Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La Subdelegació autoritza la manifestació "neofeixista" del 12 d’octubre a Tarragona
07 oct 2008
Fonts de la Subdelegació del Govern han manifestat a TotTarragona, que autoritzen la manifestació d’Alianza Nacional, ja que es tracta d’un partit legalitzat i que per tant s’ha de preservar el seu dret a manifestar-se, tot i que estan a l’espera de l’informe de seguretat dels cossos policials. Malgrat això, dubten que es “denegui la manifestació".
12o-p.jpg
Per la seva part, lâAjuntament de Tarragona ha qualificat la manifestació dâanti-democràtica i ha afegit que pot alterar la convivència pacífica. Per aquest motiu lâAlcalde ha demanat a la Subdelegada del Govern, Teresa Pallarès, que âes miri amb molta cura la convocatòria, per tal de poder desautoritzar-laâ?.

Dâaltra banda, la portaveu del PSC, Begoña Floria, ha dit que lâAjuntament no havia rebut cap sol·licitud per la celebració dâun concert de rock el dia 11 a la nit per part dels organitzadors de lâacte, però que en cas de rebre-la, no lâautoritzaria.

Davant aquesta polèmica, el grup municipal de CiU, ha presentat un escrit a lâAjuntament de Tarragona, exigint que es garanteixi la seguretat dels ciutadans.

Recordem, com va avançar TT en primícia diumenge, que Tarragona ha estat la ciutat escollida pel partit d'extrema dreta i de caràcter racista, "Alianza Nacional", per celebrar la âManifestación Nacionalâ? convocada el pròxim 12 d'Octubre amb motiu del dia de la âHispanidadâ?, la convocatòria que ha estat autoritzada, està prevista a les 12 del migdia a la Plaça Imperial Tarraco.

El dia anterior, el 11 d'Octubre en un lloc per determinar de la ciutat, s'ha organitzat un concert de rock amb la participació de grups d'ideologia âneonaziâ?, provinents de diferents punts de l'Estat i també d'Itàlia. A les dues convocatòries s'espera que assisteixin ultradretans procedents de tot l'Estat, que arribaran en diversos autocars a Tarragona.

Davant aquestes mobilitzacions, grups d'independentistes i antifeixistes, han organitzat una contramanifestació (link indymedia) el mateix dia 12 d'Octubre, a les 11,30 en l'Estàtua dels Despullats de Tarragona.

extret de www.tottarragona.cat
Mira també:
http://revoltatarragona.blogspot.com/
http://revoltatarragona.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Subdelegació autoritza la manifestació "neofeixista" del 12 d’octubre a Tarragona
10 oct 2008
La CGT deplora la realització de la manifestació neonazi
del 12 d'octubre a Tarragona

Malgrat l'amplia oposició ciutadana feta pública aquests dies a diferents nivells, la Subdelegació del Govern de Tarragona no ha retirat l'autorització per a la realització de la manifestació convocada pel grupuscle neonazi Alianza Nacional a Tarragona, simplement n'ha retallat la durada i recorregut.

Lamentem que per sobre del rebuig general que ha despertat en la societat tarragonina la manifestació, s'hagi fet valer des de l'Administració estatal el dret constitucional de manifestació d'un partit âlegalâ? que utilitza les âescletxesâ? de la democracia per als seus interessos propagandístics, un partit antidemocràtic i d'idees racistes, xenòfobes i totalitàries que, malgrat haver tret en les últimes eleccions generals la ridícula xifra de 103 vots a la âprovinciaâ? de Tarragona, està aconseguint aquests dies el ressò mediàtic que volia quan va decidir convocar aquesta manifestació a Tarragona, en l'intent de convertir la nostra demarcació en la punta de llança de la seva introducció a Catalunya.

Alianza Nacional és una organització clarament neonazi (i no se n'amaga), que en consonància amb aquesta ideologia, incita a l'odi i la violència contra totes aquelles persones amb ideologies, procedències i pràctiques de vida que no encaixen amb el seu projecte de societat autoritària i dictatorial. Cal remarcar en aquest sentit que militants d'AN han estat implicats en nombroses agressions, actes de violència, atacs a locals i fins i tot en assassinats (recordem el cas de l'assassinat del jove valencià Guillem Agulló). Quina âlegalitatâ? (llei de partits) és aquesta que permet funcionar âlegalmentâ? organitzacions d'aquest tipus?

No podem més que deplorar que els carrers de Tarragona siguin escenari d'aquesta manifestació de caràcter feixista i de lâespanyolisme més ranci, esperem que les administracions local, autonòmica i estatal siguin conscients del risc que comporta una convocatòria d'aquestes característiques per a la seguretat i la integritat de les persones.

Fem també una crida a totes les persones que es consideren antifeixistes a no caure en cap tipus de provocació, que només serviria al interessos d'AN per continuar fent-se passar per unes pobres víctimes i els ajudaria a seguir cobrint-se amb la pell de corder amb la qual intenten camuflar la seva veritable cara.

Des de la CGT, com sempre hem fet, seguirem lluitant per la llibertat i contra el feixisme.Federació Intercomarcal de Tarragona de la CGT

Divendres 10 d'octubre de 2008
Sindicat Terrassa