Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Manifestació 9 d'octubre València: Decidim independència!
11 oct 2008
p1020149xq0.jpg
Endavant, CAJEI i Maulets han protagonitzat aquesta vesprada una nodrida marxa pels carrers de València amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, Diada Nacional del País Valencià. Durant el recorregut, que s’ha iniciat a les 18:00 hores al carrer Hospital, cantonada amb Guillem de Castro, desenes de persones han cridat per la independència i el socialisme, així com han reivindicat l’aturada de les polèmiques directives de les 65 hores i del retorn d’immigrants que la classe política pretén tirar endavant en els propers mesos.

La nota negativa de la jornada s'ha produït just al començament de la manifestació. A mesura que els manifestants han anat apropant-se al lloc d'inici, dispositius de la Policia Nacional espanyola han identificat aleatòriament desenes de persones així com han escorcollat motxilles i diferent material a les organitzacions de l'Esquerra Independentista. Un exemple d'aquesta actitud repressiva la trobem en la requisa de desenes de pals i canyes que servien per sostindre les banderes. En relació amb això, un militant de l'Esquerra Independentista que ha anat a reclamar el material, ha estat denunciat perquè la policia ha considerat que els pals i les canyes de les banderes (de dos centímetres de diàmetre) eren armes blanques.

Malgrat els impediments institucionals, la pluja intensa i la intimidació policial, milers de persones han secundat la marxa independentista. Una vegada més, els valencians i les valencianes hem demostrat la nostra estima pel 9 d'octubre i el nostre esperit de resistència. Des de l'Esquerra Independentista, ens congratulem per aquesta exitosa marxa i fem una crida a mantindre cada dia la lluita encesa a València i a tots els Països Catalans.

Esquerra Independentista

Endavant www.endavant.org
CAJEI www.cajei.cat
Maulets www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

1238 a la Corona d'Aragó (res a celebrar?)
13 oct 2008
Modificat: 03:07:41

A Catalunya es commemora la invasió de tropes castellanes, i al País Valencià i també a les Illes Balears celebren la invasió per part de tropes de la corona d'Aragó.

El 9 d'octubre del 1.238 el rei Jaume I (el conqueridor) va entrar a la ciutat de València, després de sotmetre els seus ciutadans a un setge de 5 mesos de gana i penúria.

Com que durant aquesta conquesta van topar amb el regne de Castella que volia conquerir Xàtiva, Jaume I (el conqueridor) va arribar a un generós acord amb Castella: que la corona d'Aragó conquerís tota la regió valenciana a canvi de què Castella es quedés amb tota Múrcia. I així es va fer, com bons companys de guerra cristiana.

El 1.264 els murcians es van revoltar contra els castellans que els havien ocupat, i aleshores l'infant Pere (el futur Pere II el Gran) va sotmetre militarment tota la regió de Múrcia amb tropes exclusivament catalanes. Aleshores Jaume I, en compliment del Tractat d'Almizra, va tornar a cedir Múrcia al veí regne de Castella.

Jo prefereixo celebrar que el 9 d'octubre va néixer John Lennon, que no pas celebrar que el MONARCA Jaume I (el conqueridor) el 9 d'octubre del 1.238 va entrar a la ciutat de València amb l'expulsió de 30.000 dels seus habitants sota amenaça d'esclavatge, expropiació de les cases a favor dels cristians.

John Lennon de ben segur que estava en contra de la guerra i de la neteja ètnica.

Veure també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/346618/index.php

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/346618/index.php
Sindicato Sindicat