Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : xarxa i llibertat : dones
donestech vol agrair i compartir experiències, troballes, anàlisi i accions
15 oct 2008
Donestech vol agrair la participació de les centenars de dones que ens han fet partíceps de les seves vivències, reflexions i experiències, en relació a les tecnologies i, així, han fet possible concloure bona part de la nostra anàlisi de les relacions entre les dones i les tecnologies i, sobretot, realitzar accions, de diversa índole, per a la visibilització de la presència, paper i reptes de les dones en el mateix desenvolupament tecnològic que aquí compartim. També volem agraïr a col.lectius, grups, entitats i institucions el suport i col.laboració que hem rebut. A tot@s vosaltres moltes gràcies i esperem que el treball i col.laboració conjunta pugui continuar. Aprofitem per anunciar-vos la presentació pública del documental "Desxifrant el codi lela" el dia 24 d'octubre al c/ de la riereta, 5 en el marc de les sessions Krax.

En català:
A mitjans del 2006 l'eva, l'alex i la núria es van proposar realitzar una recerca sobre els accessos i usos de les tecnologies per part de les dones tecnòlogues a Catalunya. Així va néixer el col.lectiu informal DonesTech i el projecte Codi Lela.
Inicialment, el Codi Lela volia conèixer les vies i formes d'accés de les dones a les tecnologies, les condicions d'ús i pràctica tecnològica de les dones i els seus desitjos de millora. Tot plegat per tal de visibilitzar les dones tecnòlogues i les seves especificitats, potenciar l'accés de més dones a les tecnologies, i, nosaltres mateixes, seguir enxarxant-nos i incorporant les tecnologies en la recerca social i les nostres pràctiques activistes.
Però, tal com diu el nostre manifest, ens hem anat enredant més i més i més i el Codi Lela s'ha convertit en un metaprojecte- d'allò que relaciona les dones amb les tecnologies- dinàmic, en transformació, i creixent en persones, formats i substàncies vàries.
D'aquesta manera el projecte Codi Lela ha esdevingut una recerca i experimentació tecnosocial, artística i activista fascinant. Dins d'aquest marc ens vam creuar amb vosaltres i ara volem també compartir les nostres experiències, anàlisis i accions

aquí hi podeu trobar la informació detallada i els links a cadascuna de les informacions i visualitzacions

en español:
A mediados del año 2006 la eva, la alex y la núria se propusieron realizar una investigación sobre el acceso y usos de las tecnologías por las mujeres en catalunya y luego en el estado español. Así nació el colectivo informal DonesTech y su proyecto de investigación Código Lela.
Inicialmente, el Código Lela quería conocer las vías y formas de acceso a las tecnologías,las condiciones que regían los usos y prácticas tecnológicas de las mujeres así como sus deseos de mejora. El objetivo siendo de visibilizar las mujeres tecnologías así como sus especificidades, potenciar el acceso de más mujeres a las tecnologías, así como, nosotras mismas seguir enredándonos, incorporando las tecnologías a la investigación social y a nuestras practicas activistas. Así como lo apunta nuestro manifiesto, nos hemos ido enredando cada vez más i Código lela se ha transformado en un metaproyecto acerca de lo que relaciona las mujeres con las tecnologías, un proyecto dinámico, en constante transformación, y creciendo en cuanto a participantes, formatos y proyectos varios.
De esta manera el proyecto Código Lela se ha transformado en una investigación y experimentación tecnosocial, artística y activista fascinante. Es dentro de este marco que nuestros caminos se han cruzado y ahora queremos también compartir nuestras experiencias, análisis y acciones con vosotr@s.

aquí se puede encontrar la información detallada y los links a cada una de las informaciones y visualizaciones

Mira també:
http://www.donestech.net
http://krax.citymined.org/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa