Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : globalització neoliberal : laboral
els directius d´una empresa tèxtil volen acomiadar casi cent treballadores/ors abans d´un mes
22 oct 2008
Antex presenta un ERO que suposa deixar al carrer 44 treballadors de la planta d´Anglès, a la Selva.L'expedient de regulació d'ocupació també afectarà 53 empleats que la indústria tèxtil té a Òdena, a l´Anoia, i a Lliçà de Vall, al Vallès.
AL DIARI DE GIRONA ESCRIUEN QUE

La tèxtil Antex d'Anglès presenta aquest matí al Departament de Treball un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta 44 treballadors de la planta d'Anglès i 53 empleats més, entre les plantes de Lliçà de Vall (Vallès Oriental) i Òdena (Anoia). Aquest ERO, anunciat ahir als treballadors i sindicats, suposarà deixar al carrer 44 empleats de la planta anglesenca, on treballa gent de tota la comarca. Tot i l'expedient, l'empresa no preveu tancar les portes sinó fer que l'empresa sigui viable tot i estar en temps de crisi econòmica.
El president del comitè d'Empresa, Xavier Vilamitjana, explicava ahir que les causes de la presentació d'un ERO, segons la direcció de l'empresa, són la baixada de les vendes, que han davallat fins a un 30% en els darrers mesos i el descens de la producció, que ha caigut fins a la meitat. Aquest decreixement de la demanda ve provocat especialment per la crisi del sector de l'automòbil. Ja que Antex dedica un 40% de la seva producció a aquesta indústria que ara viu una crisi de vendes i està repercutint als fabricants de components i de retoc a Atex, una indústria tèxtil que els proporciona els fils que comformen els tapissats dels automòbils.
Pel que fa a les condicions de l'ERO, de moment l'empresa no els les ha comunicat però com va explicar Vilamitjana ara, si finalment el Departament de Treball accepta l'ERO, s'obre un període de negociacions entre empresa i sindicats pel que fa als acomidaments. Aquests però, seran abans d'un mes, assegura Vilamitjana.
Les tres plantes afectades per aquest ERO són les que Antex té a Catalunya (Anglès, Òdena i Lliçà de Vall) i si Treball, finalment, acepta l'expedient presentat per l'empresa uniran esforços per negociar les millors condicions per als 98 reballadors que seran acomidats en un termini màxim d'un mes d'aquesta empresa.
El municipi d'Anglès, bressol de dues grans del tèxtil, va veure com a finals d'aquest juliol, Buretex tancava portes i deixava al carrer 74 treballadors. Ara tot i que Antex assegura que no tancarà la seva factoria d'Anglès, alguns habitants del municipi tornaran a sentir altra vegada com la crisi del sector tèxtil no passa de llarg del poble i tampoc de la comarca de la Selva.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008102200_3_293

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat