Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
L'Ertzaintza intenta evitar el record a Lasa i Zabala, sense aconseguir-ho
19 oct 2008
La policia sipaia al servei dels ocupants espanyols va intentar impedir amb violència l'acte d'homenatge als dos joves bascos segrestats, desapareguts, torturats pel PsoE ara fa 25 anys, les imatges recorden les del seu enterrament ara fa 13 anys, on l'ertzaitza apallissà els familiars i veïns dels joves.
lasazabala08.jpg
lasazabala01.jpg
La imatge del 21 de juny de 1995 va tornar a la retina dels tolosarras ahir. Desenes d'ertzaines proveïts amb material antidisturbi van empènyer, van copejar i van detenir a familiars, amics i veïns de Joxi Zabala i Joxean Lasa, igual que ho fessin tretze anys abans en el cementiri tolosarra. «No aconseguireu esborrar-los de la nostra memòria!» cridava enfurit un dels arrestats.

Cartells en els quals es traçava la imatge de Joxi Zabala i Joxean *Lasa van ser alçats per desenes de persones que s'amuntegaven a les set de la tarda en la plaça del Triangulo tolosarra. Davant ells, desenes d'ertzaines amb piloteres, porres i escuts es van situar, cara a cara. «Herriak ez du barkatuko!», «Joxi eta Joxean gogoan zaituztegu!» va cridar una persona d'avançada d'edat mentre mantenia la mirada a un agent. El seu crit es va convertir en un clam, fins que el comandament de l'Ertzaintza va donar l'ordre de fer-los callar.


El desordre i la confusió es van apoderar de la plaça quan els agents, llançant pilotades a l'aire i exhibint les seues porres, van intentar dissoldre als concentrats. Joves i majors fugien de la càrrega policial pels carrers adjacents, però un nodrit nombre de persones, en la seva majoria d'avançada d'edat, es van quedar immòbils en la mateixa plaça, alçant les fotos de Lasa i Zabala davant l'Ertzaintza.

ALS agents, no obstant això, no semblaven agradar-los les fotografies, i van empènyer i van bastonejar als concentrats fins a tirar-los de la plaça, mentre els despullaven dels retrats. «Aquesta és la vostra democràcia?», preguntava indignada una veïna, mentre que una altra no deixava d'afirmar «PSOE GAL berdin da».

--Sis arrestats

No van trigar a arribar els primers arrestats: una jove que va caure al sòl mentre fugia de la càrrega policial, dos homes que no van aconseguir treure a empentes de la plaça... En total van ser sis les persones arrestades, de les quals quatre contaven amb més de cinquanta anys d'edat.

Un dels arrestat llançà a l'aire desenes d'imatges de Joxi i *Joxean mentre de la seva boca sortia un contundent: «No aconseguireu esborrar-los de la nostra memòria!». L'Ertzaintza intentava arrossegar-lo cap a la furgoneta mentre que la gent, que es mantenia en la plaça protestant per l'arrest, es maldava a recollir i a tornar a alçar les fotografies abans que l'Ertzaintza les trepitgés amb ràbia.

Un dels arrestats per l'Ertzaintza va ser Mikel Zabala, cosí de Joxi Zabala. Aquest tolosarra també va ser arrestat tretze anys enrere per la mateixa Policia. Aquella detenció també es va produir en la mateixa localitat, però aquella vegada va anar en el cementiri, quan al costat de la seva família intentava acomiadar-se de les restes del seu cosí.

Molts tolosarras van recordar aquell episodi ahir, mentre veien a Zabala forçat a entrar al furgó policial. Ell mateix es va dirigir des de l'obertura de la furgoneta a les càmeres que ho gravaven dient: «mireu, mireu que democràcia tenim!».

Els sis arrestats van ser traslladats a la comissaria que la Policia autonòmica té en Tolosa. Veïns de la localitat van relatar a GARA que, en un primer moment, els ertzaines remenaven la possibilitat de traslladar-los a Madrid sota l'acusació de «pertinença a banda armada». L'alcalde va acudir a la comissària per a tractar d'evitar el trasllat i, segons sembla, ho va aconseguir. Els veïns van precisar que els arrestats sortirien, en principi, a mitjanit. AL tancament d'aquesta edició no havia constància.

GARA sí va poder confirmar que almenys tres persones van haver de ser traslladades a un centre mèdic perquè els atenguessin les lesions provocades per pelotazos, porrazos i empentes.

Finalment, l'Ertzaintza no va aconseguir el seu objectiu. En lloc de fer callar als veïns va aconseguir l'efecte contrari, multiplicant i dispersant les protestes i els crits per tot el centre. Lemes menjo «Zuek ere txakurrak *zarete!» i «PNB espanyol!» es feien eco pels carrers de Tolosa, mentre que les càrregues policials no van cessar fins a passades les vuit de la tarda.

Els veïns de Tolosa observaven amb perplexitat el caos que s'havia muntat i els nens ploraven en braços dels seus pares al passar al costat dels agents uniformats.

A pas militar, l'Ertzaintza va ser dissolent les concentracions dels carrers adjacents, llançant pilotassos que van ser resposts amb algunes pedres i ampolles. Els incidents no van cessar fins que l'Ertzaintza va optar per anar-se'n. Van Ser acomiadats al so de xiulades.

-«Complint ordres»

Des del principi es va poder veure que la Policia autonòmica pretenia fer complir la prohibició dictada pel jutge Garzón, que excusant-se que la convocatòria era d'Askatasuna va vetar la manifestació. Una cambra d'hora abans de l'hora prevista tretze furgonetes de l'Ertzaintza van prendre la localitat i cinc d'elles van envoltar la plaça. Però l'Ertzaintza ni va esperar que donessin les set per a actuar.

«Herrian aurrerako ekintza eskasa, etsaiak kendu zien azkeneko arnasa, Tolosako bi seme Zabala eta Lasa, gogoan ditugula 25 urte passa» resava l'enorme pancarta que va ser arrencada des de la Casa de Cultura. Tres agents de l'Ertzaintza van accedir a l'edifici i des de les finestres van llençar i van arrossegar la pancarta fins a fer-se amb el «trofeu». Els agents es van passejar entre la gent que s'amuntegava en la plaça, amb la pancarta feta un cabdell. Mentrestant, les imatges de Joxi i Joxean anaven de mà en mà, i els moviments nerviosos de l'Ertzaintza feien palpable la tensió.
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=Dwm2SqTRA3A
http://www.soitu.es/soitu/2008/10/18/infovideos/1224360705_078328.html

This work is in the public domain

Comentaris

División Acorazada Sabin Arana.
19 oct 2008
División Acorazada Sabin Arana.

Comunicado oficial del C.S.G.
Vitoria-Gasteiz (o Gasteiz-Vitoria, es posible), 15 de octubre de 2008.

En el último C.G.S. (Consejo General Secreto) de la República P. Baska (República de la Pasta Baska) se ha tomado una decisión determinante y contundente: asumimos que es necesario comprar 200 blindados para fortalecer nuestro ejército.
Estamos en una situación muy delicada. Hasta difícil.
España sólo nos cede unas limosnas para nuestro G.P.R.I. (Gran Proyecto Revolucionario Innovador), a pesar de nuestras repetidas bajadas presupuestarias coloniales de pantalones, mientras que los poderes fácticos del Estado se están infiltrando hasta lo más profundo de nuestra Patria. Ahora exigen que cada Soldado Patrio bajo mando de este C.G.S. se declare personalmente sumiso, con un juramento individual a la T.C.B. (Totalitaria Constitución Borbónica), mientras que sus Ministros de Propaganda o de otros Menesteres, hasta se infiltran en lo más profundo de las entrañas de nuestra tierra (un túnel del TAV/AHT) para quitarnos los honores que merecemos por los logros grandiosos de nuestro antiguo combate de alta velocidad.
Nuestros chavales enmascarados y embozados están cada vez más quemados por tener que dar siempre la cara (encapuchada, no te jodes!) para la I.n. (Inquisición nacional, traducción: española), apareciendo como verdaderos verdugos de nuestro pueblo. Están además muy agobiados por tener que esconder su tarea diaria delante de hijos, ex-compañeros de clase, la vecina de arriba, el cura y el tabernero.
Mientas, la prensa colonial, Diario Vasco, Correo Español, etc. y sus partidos importados de apoyo, se explayan con cada vez más descaro contra nuestros intereses, intentando desmontar cualquier proyecto, iniciativa, decisión, encuesta y opinión de nuestras potestades, en particular de este mismo C.G.S., que en esta ocasión tan secreto no es.

El comunicado prosigue literalmente:
“Justamente después de nuestra nueva atormentada bajada de pantalones en los acontecimientos de Tolosa, por medio de nuestros obedientes cipayos, en ocasión del último aniversario de Lasa y Zabala, tenemos que registrar una vez más una preocupante subida de bajas en la alta de la plantilla militar nacional (P.M.N.), por lo que se necesita implementar medidas radicales para reconducir esta preocupante deriva’.

Luego, después de hacer un largo repaso de quejas de todo tipo sobre los fenecidos derechos hitóricos, el comunicado oficial del C.G.S. de la República de la P.B. subraya la necesidad de encargar a la C.M.G.I.V. (Central Mayor de Gran Innovación Vascongada) un estudio estratégico de intervención. De fuentes fidedignas aunque también secretas hemos podido saber que este estudio ya está dibujado siguiendo las siguientes pautas (extracto del texto, de muy alta confidencialidad):
Hay que asumir que nuestra estrategia tiene que ser competencia del C.G.S. y del Alto Mando de las Fuerzas Armadas (A.M.F.A.) de la Nación, como decía Charles de Gaulle
Y, por extensión, que al C.G.S. le corresponde la elaboración de una política definida en función de nuestras fuerzas y debilidades, teniendo en cuenta las amenazas y oportunidades, en otros terrenos que no sean el específico de la Defensa de la Patria, en particular en las Actividades Económicas (Estrategia comercial, industrial, de investigación, universitaria, financiera, etc.) teniendo siempre presentes las determinaciones supremas del (P.) Negocio Vascongado.

En espera de que el documento sea definitivamente elaborado y aprobado en la Asamblea General del gran Think Postmoderno Sabiniano en el Bask Emolutions Center, se propone previamente de poner en marcha enseguida un P.G.P.R. (Plan General Provisional de Rearme), empezando con una primera medida que concierne la introducción de urgencia en los Presupuestos de la CAV 2009 de una partida para la adquisición de 200 blindados, con correspondientes gastos para la puesta en función, munición, instrucción, gestión, emplazamiento, abastecimiento y pegatinas de una D.A.V. (División Acorazada Vascongada), con sede en un lugar secreto de la Llanada Alavesa (lógico, donde hay llano hay movilidad para preparar defensas y ataques tácticos acorazados contra el enemigo). La D.A.V. tendrá la enseña honorífica nacional más alta, denominándose División Acorazada Sabin Arana, y será confiada al mando de un Mariscal Divisional de Campo, de seguro pedigrí Made in Batzoki.


Ultimas noticias.

Era una falsa información, de mal gusto además, pillines. Los 200 panzer-batzoki se están efectivamente comprando, pero no preocuparos. No ha llegado todavía el fin del mundo. Los 200 acorazados patrios serán normalmente utilizadas para dar más ostias al pueblo independentista. Eso es, normalidad y normalización. Ya los veremos en el próximo homenaje a los destrozados de Tolosa Por España y Por la Guardia Civil. Todo está arreglado, entonces. No habrá guerra. Ni tampoco independencia, ni república vascongada ni ostias y tonterías por el estilo.
El P. Negocio Vascongado funciona sin problemas.
Los vascos que quedan en Tolosa, que se jodan.
PsoE=GASL, berdin da
19 oct 2008
videos corprenedors de la repressió de la sipaiada

http://www.youtube.com/watch?v=n6oZh8iA1w0

http://www.youtube.com/watch?v=iQBuCbrBT-k
Re: L'Ertzaintza intenta evitar el record a Lasa i Zabala, sense aconseguir-ho
19 oct 2008
Corruptes i decadents estats com l'estat espanyol no arrosegaràn nacions com la basca en la seva davallada final.

La nova Europa, encapçalada per pobles com el basc pero també com el bretó o el català sense els que aquesta Europa restaria desfigurada i mutilada per sempre més, empeny amb força i acabarà enderrocant aquest "ordre" d'una vegada i per sempre.

El futur és nostre si tenim prou voluntat de lluitar per assolir-lo.

El futur és ara.
Sindicato Sindicat