Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
Festa Masala 18 oct
16 oct 2008
Festa per l'autegestió del diari Masala
El dissabte 18 d'octubre a partir de les 22.00
A l'Espai Social Madalenes
C/Magdalenes 13-15
fiestamasala.jpg
Festa per l'autegestió del diari Masala
El dissabte 18 d'octubre a partir de les 22.00
A l'Espai Social Madalenes
C/Magdalenes 13-15

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festa Masala 18 oct
16 oct 2008
Tan de curru pel cartell i va i el foteu en castellà, si fos una festa a Madrid es podria entendre però aquí?!
Re: Festa Masala 18 oct
16 oct 2008
aqui somos la mitad de los habitantes de cataluña los que hablamos castellano. no jodáis ya.
Re: Festa Masala 18 oct
16 oct 2008
Si no pots entendre el comentari i a més et re-fot, és que potser ets un dels castellanets que hi sobra a Catalunya.
Re: Festa Masala 18 oct
16 oct 2008
Si ets incapaç d'entedre el meu comentari, potser aquí, a Catalunya gent com tu hi fa nosa.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
El primer post es un post automàtic. És la nova modalitat casella Quin és el primer insult que vols rebre?
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
ej que estos esppanyoles estan boijos
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
ni españoles ni pollas en vinagre, ya cansa que a cada noticia en castellano en indymedia salgan 4 fundamentalistas catalufis denunciandola como si fuera de la gestapo.

en catalunya lo único que sobran son los racistas como "ka". Repito, somos muchisma la gente que tenemos el castellano como lengua materna, o somos bilingües. Si quiero escribir en castellano no por ello soy fascista, sólo escribo en MI idioma. como si escribo en inglés...

no lo entendéis, estáis provocando la reacción de los castellano-parlantes de catalunya. y no será para bien.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
A mi em sembla bé que estigui en castellà. El reformisme anti-okupa que usi la llengua de l'imperi. A les Madalenes ni aigua
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
llibertar = madero

quants col·lectius han fet més coses en bé de la okupació que magdalenes en els últims temps? pero hi ha tota una colla de maderos intentant dir lo contrari.

Una mentida repetida mil cops es converteix en veritat. I jo ja he sentit mil cops crítiques infundades a magdalenes
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Com a castellanoparlant i angloparlant d'origen em sembla estupid menysprear el català.

Menyspreen el català els mateixos que després s'escorren quan parlen del mandinga africà o del quitxua americà o diuen que, en nom de la diversitat, s'ha de parlar i ensenyar àrab a la nació catalana i a la resta d'Europa.

Quina mena de diversitat és que exclou i margina la llengua que ha nascut fa segles a una terra i entre una gent?

Aquesta diversitat és homogeneització, es empobriment, això és el que aconseguiràn assassinant el català i tantes altres llengües europees al fer d'Europa una extensió etnocultural d'�frica, Asia i Sudamèrica. Aquests tres continents i les seves gents tenen tot el meu respecte. Pero això no impliqui que com a català hagi de resignar-me a desapareixer només perque una colla d'idiotes no em respecten.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
la que estais montando por un cartel...
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
un cartell que està en el 90% escrit en la llengua de l'imperi, i ja n'estem fins els collons d'imperialistes. Fora ecspanya dels Països Catalans!
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Asociación Colombia Unida en Balears (Asocolombia) boicoteja productes etiquetats en català

L’Asociación Colòmbia unida en Balears (Asocolombia) ha iniciat una campanya de boicot als productes etiquetats en llengua catalana i a tots aquells comerços retolats en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Du per lema "No compres si no entiendes" i es féu pública dissabte a través d’un comunicat signat pel president de l’entitat, José William Vega García.

La nota d’Asocolombia, distribuïda a través d’un correu electrònic amb el ja clàssic "passa’l", insta "els hispanoparlants i mallorquins" al boicot d’aquells productes i comerços que no estiguin retolats en castellà.

Així, carrega contra l’esforç d’aquells empresaris que s’han implicat en la defensa de la llengua i cultura pròpies de Balears. D’aquesta manera, la campanya posa en el punt de mira la normalització del català aplicada en els darrers vint-i-cinc anys a l’Arxipèlag.

S’arriba a culpabilitzar fins i tot la política lingüística del fracàs escolar dels immigrants i responsabilitza els polítics de l’actual Govern autonòmic de l’abandonament escolar dels nouvinguts. "Han aconseguit que els nostres fills siguin retornats als seus països i llocs d’origen", afirmen.

La nota acaba amb un "Por la defensa de nuestro idioma castellano. No compres si no entiendes".

_ _ _ _ _

L'actitud xenògoba d'uns i altres contra el català és la mateixa.

Com el seu victimisme, al cas d'Asocolombia fins i tot culpant al català de que els seus nens siguin massa babaus per adaptar-se al nostre sistema educatiu, que també és el mateix.

Uns van d'esquerres i els altres són propers al PP pero els dos actuen igual.

Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Molt bon comentari, però és curiós com tan les esquerres espanyoles i els feixistes del PP que viuen a Catalunya, no dubten mai en estar d'acord quan menyspreen amb tanta ràbia la nostra llengua, sempre van a una i sense plantejar-s'ho, és quelcom una reacció animal, un instint que els fa molt propers als homes de les cavernes, per molta ollera de pasta que duguin i molt domini informàtic per fer cartells pijillos com aquest.
Per a llibertari
17 oct 2008
L'espai social de Magdalenes no té res a veure amb cap reformisme "anti-okupa". És un espai d'agregació i participació de diferents moviments socials i veïnals de Ciutat Vella que lluita contra les dinàmiques de gentrificació del barri. No confonem els enemics.

D'altra banda, la producció gràfica i textual de Magdalenes és majoritàriament en català, diria que en més d'un 90%, però es respecta que qui realitzi un cartell per promocionar una festa ho realitzi amb la llengua que vulgui: ja sigui urdú, amazigh o castellà (per esmentar alguns dels idiomes que es parlen al barri).

Personalment, considero que aquests debats són absolutament estèrils i contraproduents. No per què la defensa de la llengua no sigui important, que ho és, sinó per què plantejats de forma infantil només serveixen per donar munició a l'espanyolisme carpetovetònic.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Són actituds com la de "k" amb el seu post les que donen munició a l'espanyolisme abrandadament sota el seu embolcall falsament cosmopolita. En dir és només en espanyol que es pot ser cosmopolita quan això es totalment contradictori amb el concepte que representa aquesta paraula.

Al barri es parlen molts idiomes, segur que si, pero la llengua de la terra és el català. Per què alguns s'emprenyen tant amb aquest fet? El català ha nascut aqui, és només aqui on viu, no es parla enlloc més. Mentre que el castellà pero també l'urdú, amazic o el bambara es parlen a altres llocs. Respecto totes aquestes llengües com expressió de la pluralitat humana que representen. Per què n'hi han d'incapaços de fer el mateix envers el català?

Si respecten i defensen la diversitat al món els cal, visquent a Catalunya, respectar i defensar el català com a prioritat seva. És el que jo faria a qualsevol altre nació del món si hi visquès.

Això ho han de tenir present els que sempre parlen de diversitat i respecte i etc i alhora són incapaços de respectar el català a tot el seu territori, que va molt més enllà de Catalunya abastant el Pais Valencià així com les Illes Balears i Pitiüses.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Hi ha moltes maneres de defensar el català, però atacar un col·lectiu per què un cartell que anuncia una activitat que es fa en el seu espai introdueixi el castellà, i el safareig posterior que tant agrada a indymedia, creu-me, és la pitjor manera.

Si la defensa de la llengua es planteja des de concepcions essencialistes "és la llengua de la terra", acabarem sent quatre gats qui el parlem. Actualment, l'ús social del català està en davallada, i aquesta tendència no la capgirarem treient foc pels queixals cada vegada que un col·lectiu publicita una activitat en una llengua que no és la catalana.

Si volem lluitar contra la substitució lingüística, les rebequeries a indymedia són la pitjor estratègia. I encara són més contraproduents, si s'instal·la una falsa dicotomia entre defensa de la diversitat i defensa aferrissada de la cultura "autòctona".

Algunes de les persones que participem de l'espai social on s'han dirigit les crítiques hem defensat la llengua arreu del país, des de Perpinyà a Alacant i no ho dic com a consigna.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Et vantes d'haver defensat el català després d'admetre, en reconèixer que "l'ús social del català està en davallada", el fracàs dels teus plantejaments.

Sempre demanant excuses pel fet que el català, tal com dius, "és la llengua de la terra".

És molt senzillm d'entendre, per qualsevol tant se val d'on vingui, si algú te qualsevol problema és més per manca de voluntat o de directa hostilitat contra el català més enllà de tota la xerrameca precisament sobre els "essencialistes" que de res més.

Perque sembla que calgui demanar perdó per defensar el català als Països Catalans, malgrat la seva feble situació que tu ets el primer en constatar, mentre d'altres ens venen a alliçonar de respecte fent exactament el contrari.

Pero el que li passa al català és només un reflexe d'un procès d'un abast molt més profund i extens arreu d'Europa. Potser és que, simplement, aquesta vegada ens supera.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Sou uns pesaos!La defensa de Catalunya i el català està molt bé i tenim que fer-la,pero centrar el debate siempre en lo mismo es contraproducente per tots i totes les causes importants que n´hi per lluitar.No se si es estupidez o cerrazón mental lo que hace que vayais jodiendo cosas guapas amb la axcusa de la llengua...
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
És clar, és que en realitat som incompatibles. A vosaltres us fa nosa el català. No es prou exòtic. Em conec l'ambient.

:D
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
que no ens fa nosa,que fem el que volem en les llenguas que nos da la gana,unineuronal!
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
I per molt pesats i monotemàtics que sigueu,continuarem okupan en català,combatiendo el fascismo en castellano,discutirem amb la policia con las manos i farem el que volguem como queramos
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Al final es tracta de fer el que us dóna la gana?

Haver-ho dit abans i ningú hauria perdut el temps llegint-te.

Pobrets, si fan servir el català no poden fer els que els dóna la gana. Amb tota la merda que hi ha al món pero patiu amb el català perque no podeu fer el que us dona la gana.

Quina colla d'aneuronals.
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
Perdoneu,soc molt lent.En realitat tots aquests obsesos per la llengua son feixistas infiltrats que volen que ens barallem i no fotem res,oi que si? I jo responen com un beneit...
Re: Festa Masala 18 oct
17 oct 2008
A més de lent ets poc original.

Si a tota Europa la dreta creix no ja politicament sino socialment, i no parlo de la dreta a l'estil del PP, és per la gent com tu.

Perque aneu de llestos pero només trobar-vos a un parell de senzills arguments comenceu a dir collonades i finalment a titllar a tothom que no coincideix exactament amb vosaltres de feixistes.

I què passaria si fos feixista?

Res del que has escrit tindria més credibilitat de la poca o directament gens que te ara.

:D
Re: Festa Masala 18 oct
18 oct 2008
nen,ho sembles i cuasi segur que ho ets...k et bombin a ti i a la teva obsesio llinguisica...
Re: Festa Masala 18 oct
19 oct 2008
festassa, si no vas venir t'ho vas perdre!!!

res a veure amb l'ambient d'indymedia ;)
Re: Festa Masala 18 oct
19 oct 2008
VISCA!!!
Sindicato Sindicat