Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 139
08 oct 2008
Ja podeu trobar L'ACCENT 139 als punts de distribució habituals o llegir-lo a través d'Internet.
laccent_139.jpg
1_laccent_139.pdf
laccent_139.pdf (841,51 KiB)
Continguts de L'ACCENT 139:

EL NOU D'OCTUBRE CONTRA L'APARTHEID INSTITUCIONAL
La tradicional manifestació reivindicativa de la vesprada del Nou d’Octubre a València s’ha vist obligada a canviar el recorregut per primer cop en molts anys. Mentre que l’Ajuntament concentra més i més actes “culturals� al centre de València per impedir el pas dels manifestants, la Delegació de Govern espanyola ha cedit al grupúscle GAV part del recorregut tradicional de la marxa nacionallista.
La Diada del Nou d’Octubre, però, és una Diada que des dels seus orígens ha estat de lluita i ressistència a la ciutat de València. És així com l’esquerra independentista, en convocatòria unitària, ha assegurat que no renunciarà al carrer, així com tampoc renuncia als símbols valencians que durant molts anys s’han intentat apropiar els regionalistes i espanyolistes del Cap i Casal.

EUROPA SOCORRE BANCS MENTRE PRECARITZA EL TREBALL I ELS DRETS
Els estats europeus estan preparant plans de rescat de les institucions bancàries que tinguin problemes a causa de la crisi hipotecària que s´ha desfermat, i mentrestant es preparen per aprovar una directiva que legalitzi la jornada de 65 hores setmanals. Per fer front a una Europa que cada cop es construeix més d´esquena als treballadors, s´anuncien mobilitzacions per la tardor.
L´ACCENT entrevistem el professor de Dret Constitucional Gerardo Pisarello sobre l´evolució del procés de construcció europea.
A més, des de Mälmo (Suècia), tenim una crònica sobre el Fòrum Social Europeu celebrat aquest mes de setembre, on moviments d’esquerres europeus han tingut l’ocasió de debatre entre ells i amb els representants d’altres pobles que hi han acudit.

CRISI HIPOTECÀRIA
L´article analitza les causes que han derivat en l´actual crisi financera. A l´Estat espanyol, el sector immobiliari hi ha jugat un paper central, que per entendre cal remuntar a l´etapa del ministre Boyer.

INDEPENDENTISME INUIT
Els habitants de Grenlàndia tenen una cita amb les urnes el 25 de novembre que pot encarrilar el seu camí cap a la independència, tant del colonialisme danès com del nordamericà.

CULTURA I ELECCIONS ALS EUA
Amb les eleccions nord-americanes a la cantonada, actors, cantants i altres referents culturals s´estan posicionant al costat d´Obama o de McCain, un ganxo per als candidats per atraure més vots.


ARTICLES D'OPINIÓ:

-EDITORIAL: "Països Catalans antifeixistes"

-Quim Arrufat: "36 o 37, quina talla per a les CUP?"

-Jordi Bonet: "Ciutat Vella es rebel·la contra l´ocupació hotelera"

-Ramon Usall: "Crossmaglen"

-Marc Garcia: "Feixistes!"
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa