Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
15 estudiants de la UAB podrien anar a la presó.
18 oct 2008
DIMECRES 22 DâOCTUBRE
- RODA DE PREMSA AL RECTORAT. 11.30H.
- XERRADA INFORMATIVA. 13H PL. CÃ?NICA
DIJOUS 23 OCTUBRE
ASSEMBLEA GENERAL URGENT
13H PATI FACULTAT DE LLETRES
Ãs molt important lâassisténcia !!!!!
pict0041.jpg
A aquests 15 estudiants imputats per iniciativa de la UAB sâels acusa de desordre públic, agressió i danys materials. De tots aquests càrrecs, lâ únic que pot ser que prosperi penalment és el desordre públic, que pot anar de 6 mesos a 3 anys de presó.

Durant el curs 2007/08 el moviment estudiantil de la UAB va denunciar la greu manca de finançament públic de les universitats públiques i el frau de les noves titulacions (Grau). El moviment estudiantil de la UAB va realitzar una jornada de vaga i manifestació el 6M que va aplegar a més de 10.000 persones per Barcelona sota el lema: âDerogació Reial Decret de Graus, no a Bolonya no a la LOUâ?.
La reacció de lâEquip de Govern de la UAB (liderat per Lluís Ferrer i Caubet, amb Rafael Grasa com a Secretari General i en Joan Carbonell com a Vicerrector dâEstudiants) va ser dâun autoritarisme creixent:
⢠    Petició dâinvitació del Comité de Vaga (professorat laboral +assemblees dâestudiants) al Consell de Govern per exposar els motius de la vaga. Denegada.
⢠    Tancada a la Facultat de Lletres. Els interlocutors de la taula reivindicativa són amenaçats al cap dâuna hora de la crida als Mossos dâEsquadra. No hi ha més diàleg.
⢠    Entrada dels Mossos dâEsquadra a la Facultat. Càrrega contra la concentració dâestudiants, professors i treballadors en solidaritat. La càrrega es desenvolupa sense avís previ,a fosques i amb resultat de més de 50 ferits. Malgrat la petició del Departament de Prehistòria i del Departament de Psicologia Social: cap fet ha estat investigat, cap estudiant ha estat reparat.
⢠    El Secretari General, Rafael Grasa, qualifica de âminoria feixisteâ? als estudiands que exercien el seu dret a la llibertat dâexpressió dins i a fora de la Facultat.
⢠    Tres mil persones pujen al Rectorat al dia següent a demanar la dimissió del Rector i lâEquip de Govern, inclosa la Degana de la Facultat de Lletres, Elena Estalella. Cap membre de lâEquip de Govern dona resposta.
⢠    Tots els comunicats de les assemblees dâestudiants (majoria electa de representació estudiantil als òrgans de govern) és difós per mitjans oficials de la UAB. El mateix destí pateixen ABSOLUTAMENT TOTS els comunicats crítics amb lâacció de lâEquip de Govern.
⢠    El rector menteix al Consell de Govern i nega lâexistència de ferits.
⢠    El Vicerectorat dâEstudiants ha tallat els fons econòmics que per dret pertànyen a les assemblees dâestudiants com a representats als òrgans de govern.
⢠    Els òrgans de govern comencen a reunir-se invariablemente amb presència de membres dels Mossos dâEsquadra, de seguretat privada i cada cop més lluny dels estudiants als que afecten les decisions i/o del campus.
⢠    Els membres electes a jutna de facultat no són convocats a les reunions dels òrgans als quals pertànyen.
⢠    La Junta Permanent de Lletres està ara en contenciós administratiu.
⢠    La presència de policia secreta al campus sâha naturalitzat i fins i tot les assemblees ordinàries compten amb presència de seguretat privada a lâexterior.
⢠    LâEdifici del Vicerectorat dâEstudiants fa informes polítics al Vicerector sobre lâactivitat de les assemblees.
Com a resultat de la càrrega dels Mossos dâEsquadra el 4 de març cada reunió del Consell de Govern ha comptat amb la presència dâestudians que demanen respostes sobre aquests fets sense cap èxit. Sis persones han rebut un expedient disciplari al qual sâels imputen faltes molt greus segons el reglament franquista de 1954: manifestación contra la institució. Què van fer? Donar cops amb la mà a la porta del Consell de Govern per tal de poder entrar i fer preguntes i rebre respostes.
Com a resultat de la manca de respecte total i absoluta per part del DEganat de Lletres cap als representats dâestudiants escollits per Assemblea (contra el plans dâestudi) la junta permanent ha estat impugnada a tots els nivells, sâha demanat medicació al Síndic de Greuges i ara està al contenciós admninstratiu.
La Degana va enganyar als estudiants i davant la vergonya de la seva gestió no ha tingut més resposta que demanar sang contra els estudiants que van exigir respostes al Deganat allà a on estiguès, qualificant als estudiants més compromesos i actius políticament de la facultat de canívals i alborotadors irracionals i sense arguments. Un mes després els estudiants que van impugnar la junta, tots els portaveus i totes les persones conegudes per la seva activitat política van rebre expedients disciplinaris amb el mateix reglament, amenaçats dâespulsió. Ja son 31 persones amenaçades a perdre el dret a estudiar a la unvieristat per defensar la universitat pública i accesible a tothom, de qualitat i autònoma.
Com a resultat dâuna de les moblitzacions un membre del cos de seguretat va patir un desmaï (tractat amb normalitat als serveis dâurgèncias de lâhospital i amb alta al cap dâunes hores sense més tractament adicional). Aquest senyor va interpossar demanda contra les persones que el creu que li van fer patir. La UAB a aportat informació extra i no demanada pels jutjats inclosa una llista negra amb el nom de 15 estudiants. Colâ¢labora ACTIVAMENT PER A LâEMPRESONAMENT DELS SEUS ESTUDIANTS. Un fet inèdit a la història de la UAB i de les universitats ni a la dictadura ni en democràcia.
A aquests 15 estudiants imputats per a iniciativa de la UAB sâels acusa de desordre públic, agresió i danys materials. De tots aquests càrrecs, l´âunic que pot ser que prosperi penalment és el desordre públic, que va de 6 mesos a 3 anys de presó.


DIMECRES 22 DâOCTUBRE
- RODA DE PREMSA AL RECTORAT. 11.30H.
- XERRADA INFORMATIVA. 13H PL. CÃ?NICA
DIJOUS 23 OCTUBRE
ASSEMBLEA GENERAL URGENT
13H PATI FACULTAT DE LLETRES
Ãs molt important lâassisténcia del màxim dâestudiants!!!!!
Mira també:
http://repressiouab.wordpress.com/
http://especialbolonya.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15 estudiants de la UAB podrien anar a la presó.
18 oct 2008
estan completament desquiciats l'"equip" de "govern" de l'"Autonoma", al menu els deuen posar alguna cosa
Re: 15 estudiants de la UAB podrien anar a la presó.
19 oct 2008
l'autònoma ja fa temps que està en estat d'excepció! la repressió és l'única resposta que coneix l'equip de govern de l'autònoma davant les protestes dels estudiants contra el pla de Bolonya.
El rector Lluis Ferrer i la degana de lletres Helena Estalella són els principals culpables d'aquesta repressió que no té precedents a la història de les universitats catalanes!
Els estudiants farem sentir la nostra veu! No es sortiran amb la seva! Tot el suport pels estudiants represaliats!
Sindicato Sindicat