Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : immigració : laboral
Badalona: esclaus xinesos alliberats de taller il.legal
12 oct 2008
Els detinguts, de 21 i 34 anys i de nacionalitat xinesa, van reconèixer que el local no tenia llicència d'activitat i que els treballadors no estaven contractats. El jutge ha decretat llibertat provisional per a tots dos.
Tal com s'explicava a la carta que van rebre els Mossos d'Esquadra el passat 3 d'octubre, els dos detinguts havien portat les víctimes a Catalunya a canvi de 8.000 euros.

Però en arribar els van fer lliurar els passaports sota la falsa promesa de retornar-los part dels diners que havien pagat.

A partir d'aleshores, els van tancar contra la seva voluntat en un taller de confecció tèxtil il·legal, sense llicència d'activitat i que no reunia les condicions higièniques ni sanitàries mínimes exigides.

Segons els treballadors, feien jornades de 15 hores diàries i els havien promès que cobrarien en funció de la feina feta, tot i que de moment no havien rebut cap sou, només manutenció i allotjament.

Quan els Mossos van arribar a l'adreça que indicava l'anònim, van descobrir el taller de 60 metres quadrats amb 13 màquines de cosir, una planxadora industrial i una gran quantitat de peces de roba. L'espai també comptava amb una cuina, un bany i habitacions amb lliteres.

Quan van entrar al local, els Mossos hi van trobar nou persones cosint i els dos responsables del negoci clandestí, que van passar a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors.

Els detinguts, de 21 i 34 anys i de nacionalitat xinesa, van reconèixer que el local no tenia llicència d'activitat i que els treballadors no estaven contractats. El jutge ha decretat llibertat provisional per a tots dos.


This work is in the public domain

Comentaris

i els i les treballadores??!!
13 oct 2008
i què passa amb la gent esclavitzada? Expulsió?!

No envieu cartes a la policia, acudiu a un sindicat!
Re: Badalona: esclaus xinesos alliberats de taller il.legal
13 oct 2008
El jutge ha decretat "llibertat provisional" per a tots dos xinesos que van esclavitzar-los.

Què faria un sindicat? Dir que es mereixen ser acollits aqui com a victimes?

Ara la Xina és una potència econòmica i fins i tot militar, si te diners per gastar-los en míssils que se'ls gasti també en els xinesos retornats al seu pais.
Sindicat