Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts
10 oct 2008
Les Corts, 11 d'Octubre de 2008.


La Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts, davant del resultat de la primera nit de les Festes Majors Joves de Les Corts, manifestem el nostre neguit davant les actituds prepotents de la Guàrdia Urbana.

En primer lloc volem exposar que la Festa Major Jove, forma part del programa oficial de la Festa Major de Les Corts. I que els responsables finals del seu desenvolupament i resultat es la Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts, que aglutina els diferents interlocutors en matèria de joventut i educació del districte.

Tant aquesta primera nit de concerts, així com les activitats prèvies, s'han desenvolupat sense cap tipus d'incidència i en un ambient plenament festiu. Tot i així els membres de la Plataforma Infantil i Juvenil ens hem trobat desautoritzats com a organitzadors, doncs els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han mostrat vers nosaltres una actitud d'arrogància, i més enllà vers la resta de ciutadans que eren presents a la plaça. Els agents municipals no ha tingut en compte en cap moment la condició d'interlocutors dels organitzadors de la Festa Major Jove.

Exposem que la Guàrdia Urbana ha entrat a la plaça, amb caràcter prepotent per tal de desallotjar-la just 5 minuts després de l'acabament del concert. Entenem que tota autorització per a la realització d'unes festes populars, ha de comptar amb el marge de temps suficient per que els organitzadors posin en marxa el tancament de l'acte, i per tant no entenem la forma expeditiva amb la que els agents han forçat a la gent a desallotjar la plaça.

De forma paral·lela la Guàrdia Urbana ha acusat l'organització del concert de continuar venent begudes mentre que el que feien era recollir la barra i tornar el reembossament dels gots ecològics.

Tanmateix denunciem que els agents han identificat alguns assistents del concert que restaven a la plaça.

Desitjant que la jornada de demà esdevingui tan festiva i cultural com la d'avui, la Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts, volem transmetre el nostre descontent, tot fent saber a qui correspongui, que la nostra entitat està perfectament capacitada per a desenvolupar les festes sense la ingerència de cap cos policial, i encara més desitgem que aquests fets no responguin a cap ordre política.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts
11 oct 2008
Entenc la queixa i estic plenament d'acord en que no pots fer fora a la gent així.
Ara, també penso que si accepteu tot el suport que us dona l'ajuntament (que bàsicament paga la Festa) també heu d'acceptar les seves regles i no plorar la seva actuació o la dels seus gossos.
Per això, en comptes de tant Gossa Sorda i Obrint Pas, potser millor que us auto-organitzeu i autogestioneu les vostres festes populars.
I siusplau, que ningú s'enfadi per aquest comentari!
Amunt les Festes Populars i Alternatives!
Re: Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts
11 oct 2008
Totalmente de acuerdo; las subvenciones son agachar la cabeza.

Autogestión y lucha
Re: Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts
11 oct 2008
Bé, doble mesura, sense enfadar-se suposo que si saps que l'ajuntament paga la festa major jove, és que deus tenir acces directe als comptes de la festa, no? I si no és el cas, potser podries demanar als organitzadors quina part paga l'ajuntament i quina s'autogestiona... i potser t'endús una sorpresa.
Re: Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts
11 oct 2008
Soc megaradical lelelelé..

Tot el suport a la bona gent de Les Corts.
Sindicat Terrassa