Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La Brigada política dels Mossos detenen un jove a Cornellà pels aldarulls de la Diada
03 oct 2008
Aquest matí una persona ha estat detinguda a Cornellà per la Brigada política dels Mossos d'Esquadra. A hores d'ara es desconeix la identitat del detingut, però se sap que la detenció està relacionada amb els incidents de l'11 de Setembre a la Ronda de Sant Pere de Barcelona: durant la manifestació independentista es van produir uns incidents quan els participants de la manifestació van increpar un grup de persones identificades com a ultres vinculats als Boixos Nois, que van esgrimir armes blanques per amenaçar els manifestants. Tal i com recull una notícia a Indymedia, demà al matí a les 9'30 h s'ha convocat una concentració als jutjats de Cornellà per donar suport al jove detingut.

La Brigada dels Mossos d'Esquadra especialitzada en la dissidència política hauria detingut el jove arran de les denúncies realitzades per persones del grup Unitat Nacional Catalana (UNC), grup que ha estat denunciat reiteradament de ser una plataforma propagadora d'idees xenòfobes i de estar formada per membres pertanyents anteriorment a grups neonazis (entre els quals skins dels Boixos Nois).

Malgrat que existeixen proves gràfiques que mostren com els "denunciants" esgrimien navalles per amenaçar els manifestants, els Mossos d'Esquadra han optat per desenvolupar un operatiu de detenció del jove de Cornellà. En canvi, es desconeix que el cos de la policia autonòmica hagi realitzat cap gestió per investigar per quin motiu els individus acusats de ser del grup ultra anaven armats amb navalles durant la celebració de la Diada.

Algunes fonts ja han denunciat durant els darrers anys una relació de connivència entre sectors dels Mossos d'Esquadra i grupúsculs polítics de caràcter ultra relacionats amb els Boixos Nois, motiu pel qual s'explicaria per què els membres d'aquest grup de suporters del Barça amb relacions amb la ultradreta compten amb un gran marge d'impunitat. Concretament, algunes fonts fins han denunciat que antics Boixos Nois que comptaven amb antecedents policials va convertir-se en membres del cos autonòmic i aportarien certa cobertura als seus companys de militància ultra.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Brigada política dels Mossos detenen un jove a Cornellà pels aldarulls de la Diada
03 oct 2008
la informació és correcta però pensem que:
-sabem qui és la persona de Cornellà
-va ser detinguda ahir dijous
-avui ja ha sortit al carrer després de declarar a jutjats

aviat sabrem més
Re: La Brigada política dels Mossos detenen un jove a Cornellà pels aldarulls de la Diada
03 oct 2008
Queda clar que els mossos encobreixen al feixisme. No han arrestat al nazi que braç enlaire va ensenyar una navalla (anar a una manifestació amb una arma blanca és delicte!), han arrestat a un antifeixista com sempre.

Mossos encobridors del feixisme, Saura còmplice!
Re: La Brigada política dels Mossos detenen un jove a Cornellà pels aldarulls de la Diada
04 oct 2008
el 12 d'octubre canya als nazis!!
Re: La Brigada política dels Mossos detenen un jove a Cornellà pels aldarulls de la Diada
05 oct 2008
els mossos son amics de les unc i dels boixos. Es va veure clarament a montjuich, durant el partit espanyol - barça. O son amics o es caguen a les calces amb els nazis.
Sindicato Sindicat