Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
No podem obviar l’evidència: el 12 d’octubre, res a celebrar!
11 oct 2008
12octubre cartell.jpg
Sâacosta un altre 12 dâoctubre, aquesta festa ânacionalâ? espanyola que prové del reciclatge de lâantiga âFiesta de la razaâ?, però que, essent ara âFiesta de la Hispanidadâ?, canvia el nom i manté lâesperit de diada reaccionària i de lloança dâun passat colonialista i del desig dâun futur imperial.

En el marc dâaquesta celebració i en coherència amb ella, aquests últims dies som testimonis de lâenèsim intent per part del ministeri de la Guerra espanyol, amb la seva âprogressistaâ? ministra al capdavant, dâhumanitzar lâexèrcit espanyol, amb tot el que ell representa (no deixa de ser remarcable que sâequipari el que representa un exèrcit amb una diada ânacionalâ? dâun estat que es pretén modern).

Així, sâha impulsat una nova campanya publicitària que ens ven la guerra com una via cap a la pau i que gairebé equipara el fer-se soldat amb esdevenir boy-scout, obviant moltes qüestions de profunda rellevància.

Dâaquesta manera, sâobvia que lâexèrcit espanyol està a lâAfganistan en una missió anomenada humanitària, quan en realitat està participant dâuna guerra auspiciada pels Estats Units dâAmèrica pel control dâuna zona important pels seus interessos econòmics. També sâobvia que fins fa uns anys aquest mateix exèrcit formava part del contingent militar que massacrava, i avui dia encara massacra la població de lâIraq, un altre cop pels interessos econòmics de les grans transnacionals occidentals.

Aquest mateix any, en què el ministeri de la Guerra espanyol celebra el 88è aniversari de la creació de la âLegión Españolaâ?, se segueixen obviant realitats, i és que, amb aquests 88 anys dâhistòria de la âLegiónâ?, també estan commemorant episodis de repressió i brutalitat vers la classe treballadora del conjunt dels pobles de lâestat: només cal recordar els fets de 1934, a Asturies, on la âLegiónâ? comandada pel Coronel Yagüe va reprimir salvatgement la classe treballadora sublevada en defensa dels seus drets; així com no podem oblidar lâalçament militar del 36 en contra del legítim govern de la II República a lâEstat espanyol, un trist episodi de la nostra història contemporània en el qual la âLegionâ? a la aquest govern socialista celebra el seu 88è aniversari, així com lâexèrcit espanyol que vol humanitzar, van ser els qui van sumir als Països Catalans i a la resta dels pobles de lâestat en la llarga nit dels feixisme; mentre que tampoc podem girar la cara a reminiscències que encara sentim pels nostres carrers, amb total connivència amb les administracions espanyoles, com en el cas de la concentració ultradretana convocada pel proper 12 dâoctubre a Tarragona.

Ara diuen que estem en democràcia, que lâexèrcit espanyol sâha modernitzat i és una institució demòcrata com la que més i que han depurat els elements franquistes existents en el seu si, i potser els vells carcamals reaccionaris ja no hi són, però sâobvia que en les files de lâexèrcit hi ha un bon nombre de militants de lâultradreta espanyola que no dubten en fer servir la força i assassinar persones que no creuen en els mateixos postulats que ells defensen. Vestit de verd o de civil, no podem obviar que qui va assassinar el company Carlos Palomino al metro de Madrid fou un militar membre dâun grup dâextrema dreta.

Ens diguin el que ens diguin, no podem obviar que lâexèrcit espanyol existeix per la defensa de lâespanyolisme, el patriarcat i els interessos del gran capital.

Així, la mateixa Constitució espanyola reserva a lâexèrcit espanyol la âSagrada Unidad de la Patriaâ?. Això, com a independentistes catalans i catalanes que som, ens converteix en enemics i enemigues de lâexèrcit espanyol.

Igualment, per molt que el âprogressista Zapateroâ? realitzés la jugada simbòlica de situar una dona al front del ministeri de la Guerra (amb tot el rebombori que va causar), la institució militar ha representat i segueix representant el patriarcat en estat pur i les conductes masclistes dâalguns dels seus membres així ho demostren. Els exemples que podem trobar en la premsa dâactituds patriarcals i violentes envers les dones protagonitades per militars espanyols són un fet comú i conseqüència lògica de les actituds retrògrades que a lâexèrcit sâhi reprodueixen, motiu pel qual celebrar que la dona està plenament integrada en aquesta institució és dâuna hipocresia enorme.*

Pel que fa a la defensa dels interessos dels poderosos, la història de lâexèrcit espanyol ens ha mostrat que aquesta institució sempre ha estat al costat de la gran burgesia, menystenint les vides de les classes treballadores. Els esmentats fets de maig del 34, lâalçament militar del 36 i la dictadura feixista del General Franco són mostres que no podem obviar que lâexèrcit sempre ha estat el garant dels interessos econòmics dels poderosos. Igualment, les recents guerres en les que ha participat i hi segueix participant aquest exèrcit són en defensa dels interessos econòmics dels que més tenen a nivell global, saquejant pobles i recursos per afavorir al gran capital espanyol.

Per molt que ens vulguin fer veure el contrari, no podem obviar que lâexèrcit espanyol és símbol dâespanyolisme i de defensa dâuns interessos determinats. El feixisme és el capitalisme dut fins als últims nivells i, per fer aquest pas, la fidel institució militar espanyola hi ha estat i sempre hi estarà.

El 12 dâOctubre no hi ha res a celebrar!


*informació extreta de kaosenlared:

- Maig de 2006: Detingut a Salamanca un militar jubilat per apunyalar la seva dona i incendiar l'habitatge.

- Abril de 2007: El fiscal sol·licita 5 anys de presó per quatre membres de la Guàrdia Reial Espanyola que van abusar d'una companya el 2004.

- Juny de 2007: La fiscalia demana nou anys de presó per abusos sexuals per a un funcionari de la presó militar d'Alcalá d'Henares (Madrid).

- Juliol de 2007: El Suprem condemna l'exèrcit espanyol a indemnitzar un homosexual al que va vexar i va expulsar de la mili.

- Desembre de 2007: Condemnen a tres anys de presó a un capità de l'exèrcit espanyol per abusar sexualment de 28 dones reclutes.

- Desembre de 2007: Un guàrdia civil mata a la seva ex-companya d'un tret en el front quan aquesta anava a denunciar-lo a una caserna.

- Abril de 2008: Un militar mata a la seva ex-parella i al company d'aquesta i després se suïcida a Guadalajara, davant del seu fill.

- Maig de 2008: Imputat un coronel de l'exèrcit espanyol per assetjament sexual a tres dones militars del seu regiment.

- Setembre de 2008: Condemnat un militar espanyol que va abusar d'una soldat estrangera durant una missió "de manteniment de la pau".

- Octubre de 2008: Dos membres de lâexèrcit amb antecedents de maltractaments, a Granada i a Múrcia, assassinen les seves respectives parelles i intenten suïcidar-se en veureâs acorralats quan intentaven escapar, en un lapsus de menys de 24 hores.
Mira també:
http://www.lespaijove.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No podem obviar l’evidència: el 12 d’octubre, res a celebrar!
11 oct 2008
MANIFESTACIÓ unitaria aquest Diumenge dia 12 d'Octubre
a les 11 h a Plaça de Sants !! ( a Tarragona també hi ha concentració convocada )

No podem permetre que la ultradreta espanyola i els nazis realitzin els seus actes feixistes lliurament. n'hi a Barcelona n'hi Tarregona

Ya perdimos una guerra , dejemos de banda nuestras diferencias y unámonos contra el enemigo común. Este domingo a las 11 en plaza de Sants ! Barcelona. Convoquen entre altres :

http://barcelona.indymedia.org/

http://www.nodo50.org/rosadefoc/news.php

http://www.kaosenlared.net/noticia/12-doctubre-res-a-celebrar-1
Re: No podem obviar l’evidència: el 12 d’octubre, res a celebrar!
11 oct 2008
Qué bueno el cartel!!

Todos a la mani de Sants, sin fisuras, a machacar fascistas tarados y prender fuego a los putos trapos. Id en grupos, que seguramente habrá descerebrados en manadas (o piaras, con perdón para los animales) buscando gente sola o indefensa.

Salud y lucha
Sindicat Terrassa