Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
[AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Companys i companyes,


Aquest matí a les 08h sis militants de l'AEP-Associació d'Estudiants Progressistes s'han encadenat a l'entrada dels Menjadors Universitaris al Campus Diagonal i faran una vaga de fam de de dos dies per denunciar la pèrdua d'aquest servei públic. Com és ben sabut per totes, els Menjadors han estat externalitzats i seran enderrocats el curs vinent per motius d'"estalvi pressupostari". Per això des de l'AEP hem cregut necessària una acció directa i contundent que situï a l'ordre del dia aquesta problemàtica, en concret, i la crisi financera de la Universitat de Barcelona, en general. Volem salvar els Menjadors Universitaris amb la col·laboració de tot l'alumnat, del professorat i del Personal d'Administració i Serveis.
Cartell acampada.jpg
Per una universitat veritablement pública, salvem els Menjadors Universitaris!


Un cop més, el Consell de Govern de la UB ha pres, d’esquenes al Claustre, una decisió que ens allunya encara més de la Universitat Pública que volem. Amb el suport i la guia d'un Consell Social que representa els interessos de les empreses que el formen i no els de la societat en general, els Menjadors Universitaris han estat externalitzats per passar a mans d'una empresa, que extreu benefici del que fins ara era un servei públic. El motiu 'oficial' és l'estalvi pressupostari per a l'economia de la UB.

Els Menjadors constituïen l'únic servei públic d'alimentació del sistema universitari català, on tota la comunitat universitària, formada per l'alumnat, el Personal Docent Investigador (PDI) i el Personal d'Administració i Serveis (PAS) podia gaudir d'un servei de restauració a preus raonables, de més qualitat i molt més econòmics que els dels serveis de bar que tenim a les nostres facultats. A més a més, l'externalització ha suposat un greuge enorme per al PAS, el col·lectiu tradicionalment menystingut a la universitat: treballadors i treballadores han vist desaparèixer els seus llocs de treball sense altre motiu que l'estalvi pressupostari de la UB, fet que cal denunciar amb més raó donada la coincidència amb la Jornada Mundial pel Treball Digne. I és que no calen més raons. No podem oblidar que els Menjadors Universitaris eren indubtablement útils i necessaris, sempre estaven plens i tothom n'estava prou satisfet.


Aquest camí, el de l'estalvi i l'externalització, és el que ha anat seguint la política universitària del país des de fa molts anys. Tal volta li diuen LOU, tal volta Bolonya, o tants altres noms anteriors, però l'objectiu de fons és sempre el mateix: el suposat estalvi en el finançament de les universitats, enlloc d'un increment de pressupost públic per poder cobrir les necessitats existents, tant pel que fa als àmbits docents com als de serveis. No és el mateix l’estalvi saludable per evitar el malbaratament dels recursos que el fet d’escatimar irresponsablement els diners imprescindibles per a l’òptim funcionament del sistema públic.


Per tot això, no ens podem quedar de braços plegats. Ja fa massa temps que tolerem aquest atacs mercantilistes (en tenim un altre exemple aquí a la vora: la carpa de l'Espacio Movistar), que dinamiten dia a dia el concepte d'Universitat Pública. Cal que els i les estudiants ens mobilitzem en defensa dels Menjadors. Cal que ens unim al professorat i al PAS i que no deixem perdre aquest símbol de la Universitat Pública!


Per aquests motius, reclamem:


- Que el servei de menjadors torni a ser gestionat directament i de forma integral (cuina inclosa) per la UB, tornant a admetre el personal deslocalitzat en el procés d'externalització.

- Que es tornin a obrir al públic tots els espais de l'edifici, com ara el segon pis, i que s’hi duguin a terme les reformes necessàries per al seu ús i funcionament òptim.

- Que es recuperi la diversitat en l’oferta d'aliments i en el nombre d'àpats servits per dia, reinstaurant els preus anteriors a l'externalització.

- Que torni a adoptar-se l’horari de servei fins a les 15.30 hores.

- Que s'engegui un procés de negociació amb la UPC per a corresponsabilitzar-se dels Menjadors, fent una passa cap a l'establiment d'un campus veritablement interuniversitari.

- Que la Universitat de Barcelona contempli i adopti les mesures necessàries per a què cada campus disposi d’un servei de Menjadors públics a preu mínim; i que s’avanci progressivament cap a la plena gestió per part de la UB dels menjadors, restaurants i cafeteries existents als edificis de les respectives Facultats i Escoles.

- El compromís públic i per escrit dels candidats a Rector de la UB de mantenir aquest servei en funcionament fins la posada en marxa dels nous menjadors Universitaris que haurien de construir-se a la Plaça de la Bederrida, segons el Pla Horitzó 2020.

- Un canvi substancial en la política de fals estalvi econòmic en detriment dels serveis de la UB i una discussió profunda sobre el model de finançament de les universitats públiques al Claustre, i no al Consell Social.

- El compromís formal de la UB de liderar una revolta institucional a nivell català que posi a l'ordre del dia polític la deficiència del sistema de finançament de les universitats públiques.



En senyal de protesta, els i les estudiants iniciem avui dimarts 7 d’octubre una
vaga de fam simbòlica de dos dies, i una recollida massiva de signatures.


NO A LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS UNIVERSITARIS!

PER UNS MENJADORS DIGNES I PÚBLICS!

AQUÃ? NO HI HA QUI MENGI!

SALVEM ELS MENJADORS!
Cartell.jpg
xapa.jpg
Manifest_Menjadors.pdf
Manifest Menjadors.pdf (41,3 KiB)
1_Full_signatures.pdf
Full signatures.pdf (69,21 KiB)
Mira també:
http://www.aep.cat
http://salvemelsmenjadors.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Està bé lainiciativa però em sembla una mica insultant dir-li vaga de fam a no menjar dos dies. Us podríeu haver inventat un altre nom perquè ho trobo una falta de respecte per tots aquells i aquelles que han fet realment vaga de fam com en De Juana, l'Amadeu, etc.
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Sou una vergonya. Això no és una vaga de fam, sinó una broma de mal gust. I partidista. No representeu ningú!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Però si en realitat l'acabeu demà a la nit aixi que és un dia i mig, ni dos dies! No us canseu d'enganyar o que?
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Algunes preguntes que em vénen al cap:

- Quan feia que l'AEP no feia una acció d'aquest tipus (per cutre que sigui això d'1 dia i mig de vaga de fam)?

- Perquè ara i no fa anys? perquè amb això (ep, que està molt bé) i no amb altres temàtiques, com la lluita contra Bolonya de l'any passat?

- Perquè per una temàtica fàcilment assumible per qualsevol assemblea de facultat, que pot aconseguir arribar a més gent sense arrosegar la xacra que representa ser el sindicat de referència d'ICV-EUiA (els que estan asprovant, en el sí del tripartit, tota la sèrie de polítiques privatitzadores i neoliberals que ja coneixem).

Després de tantes preguntes, dic que el que crec que passa i després si algú ho vol rebatre endavant, que per això estan els fòrums de diascussió:


Jo penso que l'AEP arrosega una triple creu:

1)la creu de pertànyer a l'entorn aquest de ICV-EUiA-CCOO-... etc., que cada cop afronta més contradiccions polítiques per l'acció contradictòria de la coalició ICV-EUiA amb el que diu defensar el seu sindicat estudiantil de referència

2) La pèrdua (conseqüentment) de militància i influència en el sí del moviment estudiantil, amb una militància molt "envellida", on els caps visibles són CJC, JC,... (exemples: Jorge, Claret, Aitor, and friends)

3) La desaparició de la PMDUP (almenys com a organisme unitari del moviment estudiantil) on l'AEP es movia como Pedro por su casa, fent "desembarcaments" per aprovar coses que no es corresponien a la realitat del moviment estudiantil; han deixat "al peix sense peixera" per moure's.

En resum, la combinació d'això em porta a pensar a primer cop d'ull que l'AEP està en greu perill de mort. Ara bé, també penso que ICV-EUiA MAI permetria perdre la "corretja de transmissió" que té instalada a les universitats, i no permetrà de cap manera la seva desaparició.

Estic convençut que en els propers mesos asistirem a una suposada "revifalla" (almenys pel que fa a l'actuació) de l'AEP, però personalment penso que no es res més que l'impuls que cobra algú quan està en perill de mort.

En quasevol cas, benviguda sigui qualsevol actuació per garantitzar un ensenyament públic, no seré pas jo qui ho critiqui si té una funció sincera de defensa dels serveis públics, però si la única finalitat de l'acció és dir "ep, que encara som vius", doncs no sé...
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Des de Joves d'Esquerra Verda-ICV us felicitem per aquesta excelent acció ecosostenible de debòòòòòò.

Esperem que seguim les bones relacions:

http://www.jev-jic.org/actualitat.html?id=745
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Deixa de fer el troll per aquí
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
no es tracta de fer el sectari per sistema, però és que això te tela:

Vaga de fam de dos dies?

Encara que cutre, està disfressat d'acció contundent.

però lo pitjor no és que sigui cutre:

Perquè l'AEP fa accions ara sobre els menjadors quan s'estan aprovant a cada facultat els nous plans d'estudi? Què fa l'AEP per oposar-se als npe?

I a la UAB, qè fa l'AEP sobre els 31 estudiants expedientats en procés d'expulsió??

La vaga de fam per menjadors és una tàctica de distracció dels objectius centrals del moviment estudiantil:

- Referendum vinculant pels nous plans d'estudi.
- Retirada expedients a estudiants.

Distracció i alhora un intent de netejar la cara de l'AEP com a sindicat que defensa els drets dels estudiants (amb una causa tan noble com els menjadors i amb una combativitat com és una vaga de fam) després de l'any passat on tingué una posició ambigua i de sí crític als nous plans d'estudi i de condemna de la Assemblea de Lletres de la UAB.

STOP INTOXICACIÓ

AEP SINDICAT GROC

REFERENDUM VINCULANT PELS NOUS PLANS D'ESTUDI

RETIRADA EXPEDIENTS DISCIPLINARIS

ATURAR BOLONYA ENCARA ÉS POSSIBLE!
Obsessió aepera
07 oct 2008
Que sí, que l'aep no mola, doble discurs, pactar a les esquenes i voler escalar llocs al partit, ja està dit, aep caca.
Però, i que no està bé defensar els interessos d'allò públic? que no està bé montar un sidral per l'externalització del servei de menjadors?
Si l'aep no serveix per lluitar contra bolonya que no ho faci, les coses ja han quedat molt clares, i el nostre malestar no el podrem canalitzar ni insultant-los.
Deixem que facin aquesta acció la gent de la ub i no ens fixem tant en les sigles com en l'objectiu de l'acció.
espero que la """"vaga"""" de fam vagi molt bé!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
de debò no us esteu adonant q esteu rajant per rajar??? O sigui... com podeu estar criticant que l'AEP no fa res en un article que parla d'una de les iniciatives més bones dels últims anys en el moviment estudiantil!!!!
I els que diuen que no té res a veure amb bolonya q sho fassin mirar pq si tant parlen de privatització i finançament sense saber que cony significar diu molt d'ells...
Perquè lluitar contra bolonya pq no t'agrada la ciutat o els spagettis...

te tela senyors!!!!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
hòstia gent de l'aep en vaga de fam? en lloc de dos dies la podrien fer indefinida... o encara millor perpètua!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Realment l'únic que se us pot dir als que us dediqueu a rajar és: lamentables
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
07 oct 2008
Buah... em quedava una mica de confiança cap al SEPC, però amb aquests comentaris que feu tant nefastos i sense arguments l'únic que heu aconseguit es agafar-vos fàstig. En serio... em doneu pena. Felicitats per aquesta acció AEP. Ara són els menjadors, més endavant seran altres fets, però sempre PER LA PÚBLICA!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
08 oct 2008
l'únic comentari que està ben redactat és el de "Algunes preguntes", lo demés és rajar per rajar. fem critica constructiva penya!

PD: el de "falsos" tampoc em desagrada del tot,
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
08 oct 2008
http://www.ccooub.net/kpgm/imatges.htm

Mentre vosaltres us ho passeu bé a indymedia, alguns defensen la universitat pública.
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
09 oct 2008
I les pancartes qui les va pagar? El PSOE o el mateix Rectorat a canvi de que molestessiu durant l'acte (només abans)?

Apa, a enganyar a una altre banda que aquí us tenim calats.

AEP i CCOO SINDICATS GROCS!!
Re: [AEP] Salvem els Menjadors Universitaris! Vaga de fam de 2 dies!
09 oct 2008
Ara ja som del PSOE també?

Tios, les drogues fan molt de mal.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more