Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Comunicat d'Enric Duran un mes després del 17 de setembre. Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
Avui fa un mes que vaig donar a conèixer la meva acció d'expropiació de gairebé 500.000 euros a 39 entitats financeres i encara no s'ha confirmat cap denúncia en contra meva.
Les informacions que es van fer públiques en alguns mitjans de comunicació no s'han traduït en cap procés judicial.

Aquest fet, juntament amb el silenci mediàtic de polítics i banquers en relació al tema, em fa sospitar que potser estan disposats a no acusar-me per tal que no se'n parli més.
Quin motiu podria haver, si no, per no denunciar-me? Si pensen que és un delicte no l'haurien de denunciar com és el deure d'un bon ciutadà?

Potser ja és massa evident a la gent qui són els vertaders delinqüents. I és que coses molt greus han passat al voltant de la crisi financera internacional des que la publicació CRISI va veure la llum. El titular de la revista del 17-S: Creus que els bancs et roben? Ha estat respòs sense mitges tintes pels ajuts de mes de 2 bilions d'euros que EEUU i els països de la UE han garantit a la banca privada, amb diners que són dels ciutadans o els perjudicaran a través de la inflació.

Mentre els forats dels bancs s'apuntalen amb diner públic, els principals inversors i executius del sector financer han vist engreixar el seu patrimoni personal amb ingressos milers de vegades per sobre respecte les persones treballadores.

Així doncs, els aconteixements han fet quedar-se curtes les denúncies que feiem el 17 de setembre. Ja no són només els banquers, sinó que s'ha demostrat que polítics i banquers van de la mà, per espoliar la riquesa de la gent. Banquers financen polítics, polítics financen banquers.

Davant d'aquestes evidències sembla clar que la meva acció d'insubmissió bancària ha despertat masses simpaties i mostres de suport entre la societat civil com per ser denunciada per unes entitats financeres totalment desprestigiades (i amb raó).

Són conscients els poders financers que si la meva acció surt judicialment immune serà una clara demostració de que la banca ha perdut tota legitimitat i que aquesta la tenim els que lluitem per transformar la societat? O potser es pensen que la gent no se n'assabentarà?

Que no s'equivoquin. Si els poders fàctics pretenen silenci, és que hem de fer soroll i el tindran.

Aquest atracament a mà armada, en que s'ha convertit la crisi financera actual, està indignant a cada vegada més gent. Milions de persones endeutades estan vivint l'agravi de veure com se'ls abandona, per no parlar de la gent que es mor de gana, mentre s'ajuda als rics. Totes hem vist de quina part estan els governs.

Entretant, des del poder ningú no vol reconèixer que la veritable solució passa pel canvi de sistema. El capitalisme depenent del creixement exponencial està esgotat perquè hem arribat als límits del consum dels recursos naturals i s'ha demostrat amb la crisi actual que l'especulació financera sense una base real, acaba convertint-se en res. Cap supervisió ni control convertirà els diners virtuals en energia o menjar.

Des de la gent i especialment des dels moviments socials cada vegada més persones ho tenim clar: les solucions de veritat passen pel decreixement i la justícia social.

Per arribar a aquestes solucions cal abolir el sistema financer actual. La liquidesa que necessiten les persones i els sectors productius es pot cobrir d'altres maneres. No necessitem bancs privats ni empreses financeres.

Per la meva banda, davant de la falta de denúncies i per poder estar actiu en les mobilitzacions socials en aquesta cojuntura històrica en que ens trobem, aviat sortiré de la clandestinitat i tornaré a l'activitat pública.


Enric Duran
Insubmís a la banca, 17 d'octubre del 2008

Pd:
Per si encara hi ha qui dubta de que la meva acció sigui certa, en el meu bloc http://www.17-s.info/ca/blog podeu trobar un video i un document que ho proven.
Mira també:
http://www.17-s.info/ca/blog
http://17-s.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Atenció: la resposta del poder al meu comunicat no s'ha fet esperar:

teletip d'europa press
18 entidades bancarias denuncian el impago de los créditos concedidos al activista estafador
Enric Duran dice que "pronto" saldrá de la "clandestinidad" para participar en las luchas contra las ayudas a los bancos por la crisis

BARCELONA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

Un total de 18 entidades financieras han presentado denuncias por retrasos en los pagos de los créditos concedidos al activista Enric Duran, quien el 17 de septiembre hizo público que había estafado casi medio millón de euros a 39 empresas del sector para entregarlo a movimientos sociales alternativos. Además, varias de ellas han enviado al estafador cartas, a las que ha tenido acceso Europa Press, reclamándole más de 50.000 euros por impagos de créditos personales, tarjetas de crédito o financiación de vehículos.

Los Mossos d'Esquadra están investigando el caso y centralizando todas las denuncias de las entidades, según explicaron a Europa Press fuentes policiales, quienes confirmaron que todas las entidades que habían concedido sumas "importantes" a Duran ya han denunciado el caso por la vía penal.

Por su parte, las entidades que habían dado al activista cantidades menores seguirán la vía civil como si fuera otro impagado más. No obstante, como el mismo Duran reconoció ayer, todavía no ha recibido ninguna notificación policial o judicial, ya que desde septiembre se encuentra en el extranjero y en paradero desconocido.

CARTAS RECLAMANDO LOS PRIMEROS IMPAGOS

Ya en verano, muchas entidades enviaron a Duran cartas requiriéndole que pagara los recibos atrasados y le advertían de que le iban a incluir o ya le habían incluido en listas de morosos.

Entre las 17 entidades que enviaron las cartas destaca el banco de créditos rápidos Cetelem, que en cinco cartas reclamó al activista más de 32.000 euros en total. Otras entidades afectadas y que le reclamaron los impagos son La Caixa, Banco Santander, Banco Popular, Caixa Catalunya, CAM, Citifin, Caja Madrid, Cofidis, El Corte Inglés o Volkswagen.

Algunas entidades ofrecieron a Duran negociar una rebaja de la deuda de hasta el 33 por ciento, a lo que el activista no respondió. También le advirtieron de que sería incluido en los ficheros de morosos de la Asociación Nacional de Establecimientos Financieros de Crédito (Asnef) o en Badexcug. Algunas entidades contrataron los servicios de entidades de cobro de impagados como Experian.

Cuando ya hace un mes que Duran hizo público su estafa a los bancos, en un nuevo escrito el activista anuncia que "pronto" va a "salir de la clandestinidad" y volverá a la "actividad pública" para estar en las movilizaciones sociales contra el capitalismo y las ayudas públicas a los bancos en tiempos de crisis económica.

Duran criticó que "los bancos se apuntalen con dinero público", lo que considera un "atraco a mano armada" y demuestra, según él, que "políticos y banqueros van de la mano para expoliar la riqueza de la gente.

ESTAFA MUY PREPARADA

El 17 de septiembre, el activista catalán explicó, a través de una publicación gratuita que él mismo pagó, que ha "robado" 492.635 euros a 39 entidades financieras a través de créditos y préstamos que no tiene intención de devolver. Asegura que ha repartido el dinero entre movimientos sociales alternativos.

Realizó 68 operaciones de créditos con 39 entidades financieras. Incluyendo los intereses de demora, la deuda supera los 500.000 euros, una cantidad que asegura que no pagará. La mayoría de las operaciones se realizaron entre noviembre de 2007 y marzo de 2008, en plena crisis económica.

El hecho se dio a conocer en una publicación gratuita de tirada única de 20 páginas, 'Crisi', de la que repartieron 200.000 ejemplares en puntos de distribución de Catalunya y, en menor medida, de Baleares y la Comunitat Valenciana. 'Crisi' centra sus páginas en el poder de la banca, el sistema capitalista, la política y los medios de comunicación, a la vez que explica qué hacen los movimientos sociales alternativos.

La publicación, que también puede consultarse por Internet, incluye un listado de las entidades financieras afectadas, con el número de operaciones realizadas y la deuda pendiente.

Duran abrió cuentas, dijo a los bancos y cajas que tenía un buen trabajo y consiguió aparentar solvencia moviendo dinero de cuentas de una empresa a otras personales, como si fuesen nóminas. Los créditos pocas veces superaban los 10.000 euros.

Creó tres empresas para poder justificar determinadas inversiones, como la compra de material audiovisual para una productora. La ventaja de pedir un préstamo desde una empresa, explica, es que "aunque sea una empresa unipersonal no aparece en tu historial de deuda personal, de manera que puedes ir aumentando la deuda indefinidamente sin que el CIRBE (sistema de información sobre deudas del Banco de España)".

"Los préstamos se pidieron sin ninguna garantía ni de otra persona ni de ninguna propiedad, sólo con mi firma. Con una profesión inventada y una buena nómina falsa que hacía creer que ganaba de sobras para acceder a la financiación", remarcó. La mayor parte de la documentación que utilizaba era real, pero "en algunos casos" recurrió a "impresora, fotocopiadora, tijeras y celo". Una vez cobrado el préstamo, sacaba el dinero del banco y lo destinaba a algún proyecto alternativo.

UN ACTO DE "INSUMISIÓN"

El protagonista de la historia aseguró en un comunicado que ha sido una acción individual de "insumisión a la banca" realizada premeditadamente para "denunciar el sistema bancario" y para destinar el dinero a movimientos sociales.

Aseguró que es un acto de "desobediencia civil" ajena a cualquier tipo de violencia. En su opinión, cuando la especulación "domina" en la sociedad, la mejor respuesta es "robar a los que nos roban y repartir el dinero entre los grupos que lo denuncian y construyen alternativas".

CONOCIDO MILITANTE DE COLECTIVOS ANTISISTEMA

Enric Duran es un conocido militante implicado desde hace unos diez años en varios colectivos antisistema de Barcelona, según informó a Europa Press un portavoz de dichas entidades. Si bien asume la acción de forma individual ante posibles consecuencias penales, ha trabajado de forma coordinada con otros colectivos y unas 500 personas se han implicado repartiendo la publicación.

De la cantidad que presuntamente estafó a las entidades bancarias, la mayor parte --473.000 euros-- los ha repartido entre colectivos y entidades dedicados a la lucha social. El resto lo ha invertido en costear la publicación --10.000 euros-- y el resto se los ha quedado para subsistir en el extranjero, según el portavoz.
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Bé, s'ha pogut trencar el silenci oficial, quan sàpiga quines son les 18 entitats ja informaré

salut!
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Viva la expropiación
endavant Enric Duran!
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Viva la expropiación
endavant Enric Duran!
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008

Insubmisió a la banca!

"Potser ja és massa evident a la gent qui són els vertaders delinqüents. I és que coses molt greus han passat al voltant de la crisi financera internacional des que la publicació CRISI va veure la llum. El titular de la revista del 17-S: 'Creus que els bancs et roben?' Ha estat respòs sense mitges tintes pels ajuts de mes de 2 bilions d'euros que EEUU i els països de la UE han garantit a la banca privada, amb diners que són dels ciutadans o els perjudicaran a través de la inflació.

Mentre els forats dels bancs s'apuntalen amb diner públic, els principals inversors i executius del sector financer han vist engreixar el seu patrimoni personal amb ingressos milers de vegades per sobre respecte les persones treballadores.

Així doncs, els aconteixements han fet quedar-se curtes les denúncies que feiem el 17 de setembre. Ja no són només els banquers, sinó que s'ha demostrat que polítics i banquers van de la mà, per espoliar la riquesa de la gent. Banquers financen polítics, polítics financen banquers.

Davant d'aquestes evidències sembla clar que la meva acció d'insubmissió bancària ha despertat masses simpaties i mostres de suport entre la societat civil com per ser denunciada per unes entitats financeres totalment desprestigiades (i amb raó).

Insubmisió a la banca!

Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
ei no et precipitis, ja n'hi haurà temps, pensa t'ho be abans de tornar.
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
sí, sí, no cal que tornis encara. Ejque encara no estem preparats.
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Tranquils "Aviat" no es una paraula concreta! la data no esta decidida encara

Almenys ara sabem alguna cosa més del plantejament de l'altra banda i seguim pendents de com ens preparem i també de com avança la crisi...
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
17 oct 2008
Joder que xungo, així que una vegada que aparegui la crisi de veres, va i el "robin" tornarà per rematar-nos? millor que no tornis, ves.
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
18 oct 2008
A vuere,

ja està, guai pel que va fer ,però ja que fagi el que vulgui...que també tenim altres mogudes
Re: Comunicat d'Enric Duran: Com que s'ha demostrat qui són els que roben, aviat tornaré a l'activitat pública.
18 oct 2008
Per a Jenric i uhhhh; no us equivoqueu d'enemic?
com fariau vatros una acció o campanya contra la banca? o fariau millor? Si no us agrada aquesta moguda no cal que la negeu mecagundeu, prou ja de cagar a casa dels demès
Sindicat Terrassa