Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
9-12oct: LA PETITA 08 festa major alternativa de sant feliu de llobregat
08 oct 2008
Per tercer any, La Petita surt al carrer. Aquest és el nom amb el que s'ha batejat la Festa Alternativa de Sant Feliu, reivindicant el fet que les festes del poble tradicionalment es feien a l'estiu i no a l'octubre. Anys enrera, la de l'octubre era la Festa Petita.
LaPetita2008-Cartell72.jpg
Enguany noves entitats s'han sumat a un projecte autogestionat que pretén poder incorporar un esperit de denuncia i reivindicació vers problemes locals i globals.

Es per això que la tercera edició vol posar de manifest que l'especulació urbanística continua i l'estructura represiva de l'administració pública n'està al servei. Tal i com es va posar de manifets el gener del 2008 quan un grup de joves del poble van intentar convertir un vell espai públic abandonat en un centre social obert a les entitats. La resposta del consistori va ser enviar els mossos i procedir a un desallotjament violent. Una setmana després es va enderrocar l'edifici que actualment continua essent un solar.

Així doncs us convidem a venir i participar de les activitats que hi ha preparades, així com a sumar-vos a l'assemblea organitzadora per properes edicions.

Salut, festa, lluita, vivenda, espais socials i fora especuladors del nostre poble!
Visca La Petita!

També podeu consultar: http://lapetitasantfeliu.blogspot.com/


: : : : : ::

Manifest - 3ª Festa Alternativa de Sant Feliu de Llobregat
Sant Feliu de Llobregat 9, 10, 11, 12 d'octubre al Parc Nadal

La Petita 2008
Un any més, un conjunt d'entitats i persones de Sant Feliu ens hem organitzat unitàriament per tirar endavant La Petita, unes festes alternatives on el compromís, la solidaritat i la reivindicació hi tenen un paper principal.
Es tracta d'unes festes organitzades a través d'assemblees, que en són el màxim òrgan de decisió i on l'autogestió a través de la barra com a única font d'ingressos ens permet treballar amb total autonomia. Les persones que ho dinamitzem ho fem voluntàriament i els beneficis que se'n puguin treure reverteixen en la propera edició de La Petita i en projectes que ajudin a consolidar la cohesió social a nivell local.
Volem agrair l'esforç d'entitats, col·lectius i persones a nivell individual, que fan possible la realització de La Petita, tant del nostre poble com d'altres viles i municipis, gràcies al préstec de material i infraestructura. Una vegada més, es pot constatar com l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, intenta boicotejar activitats i iniciatives populars i reivindicatives, no complint amb la seva obligació de posar al servei de la ciutadania tots aquells elements d'ús públic.

Els especuladors ens hipotequen la vida!
En aquesta edició de La Petita volem denunciar la precària situació en què ens trobem els i les joves i bona part de la població a l'hora d'aconseguir un habitatge assequible ja sigui de compra o de lloguer. Així, estem actualment immersos en una crisi on bancs, immobiliàries, constructores i cimenteres s'han enriquit a costa d'hipotecar les nostres vides mentre els poders públics han incomplet les seves obligacions amb la població i s'han dedicat a protegir el dret a especular. Els ajuntaments municipals durant els darrers anys han alimentat el negoci immobiliari requalificant terrenys i subhastant el sòl públic, cedint a les pressions il·legítimes dels interessos privats i allunyant-se de la funció per la qual ocupen el poder, que no és altra que protegir el bé comú.
A Sant Feliu durant aquest darrer any un grup de persones van decidir okupar un antic edifici públic abandonat des de feia 30 anys, per a convertir-lo en un centre social que pal·liés la manca d'espais i activitats que pateix el nostre poble. La resposta de l'Administració va ser un desallotjament immediat i la resposta del propietari va ser l'enderrocament de l'edifici sota el pretext que al cap de dos mesos se li donaria ús al solar. A dia d'avui el solar continua buit, el propietari continua esperant el moment en què es revaloritzi la zona per a seguir especulant i l'Administració continua protegint els especuladors.

Salut, festa, lluita, vivenda, espais socials i fora especuladors del nostre poble!
Visca La Petita!

- Entitats organitzadores: Assemblea Popular de Sant Feliu, Al-Sharara, Endavant-OSAN, Sant Feliu Respon, Associació de Músics Joves de Sant Feliu, Sant Feliu Jam Crew.
- Entitats col·laboradores: CineBaix, Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut, AFAP-XIC, Brigada Catalana Venceremos!.
- Suport logístic: KOP Alta Tensió (Prat de Llobregat), Assemblea del Barri de Sants, Cal Suís (Esplugues de Llobregat), CUP-Molins de Rei, Associació de Veïns/es Can Vargas (Ripollet).

: : : : : : : :


Programa d'Activitats - LA PETITA 2008
Dijous 9 d'octubre

INAUGURACIÓ. Videos participatius de realitats socials. Passi i fòrum.
22h - CineBaix
Hores verdes, el Prat de Llobregat, 10 min.
Reflexió sobre la producció i el consum d'aliments a escala local, respectant la sostenibilitat ecològica i social.
Tu luna, Sant Feliu de Llobregat, 16 min.
Recorregut dels diversos aspectes de la concepció de la menstruació, reflectint com la nostra societat s'enfrota al dolor o a les diferències generacionals i de gènere
Qui deu a qui?, el Garraf, 17 min.
Explicació i denúncia del deute extern, remarcant el deute social i ecològic que el model de desenvolupament del nord genera al sud.

Divendres 10 d'octubre
Totes les activitats tenen lloc al Parc Nadal
17 - 20h El Merca de l'Alegria (jocs populars infantils)

CONCERT 22'30 Zombies Party (versions dels Misfits - Baix Llobregat)
Leg Lion (Rocksteady - Sant Just)
Lectura de manifest - Actuació Diables de la Salut (batucada i malabars de foc)
The Penguins (Ska - Sant Feliu)
Dj Magpies Bomboklat! (drum'n'bass)

Dissabte 11 d'octubre
10-20h Mercat boig (intercanvi)
Tallers i activitats per a grans i petits
11'30-12'30h. Amb ulls d'infant
12'30-13'30h. Relaxa't amb els teu fill/a
17-19h Xerrada i fòrum. La dona al món actual

CONCERT 23H
FEDH (Raga-rumba -- Hospitalet)
Pajareo (Rumba -- Sant Feliu)
Dj col·lectiva (demana la música que vulguis!)

23'30H (SIMULTANI)
REGGAE CORNER SFJAMCREW DJ'S (ska,rocksteady, reggae, hiphop, dancehall, drum'n'bass)

Diumenge 12 d'octubre
11:30 - 13h Taller de Mèxic (jocs tradicionals Catalunya-Mèxic)
14h Dinar palestí a càrrec d'Al-Sharara
16h Jam Session

Durant tot el cap de setmana hi hauran:
Exposicions: Amb l'EUR a la misèria / Riu Llobregat / Fotografies de Palestina
Parades: Endavant (OSAN) / Al-Sharara / La Directa / El Pla Caufec / AMJSF (Associació Músics Joves de Sant Feliu) / Brigadas de Solidaritat amb Cuba i Veneçuela / Bustares - Per la recuperació de la memòria històrica / AFAP-XIC
LaPetita2008-Manifest72.jpg
Mira també:
http://lapetitasantfeliu.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa