Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : sanitat : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
Un cap humà te'l paguen per 625 €
17 oct 2008
Thomas Khumalo, pare d'en Fortune's, va dir: "Els assassinats estàn moguts per la cobdicia. La gent creu que trossos del cos humà emprats a la bruixeria poden fer-los rics."

El costum ha escampat el terror arreu de Sudàfrica, on es calcula que s'assassinen al decurs l'any fins 300 persones per aconseguir la medecina dita "muti".

Una victima va ser en Fortune Khumalo, un nen de nou anys d'edat, atacat mentre cagava a uns arbustos.

El seu atacant va tallar-li el penis i els testicles per vendre'ls a un bruixot a Johannesburg, on els trossos de cos arriben a pagar-se per uns 300 € i un cap humà per uns 625 €, segons l'investigació feta pel programa Unreported World de Channel 4.

En Fortune va sobreviure a l'atac pero pateix un mal constant perque la seva familia no pot pagar la cirurgia reconstructora que li cal. El seu atacant va ser enxampat duent els genitals del nen embolcallats dins una tovallola a la seva butxaca.

Thomas Khumalo, pare d'en Fortune's, va dir: "Els assassinats estàn moguts per la cobdicia. La gent creu que trossos del cos humà emprats a la bruixeria poden fer-los rics."

El superintendent especial Gerard Labuschagne, un expert en sacrificis rituals, va dir que els bruixots són darrere els assassinats, receptant trossos de cossos als pacients i llogant persones per sortir a aconseguir-los.

Els genitals humans són les parts més valuoses i poden ser emprades per augmentar la riquesa i la fertilitat. Són cuinats i esmicolats per fer-los servir amb herbes i altes ingredients.

Els trossos de cossos de nens són considerats els més potents i les victimes són sovint torturades abans en creure que n'augmenta el poder

Al poble de Bizana al Cap Oriental 18 people van ser assassinades per una banda de "muti" al decurs de nou mesos.

Bandes de vigilància patrullen l'àrea a la nit neguitejats perque la policia no enxampa els sospitosos.

Bongani Danga, d'una banda de vigilància, va dir: "la gent està realment espantada. Fins i tot amb policia aquí, els assassinats segueixen així que em decidit actuar per protegir-nos a nosaltres mateixos".

Molts assassinats pel "muti" no són denunciats pero el superintendent Labuschagne que ni els denunciats són gaire investigats.

"Un inspector encarregat d'investigar-ho potser no gosarà de fer-ho degut a les seves creences", va dir.


This work is in the public domain
Sindicat Terrassa