Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
[NoDalMolin] Dss. 4oct concentració contra les bases de guerra
02 oct 2008
concentravicenza.jpg
BASES DE GUERRA, NI A VICENZA NI A ENLLOC!

El nou ordre mundial té moltes cares, i l’imperi s’escola en les nostres vides sense que gairebé ens adonem. La nostra privacitat és dilueix en nom d’una suposada seguretat que no fa més que augmentar la por col·lectiva. A pocs kilòmetres de les nostres cases es fabriquen les bombes que esclaten a l’Orient Mitjà, mentre per sobre dels nostres caps volen els avions que traslladen detinguts a centres il·legals de tortura.

La Guerra Global ens la mostren per la televisió, però té molt a veure amb la nostra quotidianitat. I davant d’una estratègia general, amb diferents actuacions però que persegueixen un mateix objectiu, també cal una resposta que s’oposi frontalment al model de guerres i destrucció.

A la ciutat italiana de Vicenza, on hi ha prevista la construcció d’una gran base militar nord-americana, aquesta aposta per la vida a aconseguit arrencar uns metres a l’imperi. Porten dos anys aturen les obres de la base a través de grans mobilitzacions, accions variades, compromís, coherència, solidaritat, creativitat... La força d’aquest moviment ha donat els seus fruïts, aconseguit la fita històrica que per primer cop a Europa es consultarà a la població d’una ciutat si vol acollir un complex militar estranger. La seva lluita ha possibilitat que el proper diumenge 5 d’octubre es realitzarà una consulta popular en la que s’haurà de decidir el futur de les instal·lacions. Per això, entenent la instal·lació d’aquesta base dins d’una estratègia global, recollim aquesta pregunta com a ciutadania global i volem donar una resposta global de rebuig a aquesta base i a tota la resta, independentment de la seva ubicació i nacionalitat de l’exèrcit, perquè les bases militars són la cuina de la mort i la destrucció.

Recollint la crida internacional* emesa des d’Itàlia, convoquem una concentració de suport al poble de Vicenza i en contra de les bases de guerra, el dissabte 4 d’octubre a les 12 del matí al Consolat Italià a Barcelona (C/ Mallorca, 270 L3 Passeig de Gràcia).

!!!ULTIMA HORA!!!
El govern de Berlusconi, fent una passa més cap a la dictadura, ha decidit anular la consulta, però aquesta es realitzarà igualment de manera autogestionada als carrers. La solidaritat es més necessària que mai!!!

--------------------------------
*CRIDA INTERNACIONAL

La situació del Dal Molin comença amb un acord secret entre l’anterior govern Berlusconi i l’ aleshores alcalde de Vicenza, Hüllweck, amb l’objectiu d’instal·lar una nova base americana a la ciutat italiana. La nova base es situaria al nord de la població, a l’espai que actualment ocupa l’aeròdrom civil Dal Molin, i acolliria la 173ª Brigada Aerotransportada de l’exèrcit dels Estats Units, actualment dividida entre la base d’Aviano i Alemanya. Aquest nou emplaçament els garantiria fàcil i ràpida intervenció a l’Orient Mitjà, àrea amb gran quantitat de recursos energètics que la fan molt interessant amb l’actual sistema econòmic. Així Vicenza es convertiria en un node central en el disseny de les estratègies militars globals.


Des de l’any 2006 la ciutadania de Vicenza ha sostingut una lluita per aturar el projecte de la nova base militar amb moltes i variades accions i mobilitzacions: presència als plens municipals, difusió i agitació, talls a les carreteres, concentracions, vagues d’estudiants, ocupació dels terrenys de l’aeroport. Manifestacions d’àmbit nacional i internacional que han arribat a aplegar més de 100.000 persones o la organització d’un referèndum sobre el futur del Dal Molin. A la tradicionalment tranquil·la ciutat de Vicenza ha sorgit un moviment ciutadà, autònom i independent dels poders polítics, que ha unit a un poble per defensar el territori, els drets humans i mostrar un rebuig frontal a la guerra i la servitud militar.


La gran majoria d’habitants de Vicenza i les ciutats veïnes s’oposen a acollir una nova base militar des d’on han de sortir els soldats per les futures guerres. Després d’un complicat via crucis legal, tot i l’oposició explícita del govern central i tots els obstacles que han posat les institucions locals, el proper diumenge 5 d’Octubre els vicentins tindran la oportunitat d’expressar la seva opinió sobre aquest tema en una consulta popular.


Estem convençuts que la construcció d’un complex militar d’aquestes dimensions a Europa no afecta només a la població que on s’ubica sinó que té un sentit dins d’una estratègia de guerra global. Per això també creiem que la resposta també ha de sorgir de la ciutadania global, de totes aquelles persones que creuen en un futur sense guerres ni exèrcits. És per aquest motiu que us animem a difondre aquesta informació en el vostre entorn i ha participar en accions de suport el dissabte 4 d’octubre, a través de la presència simbòlica davant de les representacions institucionals italianes que tingueu més properes, i fent arribar aquesta informació i imatges als mitjans locals i internacionals, així com a l’adreça comunizazione ARROBA nodalmolin.it
Mira també:
http://www.nodalmolin.it

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat