Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Torna la pizzeria di Giovanni
01 oct 2008
cartell.jpg
A partir d'aquesta setmana torna a obrir totes les nits de dijous la Pizzeria di Giovanni, al CSO La Farga (C/Rossend Arus 38 M L1 L5 Pl Sants)

Pizzes totalment vegetarianes i casoloanes, amb la finalitat de recolzar diferents lluites llibertàries i solidaritzar-se econòmicament amb presos/es i represaliats/des.


¿QUI ERA SEVERINO DI GIOVANNI?

Severino di Giovanni (1901-1931), anarquista italià que va militar des de molt jove al seu pais natal i que va fugir del feixisme cap a Sudamèrica, on va desenvolupar la major part de la seva activitat política. Severino va dur a terme una intensa campanya de sabotatges, expropiacions, execucions i agitació propagandística. Tant si era per soloidaritzar-se amb els seus companys presos, finançar la publicació de literatura i premsa anarquista o simplement colpejar els interesos dels poderosos, di Giovanni no va dubtar mai en afrontar de cara una realitat de misèries amb contundència i determinació, encara que sovint les circumstàncies el portaven a actuar en solitari. Després de convertir-se en el criminal més buscat de la Patagònia i havere tret el son durant anys a governants, banquers i policies, va trobar la mort davant un batalló d'afusellament a una presó argentina.

Lluny de mitificar-lo o reduir la seva persona al fetitxe decoratiu, volem reivindicar el seu afany irreductible de combatre la infàmia, en condicions clarament adverses i fins les darreres conseqüències. Recordem Severino com un protagonista més d'una història gravada a foc per generacions i generacions d'homes i dones anònimes, unma història que ens pertany i que a dia d'avui continua creixent per sobre dels esforços d'aquells que pretenen esborrar-la per sempre. Homenatgem doncs, a tots els Severinos. Als que ja no hi son, als quie vindran, als que caminen entre nosaltres i molt especialment als que des de les seves presons aguanten amb dignitat la venjança de l'Estat.

Salut i Anarquia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Torna la pizzeria di Giovanni
01 oct 2008
I per què ha de ser vegetariana? Ja n'hi ha prou de modes vegetals, volem menjar de tot sense complexos.
Re: Torna la pizzeria di Giovanni
01 oct 2008
si no t'agrada no hi vagis. a mi si que m'agrada.
així de simple.
Sindicato Sindicat