Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : corrupció i poder : ecologia
Oposició a l'alcalde d'Ascó per defensar la instal·lació d'un cementiri nuclear al municipi
20 oct 2008
La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha manifestat el seu rebuig a la possible candidatura d'Ascó per acollir el cementiri de residus radioactius
Això demostra, segons el CANC, "la prepotència i el menyspreu" que l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, té per la resta de conciutadans de les Terres de l'Ebre i de tot Catalunya. L´alcalde ha confirmat recentment que Ascó estudia presentar-se a la convocatòria que fa l´estat per a emplaçar magatzem de residus nuclears i ràdioactius.


C.A.N.C. http://blogcanc.blogspot.com/
Alacaldia d´Ascó
http://www.lariberadebre.com/asco/
--------------------------------

L´alcalde pro-cementiri nuclear s'ha desmarcat de la resolució del Parlament -març del 2008- en què es rebutja la instal·lació d'un cementiri nuclear a cap de les comarques catalanes. Un pronunciament polític a nivell nacional que també és recolzat per 55 ajuntaments i 7 consells comarcals de l´àmbit tarragoní.La CNAC carrega contra l´alcalde i considera que la decisió sobre la instal·lació d'un cementeri nuclear a la Ribera d´Ebre no pot estar en mans d'un ajuntament, quan les conseqüències d'aquesta instal·lació no es limiten exclusivament a la població i als límits d'aquest municipi. A més, denuncia que Vidal "es dedica, des d'un càrrec públic, a defensar el interessos d'un sector econòmic sense tenir en compte la voluntat popular".





Publicat 20/10/2008 13:04h

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Oposició a l'alcalde d'Ascó per defensar la instal·lació d'un cementiri nuclear al municipi
21 oct 2008
COMUNICAT DE PREMSA: SOBRE LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE D’ASCÓ POSTULANT-SE COM A CANDIDAT PER ACOLLIR EL CEMENTIRI DE RESIDUS RADIOACTIUS

LA COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC) TITLLA L’ALCALDE D’ASCÓ DE PREPOTENT I LI RECORDA QUE 55 AJUNTAMENTS, 7 CONSELLS COMARCALS I EL PARLAMENT DE CATALUNYA HAN DIT NO AL CEMENTIRI NUCLEAR.


Les declaracions de l’alcalde pro-nuclear d’Ascó demostren la prepotència i el menysteniment que aquesta persona, i per extensió el municipi, té per la resta de conciutadans de la Ribera d’Ebre, les Terres de l’Ebre i Catalunya.

Quan el tema de la fuita radioactiva de la Central Nuclear Ascó 1 encara no està resolt de manera satisfactòria (a dia d’avui, gairebé un any després d’haver-se produït, encara no s’ha fet pública la quantitat total de radiació emesa a l’exterior, ni quin percentatge de radioactivitat ha estat localitzada fins ara), les declaracions de l’alcalde d’Ascó no tancant la porta al cementiri de residus radioactius demostra el poc respecte democràtic que aquesta persona té pel conjunt de la societat on viu.

A dia d’avui, 55 ajuntaments del Camp i l’Ebre, la població dels quals representa el 66% de la població d’aquests àmbits territorials, s’han manifestat en contra del cementiri de residus radioactius. Entre aquests municipis, n’hi ha cinc (Flix, La Fatarella, Corbera d’Ebre, Móra d’Ebre, i El Molar) que formen part de l’àrea d’afectació de les centrals nuclears d’Ascó.

En el mateix sentit contrari al cementiri de residus radioactius s’hi ha manifestat 7 dels 10 Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona. Entre aquests, el mateix Consell de la Ribera d’Ebre, els altres tres de les Terres de l’Ebre (Terra Alta, Baix Ebre i Montsià), i els veïns del Priorat i el Baix Camp.

El Parlament de Catalunya, la més alta representació del poble català, va rebutjar la instal·lació d’un cementeri de residus radioactius al nostre país, en la Resolució 150/VIII d’11 de març de 2008 (BOPC núm. 229 de 17-03-2008)

La decisió sobre la instal·lació d'un cementeri nuclear no pot estar en mans d'un ajuntament, quan les conseqüències d'aquesta instal·lació no es limiten exclusivament a la població i als límits d'aquest municipi.

La CANC s'oposa a la instal·lació del cementeri de residus radioactius al nostre territori, com també ha fet la majoria de la seua població i lluitarà amb totes les seues forces per a evitar-la, digui el que digui el senyor alcalde d'Ascó.

La CANC considera una burla a la intel·ligència humana les declaracions de l’alcalde d’Ascó, al mateix que es desacrediten per si soles, quan compara la suposada seguretat d’un Cementiri Nuclear amb la de les centrals nuclears d’Ascó, que aquest any 2008 ja acumulen el 44% dels incidents de totes les centrals nuclears de l’Estat espanyol, i que de la fuita radioactiva l’opinió pública se’n va assabentar cinc mesos després gràcies a una ONG com Greenpeace. Ni Endesa, ni Iberdrola, ni el CSN, ni Protecció Civil, ni la Direcció General d’Industria de la Generalitat, ni cap altra administració pública van avisar d’aquesta fuita.

La CANC considera l’alcalde d’Ascó una titella en mans del lobby nuclear, que es dedica, des d’un càrrec públic, a defensar els interessos d’un sector econòmic menystenint la voluntat popular.


COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 19 d’octubre de 2008

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more