per la seva emancipació.
VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA
SOCIALISME O BARBARIE
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
"Home, si van tots els militants ja omplen una taula casi sencera"
El teu comentari es força interessant, si tinguessis 5 anys tothom es posaria a riure i diria quin nen més monu i més divertit, lo preocupant es quan una persona en principi adulta de ment es dedica a fer comentaris d´aquests i més quan en principi es una persona amb unes idees politiques i amb una lluita. Dic que es interessant perque molts cops no ens adonem dels nostres propis errors, es molt frecuent sentir en les converses de grups antifeixistes com es parla de l´ignorancia dels nazis, que no saben raonar i que son uns boneheads(cabezas huecas) però a vegades no ens en adonem que amb comentaris com aquests tan brillants quedem com uns graciosets, ara bé, tu ets d´aquells que el dia que siguem més( i tu si vols estàs convidat a l´acte i t´asseguro que la sala està plena i amb cuadres politics molt interessants que set passarien les ganes de quan parles amb algu caure en l´insult i la burla infantilista) llavors ja no podràs utilitzar aquest argument i hauràs d´utilitzar un altre com "stalinistes"(oi que us agrada?). Jo et convido si pots a rebatre una mica els nostres arguments, a parlar d´història, del moviment obrer, del marxisme-leninisme i de tenir un debat.
salut companys
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Molt ben dit red warrior. Més unitat d' accio, mes debat i menys insults.
Encara que no comparteixi els teus ideals marxistes-leninistes, defens-ho tot el que has dit.
Ara pasem al debat:
a mi personalment el que m' espanta del marxisme-leninisme es el vostre recolzament a Stalin, Castro i ja per flipar, vaig veure una carta del PCPE, aplaudint al dictador Nord Korea per la seva magnifica revolucio.
Jo soc marxista, i un marxista per a mi mai tindria que voler el poder. El poder es pels soviets, es a dir, per les assemblees de base.
Jo entenc el marxisme com a profunditzacio de la democracia. Sense capitalisme no hi ha democracia, fins aqui estem d' acord, pero el que no podem fer els marxistes es estar a dalt dirigin al poble com si fossim Deu (castro, Stalin, Juche, Chavez etc).
Tot el poder pels soviets i visca la democracia de base.
En una nova societat socialista, les organitzacions i partits podrien anar a donar la seva opinio u estrategia -com si vols anar individualment- a les assemblees de base, pero mai governar desde a dalt.
Les assemblees de base decidirien com gestionar-ho tot,i a posterior tambe es tindrien que decidir a representants per a que anessin a defensar en assemblees mes extenses el que s' ha defensat a l' assemblea base, pero essent revocables si aixi ho decideix la assemblea.
Per a mi sense democracia de base, no hi ha socialisme.
Si que es veritat que aqui a España us moveu pels moviments socials, i que Cuba esta en una situacio dificil. El que no es pot fer es defensar en teoria "la democracia de base" aqui, i als altres paisos no.
A Cuba o a Korea del Nord per exemple nomes existeix el Partit Comunista que governa desde a dalt. Vaya Comunisme, amb democracia de base i llibertat!
Quantes organitzacions o sindicats hi han? Cap, es una dictadura. Cuanta gent pateix pobresa? moltisima.
Amb aixo no vull dir que no defensi la "dictadura del proletariat", pero si aquesta es la vostra... no conteu amb molta gent.

Una critica constructiva i que continui el debat.
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
"La classe obrera necessita un partit de vanguardia"

Fantàstic!!!!, i això ens ho diu el "respectuòs comunista".

"Estimable" guerrer roig els que sembla que no heu après res sou vosaltres, però res de res, la classe treballadora ja sabem que la nostra emancipació no vindrà mai pels partits polítics, podrits tots fins a l'extenuació i molt menys les escorrialles dels que un dia van arribar a ser alguna cosa, però ni llavors veu fer res, ni molt menys vindrà per avantguardes d'il·luminats, amb liders messianics que es creuen amb la veritat absoluta i són tan pedants com per autodenominar-se a ells mateixos avantguarda. Però quin patetisme!!!!

La vostra recepta és la mateixa de sempre i que ja s'ha demostrat fracassada, aquesta sopa ja l'hem beguda i no ens ha agradat el seu gust, aquesta cursa infinita per arribar a ser majoritaris dins del joc electoral és un esquer que si abans va poder enganyar a algú ara ja no cola, enlloc d'aprendre dels errors continueu amb el vostre deliri de Gran i Únic Partit que ens guiarà a la dictadura del proletariat i bla, bla, bla. Si no fos tan penòs faria riure. Una cosa és el comunisme i una altra les txorrades que en el seu nom alguns continueu vomitant i el no donar-se compte quan s'ha de canviar, i així us va.

PD. Per cert, si no tapeu cartells d'altres organitzacions ni moviments no és per respecte sinó perque sou quatre gats i només us faltaria aquest suicidi. No ens vengis la moto del fals respecte cap a d'altres opcions que mai heu tingut ni tindreu, ja sabem el que fan el comunistes quan arriben al poder, sigui en el sentit ampli o en parcel·les més limitades, i quasi sempre és prioritari aniquilar a la resta d'oposicions d'esquerres, les maleides heterodoxies, esclar, per això sou avantguarda i teniu la veritat, d'exemples a la història ens sobren.
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
El que necessitem avanç que un partit d' avanguarda, es un sindicat d' avanguarda.
El partit tindra que ser ampli i sobretot defensant la democracia de base, cosa que els marxistes-leninistes no defenseu: Cuba, venezuela, Stalin, korea del Nord, etc.
Ki voldra aquest comunisme? em sembla que ja s' ha pasat de moda.

Per la refundacio comunista. per un socialisme democratic, participatiu, combatiu i revolucionari. Fora els PCs!
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Aviam per contestar alcomunista antiburocratic:
Aviam basicament et respondré elque dius que t´espanta del marxisme-leninisme i t´explicaré una mica en que cosisteix. Aviam nosaltres només ens basem com tots elscomunistes en la teoria de marx i engels i en laprctica en lenin, nosaltres No som stalinistes ja que no ens podem basar en una persona que senzillament es basava en el marxisme-leninisme amb els seus propis errors que han de ser criticats, crec que la propaganda capitalista dels mitjans de comunicació quan esquitxa a una mani antifeixista, moviment okupa etc tothom te clar que manipula però quan això esquitxa als comunistes tothom li dona la raó al sistema. Stalin era el cap d´estat de la urss quan es va derrotar al nazisme i al feixisme( això ningú ho vol recordar cosa que mai ho podré entendre perque si avui dia europa i tot elmón no es feixista es NOMÉS gracies a launio sovietica us agradi o no es aixi senyors això si després dieu que stalin i hitler son el mateix), a part d´això defensem la unio sovietica com a primer pais socialista del mon i on es van fer progressos socials i industrials mai somiats pelpoble rus.Ara faré un incís per recordar a tots els que fan critiques destructives( no es el teu cas) quequalsevol revolucio( comunista, burgesa com la revolucio francesa,anarkista...) com a revolucions que son provoquen canvis socials amb unarepressió al començament contra tots aquells que abans de la revolucio tenien el poder perque no el tornin a agafar, en el cas de rusia contra elzarismei despres amb stalin contra l´imperialisme,en el cas dela revolucio anarkista a catalunya contra la burgesia i el clergat i tambe contra els que s´oposaven a les col.lectivitzacions etc etc.
Crec que quan es parlad´stalin estaria bé analitzar elperiode historic i jo personalment quan el critico em baso en la critica que va fer el PC xinès que es molt interessant.
Ara parlem deKorea del nord que tan agrada parlar a tothom,korea del nord es un estat que està regit a part de pel marxisme-leninisme per la idea juche(en el que es basa la seva ideologia) que es basa en valors i es una cosa seva purament influenciada per la tradicio cultural coreana i semblant a una religio del que personalment estic en contra,alguns d´aquests aspectes son el culte a la personalitat( clarament anti-marxista), la defensa de la independencia economica i politica respecte a paisos estrangers i el songun(aspecte militar es el mésimportant de la politica i tambe defensen un naacionalisme i la defensa de la patria contra l´imperialisme,en tot cas es una desviacio del leninisme enfocada en la seva cultura i tradicio i per tan es un estat socialista molt diferent del que podem entendre nosaltres. He de dir per això que a korea del nord existeix una coalició de partits on també hi participen el socialdemocrata i altres no només el partitdel treball de korea i que la seva lluita contra l´imperialisme es exemplar i que tenen una economia respectable i sino mirar com no han caigut després de la caiguda de la urss.
Respecte Cuba dir-te que crec que estàs totalment equivocat quan dius que elpartit comunista es l´únic que domina etc. A Cuba hi han elecicons democratiques en les quals el PCC no hi participa ja que son eleccions on s´hi presenten persones i no partits i on molta gent de laque s´hi presenta no son del PCC hi alguns fins i tot de l´oposició, leseleccion son primer als barris, despres locals etc fins arribar a les que es tria el cap d´estat i on un cop darrere un altre Fidel es escollit pel poble ja que la gent te una granadmiracio per ser un dels caps de larevolucio i pel treball que fa en favor delseu poble i contra l´imperialisme, no cal recordar que evidentment tenen problemes economics però també està clar que tenen un bloqueig que els ofega economicament.
Respecte a Venezuela nosaltres defensem lapostura del PCV(recenment criticat pel president chavez per no voler integrar-se dins delPSUV)i defensem el proces chavista com a abanç social però no com a objectiu en el qual portarà a venezuela capal socialisme.
Quan dius perla refundacio comunista només dir-te que mira com han acabat les refundacions comunistes, a Italia i a l´estat espanyolintegrades dins el sistema capitalista i portant la classe obrera cap al reformisme.
Quan dius lo delsindicat de vanguarda, jo crec en els sindicats de classe, els sindicats han d´estar per conseguir triomfs de la classe treballadora no per implantar el socialisme,sino ja no serien sindicats detreballadors.Espero haver-te contestat,salut camarada.
Ara contestare al urss is dead:
1-tu no has probat capsopa perque mai has viscut en un pais socialista i per tan utilitza una altra paraula, l´unic que han tastat els comunistes a l´estat espanyol es repressio, presons i tortures.
2- dius: "la classe obrera ja sabem" ara resulta que tu represntes la classe obrera? llavors estalviat la critica sobre lávantguarda, la classe obrera decidirà pel que cregui convenient i es evident que elspartits politics parlamentaris els han trait aixi com ho han fet la majria d´ideologies.
3-dius: "una cosa eselcomunisme i lesaltresles txorrades que seguiu vomitant" però tu noi hasllegit marx, engels o lenin?^es que no m´ho invento jo això es el que diuen els ideolegs del comunisme, aixi que digues no m´agrada el comunisme es que de veitat l´ignorancia i la manipulacio no te limits vaia tela.
4- Dius que els comunistes aniquilen a la resta,aviam si sabessis que es una revolucio ho entendries, observa la revolucio francesa, la revolucio anarkista a barcelona i la revolucio rusa, i ara digues:quina no va aniquilar als que tenien el poder, als enemics de classe? els francesos als feudals, i els altres a la burgesia, perque? perque qui te el poder no l´entrega per mes injust que sigui i quan la classe oprimida esconsciencia i s´organitza es llavors quan esclaten les revolucions i es luita contra la classe explotadora i després se la controla perque no torni a agafar al poder.
saluti peroneu per les faltes ortografiques
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Per cert al urss is dead, ni que siguessim molts més dels que som no tapariem els altres cartells perque ni que la teva actitut sectaria no ho pugui entendre nosaltres els comunistes apostem per la UNITAT ANTICAPITALISTA( això si després els dictatorials i dolents de lapel.licula som nosaltres) i la unitat es el respecte cap a aquells que lluiten en un primer pla pel mateix que tu. Dius que no tapem cartellsperque seria el nostre suicidi jejej que gracios es veure com les actituts sectaries son incapaces d´entendre que puguin haver-hi organitzacions que apostin per la unitat, mira noi saps quin seria el nostre suicidi? ser un sectaris com tu i no apostar per la unitat en tots els fronts de masses.
salut
VISCA L´UNITAT ANTICAPITALISTA, com patirien els burgesos pel seu sistema si conseguissim unitat i menys sectarisme.
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Vale, les concepcions historiques poden estar manipulades i hi han diverses opinions. Al igual pasa en la actualitat: hi han moltes opinions al respecte del que succeeix a Cuba, a Korea del Nord, etc.
Jo et dire que a Cuba no es respecta la lliure organitzacio, tot te que estar enmarcat dins de l' estat. No hi ha llibertat politica, i aixo ho se de primera ma per companys que vosaltres dirieu "trotskistes" que han estat a preso per cuestionar el regim Cuba. L' unic que reclamaben es que les empreses fossin autogestionades pels treballadors, que hi hagues llibertat d' organitzacio, i sobretot, que desaparegues el capitalisme d' estat, perque t' agradi o no, Cuba ara mateix te un model capitalista.
Weno, aixo es la meva opinio i podriem estar discutin aqui fins a morir.
Millor que anem als conceptes i ens oblidem d' aixo que no ens portara cap benefici.

Et pregunto:
-Tu defenses la democracia de base? Que entens com a democracia de base?

- El partit te que governar, o tenen que governar les assemblees de base?

-Vols l' autogestio de les fabriques sota control obrer?

Defensar la URSS en l' epoca d' Stalin... Hi havia autogestio de les fabriques? Exisiten encara els Soviets? o governaba el partit unic?
Aixo em refereixo jo quan dic Stalinista. Una cosa es ser marxista i leninista, pero Stalin i companyia taquen el nom del comunisme. Els fets de Moscu, l' aniquilament de "trotskistes" i anarquistes en el 36, varies persecucions i assessinats en defensa de la revolucio acusant a molts revolucionaris de ser tot el contrari, i llarg etc.
Per que va caure el magnific estat socialista? Ja se que va caure quan no hi era Stalin, pero algo es va fer malament per a que caigues.
Si les bases, el poble, s' haguessin identificat amb els "ideals comunistes de la URSS", com es que va caure?
No em diguis que va ser culpa del capitalisme, perque la URSS era una gran potencia com per fer front al capitalisme Occidental.
no sera que el capitalisme ja existia a la URSS?
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
La veritat és que s'agraeixen les crítiques constructives i la ganes de crear debat, que tant costa a indymedia malauradament.

En la meva opinió com a marxista-leninista, i analitzant conscientment la situació actual, no entenc els descalificatius de "stalinistes" o la obsessió amb Stalin o la URSS que tenen alguns. Està clar, com a dit el company red warrior, que nosaltres com a comunistes ho defemsarem, però com deia Mao, primer defensar-ho i després criticar-ho (i de veritat que es critica, ja que si no es caurien en dogmes antimarxistes); però el que jo volia dir és que de veritat en ple segle XXI, en plena repressió capitalista, quan ja s'estan veient els ullals de la dictadura del capital, s'ha de parlar d'Stalin? La degeneració ja és màxima. Fa uns dies ens diu un il·luminat que el PCPC i els JCPC anem a les mobilitzacions obreres amb quadres/fotos d'Stalin? Enserio que ho pensa aixó el jovent i la classe treballadora? O és simplement ganes de fotre merder? També ens diuen espanyols, quan som igual de catalans que els denunciants i alboratadors. Jo crec, sincerament, que no estem per parlar d'Stalins, Koreas (que sí, el PCPE i els CJC van ser les úniques organitzacions en anar a la RPD de Korea per recolzar a aquest país com a enclau antiimperialista mundial dividit brutalemnt i cínicament pels yanqis i els ultraliberals) o Fidels. El que vull remarcar és aixó de la UNITAT ANTICAPITALISTA que, ara, és el més important i ho ha comentat algú per aquí. Tant el PCPC com el PCPE, com els CJC a nivell estatal o JCPC a Catalunya, parlem d'una unitat anticapitalista, antioligàrquica, antimonopolista i democràtica i popular contra el sistema en forma de Front d'Esquerres. Un front unitari per lluitar per uns avenços democràtics, socials i polítics, que ara mateix són la supressió de la monarquia i la consolidació d'un República Confederal, on tots els pobles tinguin el dret d'autodeterminació, en la millora de les condicions laborals de la classe treballadora catalana (jornades laborals de 35 hores, ett's no, sindicalisme de classe, etc), en una educació pública i laica (no a bolonya), vivenda digna, feminisme de classe, moviment antiimperialista mundial i en general una sèrie de propostes en la meva opinió bàsiques per al poble català. I en el qual hem d'estar tant comunistes com independentistes com a demés esquerres alternatives, un front aglutinador i col·lectiu. Ho explicava molt bé aquesta setmana en Carmelo Suárez, SG del PCPE i gran militant comunista, en un article que s'ha penjat en aquest mateix portal i en diferents webs alternatives i socials o en les diferents webs del Partit o Joventut. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/354323/index.php

La veritat es que per a mi, un militant comunista, considero que és d'aixó del que hem de parlar i no en perdre el temps amb si Stalin era bo o portava banyes, cua i trident o discussions de qui són els culpables del maig del 37, o merdes del passat que ja han discutit prou els nostres avantpassats. Som la joventut del segle XXI, els que hem de construir l'alternativa al capitalisme imperant i amb sectarisme, opinions desfasades i actituds desaglutinadores entre els anticapitalistes no farem res. Tot el contrari. Donem ales a la burgesia (tant catalana com central) a que segueixi en els seus seients amples mirant-nos de dalt abaix.

m'uneixo a la consigna de VISCA LA UNITAT ANTICAPITALISTA

i VISCA EL PCPC i les CJC-JCPC

PD: i qui vulgui que vingui a l'acta perquè estarà prou bé tant a nivell polític (amb diferents intervencions) com a nivell de festa (festa cubana amb mojitos i bona música revolucionaria).
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
23 oct 2008
Sou quatre gats que paseu tot el dia patint el vostre aillament.

No us volem, i això lo diu un comunista.

Foteu el camp oportunistes i estalinistes.
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
24 oct 2008
Molt ben dit camarada M. Intifeik ets comunista i ens acuses de ser 4 gats? doncs ja em diràs a quina organització milites, perque com no sigui a ICV-EUIA que de comunistes tenen el que jo tinc de capellà em sembla que tu deus ser l´únic gat de la teva organització.
Per cert això de no us volem ho dius en nom d´una organització o en nom teu i creus que ets el san pare?
Això de oportunistes en referencia a que ho dius perqué l´oportunisme fa referncia en actuacions concretes
Respecte lo del aillament, si clar, vivim en un estat burges capitalista lo greu seria que no patissim aillament sino voldria dir que som uns reformistes integrats al sistema.
En definitiva, saps quan franco posava a tothom al mateix sac i deia los "rojos"? saps quan els nazis ens diuen els "guarros"? que demostren: nose pensar, sóc un ignorant i per tan insulto sense tenir dos dits de front i sense saber el significat del que dic, siusplau si de veritat ets un comunista no caiguis en el borreguisme, ignorancia, insult etc que avui dia practicament no existeix analfabetisme però la joventut es capdavantera en borreguisme i ignorancia i falta de formació i consciencia, com a minim gent que es fa dir comunista com tu no caiguis tan baix.
Tot i els teus insults salut company
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
24 oct 2008
"No us volem, i això lo diu un comunista."

"Intifieik", un comunista ha de llegir i estudiar el marxisme. Et recomano un llibre per a que et formis un mica políticament (ja que demostres que tens formació zero) encara que pel que fa a la formació com a persona jo aquí ja no puc fer res.

LA ENFERMEDAD INFANTIL DEL "IZQUIERDISMO" EN EL COMUNISMO: http://www.marx2mao.com/M2M(SP)/Lenin
(SP)/LWC20s.html

Patètic... Més formació, molta més lluita (unitaria) i menys SECTARISME!
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
24 oct 2008
Evidentment personatges com Intifeik demostren clarament que no tenen ni formació, ni són comunistes ni tenen respecte, i només saben bramar darrere una pantalla d'ordinador.

Perquè a les manifestacions i actes ningú ens diu res ni se'ns acusa mai públicament de totes aquestes mentides?

Visca la lluita de la classe obrera!
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
24 oct 2008
Molt d' acord amb tu M. Defenso tot el que has dit, i tens rao quan dius que tenim que construir la unitat anticapitalista.

D' acord, passem de debats esterils que no ens portaran a cap unitat.

El que volia que em contestesis i no m' ho has contestat era el següent:

-Tu defenses la democracia de base? Que entens com a democracia de base?

- El partit te que governar, o tenen que governar les assemblees de base independents al partit?

-Vols l' autogestio de les fabriques sota control obrer, o sota la direccio del partit?

Per acabar, trobo molt bona idea que els comunistes que volm reconstruir una unitat anticapitalista democratica, participativa, combativa i revolucionaria, obrim un Foro per a fer debats de tot tipus. Els anarquistes tenen un: Alasbarricadas.
I els comunistes?
Si ens coordinem un grup de gent podriem obrir un Foro, que la falta de dialeg es fa notar...
Encara que tambe estaria be fer debats cara a cara com deu mana entre les organitzacions comunistes e independents, desde les bases. Pero weno, aixo ja es cosa de que portem aquesta proposta a les nostres assemblees.
Que hos sembla lo del Foro?

Em sembla que seria un pas important tenir un lloc de confluencia de idees i opinions per començar a construir el que volem: Un front unic contra el capital!

Ens escribim!
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
24 oct 2008
Molt d' acord amb tu M. Defenso tot el que has dit, i tens rao quan dius que tenim que construir la unitat anticapitalista.

D' acord, passem de debats esterils que no ens portaran a cap unitat.

El que volia que em contestesis i no m' ho has contestat era el següent:

-Tu defenses la democracia de base? Que entens com a democracia de base?

- El partit te que governar, o tenen que governar les assemblees de base independents al partit?

-Vols l' autogestio de les fabriques sota control obrer, o sota la direccio del partit?

Per acabar, trobo molt bona idea que els comunistes que volm reconstruir una unitat anticapitalista democratica, participativa, combativa i revolucionaria, obrim un Foro per a fer debats de tot tipus. Els anarquistes tenen un: Alasbarricadas.
I els comunistes?
Si ens coordinem un grup de gent podriem obrir un Foro, que la falta de dialeg es fa notar...
Encara que tambe estaria be fer debats cara a cara com deu mana entre les organitzacions comunistes e independents, desde les bases. Pero weno, aixo ja es cosa de que portem aquesta proposta a les nostres assemblees.
Que hos sembla lo del Foro?

Em sembla que seria un pas important tenir un lloc de confluencia de idees i opinions per començar a construir el que volem: Un front unic contra el capital!

Ens escribim!
Re: [PCPC-JCPC] La Festa de la Revolució Octubre
25 oct 2008
Jo si que defenso la democràcia de base. I per mi Cuba és un bon exemple d'això. Crec que els treballadors (en assamblees) han de decidir com portar el seu lloc de treball. Però crec que aquesta independència hagi de ser total. En un estat de dictadura del ploretariat, és a dir, on la classe treballadora es converteix en classe hegemònica en el poder i utilitza l'estat per acabar amb les diferències de classe, l'amenaça del capitalisme es impressionant. El moment en que un conjunt d'estats destrueix les estructures burgeses i dóna pas a un nou sistema, coincideix amb el moment més dur de la lluita de classes. Atacs militars, terrorisme intern, finançament de disidents burgesos, feixisme, etc. En aquesta situació crítica l'estat ha de tenir una perfecte economia planificada i moltes vegades, la situació requereix retrocesos per poder superar totes aquestes problemàtiques. Per tant, l'estat ha de donar una sèrie de directrius a la hotra de produir. Aquest estat de dictadura del ploretariat ha d'estar dirigit pels representants elegits pel poble, igual que ara passa a Cuba.

Crec que es té la visió del PC com una altra estructura semblant de la dels altres partits. Un partit polític és una organització que defensa els interessos de una classe social determinada. El partit comunista defensa els interessos de la classe treballadora (que sigui EL partit de la classe treballadora ho decidirà la classe, però no es pot ductar que defensa els seus interessos). En aquest sentit no hi ha cap divergència entre les propostes de la classe i les del partit (encara que a vegades hi ha errors, evidentment).

Em semblaria una gran idea crear un foro on els comunistes puguem discutir com persones adultes sense insults ni manipulacions. Fa temps hi havia el foro de debate marxista-leninista. Ara un bon foro, amb bastant nivell polític és el de la RASH Madrid.
Sindicat Terrassa