Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Absoltes 25 persones detingudes a Terrassa durant el desallotjament del KORK III l'any 1999
10 oct 2008
Després de quasi 9 anys i mig, el passat dilluns dia 6 octubre es va iniciar, el judici a 25 de les 32 persones que van ser detingudes el 17 de juny de 1999 durant el desallotjament del centre social okupat KORK III a Terrassa.
El macro-judici, que havia de durar fins el 15 d’octubre, ha finalitzat avui després de que la fiscal retirés tots els càrrecs que encara mantenia contra les persones encausades arran de les flagrants contradiccions en que ahir van incórrer els policies que van comparèixer com a testimonis de l’acusació, entre ells l’inspector i el secretari de l’atestat policial i el cap de la Unitat d’Intervenció Policial que va efectuar el desallotjament. Avui, un cop projectat el vídeo filmat per la policia durant el desallotjament (impugnat per algunes defenses perquè va estar varis mesos fora de la tutela judicial) la fiscal ha vist com se li desmuntaven els pocs arguments que li quedaven i ha optat per enretirar definitivament les acusacions.
El procés pel desallotjament del KORK-III ha estat plegat d’irregularitats des del primer moment, amb diverses denúncies i impugnacions de les defenses durant la instrucció i situacions d’indefensió que van motivar el seu ajornament en diverses ocasions. En començar la vista del dia 6 d’octubre, la poca solidesa de les acusacions va motivar a la mateixa fiscal a revisar la qualificació dels presumptes delictes i la petició de condemna que en total sumava quasi 5 anys de presó: es retiraven els càrrecs d’usurpació i desordres,; el delicte de atemptat a l’autoritat passava a ser resistència (amb una petició de 6 mesos de presó), per danys demanava 6 mesos a 6 euros diaris o tres mesos de presó i 3000 euros de responsabilitat civil subsidiària i també 6 euros diaris durant deu dies per falta a l’ordre públic. Igualment, abans d’entrar a sala la fiscal va oferir a les encausades a les encausades la possibilitat de pagar a l’endemà els 3000 euros de responsabilitat civil pels danys i una rebaixa més gran en les peticions penals. Les 25 persones no van acceptar el pacte, tot remarcant que el procés es tractava d’un judici polític en el que es perseguia la militància de moltes d’elles en moviments socials i polítics transformadors i que la única resolució que veien vàlida era l’absolució.
La retirada dels càrrecs és una victòria dels moviments socials. La retirada de les acusacions ha estat motivada pel ressó de les campanyes de denúncia tant d’aquest judici com d’altres situacions de criminalització als moviments socials (empresonament d’en Franki, judici contra en Jona, persecució contra la crema de fotografies del Rei, etc.). Un cop més s’ha demostrat com la pressió al carrer pot revertir situacions d’injustícia recolzades també per aquest sistema legislatiu i judicial encaminat a protegir els interessos dels rics per davant de les necessitats de la gran majoria de la població. El desenllaç del judici ha mostrat, igualment, la feblesa del muntatge construït per la Policia Nacional, que era la base de l’acusació fiscal. Ha quedat evidenciat com la actuació policial ha anat encaminada a reprimir, des del principi, a uns moviments social que plantegen alternatives ideològiques i en el dia a dia al sistema capitalista i a l’especulació immobiliària.
    La darrera paraula de què feren ús les i els acusats a la sala es centrà en la denúncia de la violència policial i la repressió sistemàtica per part de l’Estat, en la defensa de l’okupació com a eina política de denúncia del sistema capitalista i de creació d’alternatives i en la reivindicació de la seva despenalització. Entre ells i elles estigueren en tot moment presents Laura Riera i Zigor Larredonda, a qui també pertany aquesta victòria, així com els companys desapareguts amb els que ja mai no la podran celebrar.

Aquesta petita victòria és de totes aquelles i aquells que defensem la justícia social i ens atrevim a somiar en nous projectes fora de la lògica del capital i del seu control, i ens encoratja a continuar les nostres lluites a Terrassa i a arreu

Salut i gràcies.

FINS LA VICTÒRIA, SEMPRE
PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’OKUPACIÓ

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Absoltes 25 persones detingudes a Terrassa durant el desallotjament del KORK III l'any 1999
11 oct 2008
Enhorabona i moltes gràcies per aquest regal de solidaritat i lluita.
Sindicat