Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Reunió oberta de Repensar Barcelona per començar el nou projecte "La Ciutat Suplantada"
21 oct 2008
Repensar Barcelona comença el nou projecte "La ciutat Suplantada". Reunió oberta per començar a treballar els nous temes que presentem, uneix-te al projecte!
borrador-suplantacio.pdf
borrador-suplantacio.pdf (86,21 KiB)
Presentació del nou cicle 2008::
dijous, 10 de juliol, 20h a la Retaguardia
Pl. Manyé i Flaquer, 6 <M> Lesseps

REpensar Barcelona_la Ciutat suplantada

(Suplantar: prendre el lloc d’algú traient-l'en deslleialment, fent-l'en excloure)


Ja fa tres anys que neixia REpensar Barcelona_REcuperar la ciutat. Aleshores véiem des de la nostra finestra una ciutat que es transformava a passes agegantades i en una direcció que no es corresponia als nostres desitjos ni a les nostres necessitats. En aquell moment proposàvem un fòrum obert a la reflexió crítica, una àgora comú i interdisciplinar de denúncies i propostes a
l´entorn de la ciutat on tothom pogués parlar des de la seva veu.

Ha passat el temps, REpensar Barcelona ha evolucionat i la ciutat també. Les transformacions urbanístiques post-Fòrum 2004 s´han consolidat, el procés
d´especulació i gentrificació de molts barris ha seguit endavant i està cada cop més avançat. A més de l´evidència que no hi ha cap rectificació ni passa enrera, s’estan atacant altres barris, en aquest procés imparable del model de ciutat que no sembla tenir fre.

Alhora, la repressió es fa cada cop més forta i evident: els desallotjaments i tancaments de centres socials i espais autogestionats i la repressió davant els actes de denúncia al carrer són una constant. Lleis i ordenances com la del Civisme contribueixen a evidenciar que la Barcelona que es construeix des del poder no tolerarà cap forma de dissidència, ni de generació d´espais comuns creats i gestionats per les persones sense control polític. De la mateixa manera que amb l´espai urbà, la creació cultural que no se sotmet al dictat del poder és igualment exclosa, amb violència si és necessari, mentre s´estan financiant grans infraestructures suposadament culturals, buides de contingut. Ens trobem en un model de ciutat que cada cop es treu més la careta de “participació� i “tolerància� i ensenya el rostre més dur, el que sempre ha tingut en realitat (encara que ens segueixin bombardejant amb la imatge amable de paper couxé d´una ciutat oberta i intercultural), sense que importi quantes persones es veuen forçades a marxar.

Mentre passa tot això, observem com determinats termes que s´han posat sobre la taula en els debats de Repensar, entre altres espais, són repetits arreu, en uns altres fòrums no tan independents ni al marge de la gestió política. I en aquestes repeticions sentim que es buiden del seu veritable contingut i del potencial de transformació de la realitat ciutadana que tenien inicialment. Termes com participació, gestió col.lectiva d´espais veïnals i altres són suplantats per un poder que no fa més que utilitzar-los com a esquer i per amagar les seves veritables actuacions.

Per tant, des de REpensar Barcelona creiem que no hem de renunciar a seguir donant munició als dissidents de la ciutat, i proposem un nou cicle de debat sobre la suplantació que exerceix el poder. Una teranyina de pressions que exclouen les persones en tots els àmbits ciutadans, buidant de contingut la imatge i el discurs d´una ciutat viva que es construeix dia a dia des de la vida dels ciutadans.

Per tot això, en aquest nou cicle de REpensar volem indagar què significa aquest procés de suplantació en tots els aspectes.
Mira també:
http://www.sitesize.net/repensarbarcelona/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reunió oberta de Repensar Barcelona per començar el nou projecte "La Ciutat Suplantada"
21 oct 2008
Perdoneu, la data és errada!

És demà dimecres 22 Octubre a la Retaguardia (Mañé i Flaquer 6, metro Lesseps)
Re: Reunió oberta de Repensar Barcelona per començar el nou projecte "La Ciutat Suplantada"
21 oct 2008
A les 20 h!
Sindicato Sindicat