Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : pobles i cultures vs poder i estats
La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
L’exposició dels joves nouvinguts al món de la droga és la principal conseqüència de l’escolarització en català a les Balears, segons digué ahir José William Vega García, portaveu d’Asocolombia, una de les dues associacions d’immigrants colombians residents a les Illes, que despús-ahir posà en marxa la campanya "No compres si no entiendes" amb l’objectiu de fer boicot als productes etiquetats en català.
Allò que indueix Vega a arribar a la conclusió esmentada és el següent plantejament: "La política lingüística que les institucions balears apliquen a l’educació fa que els joves colombians no s’hi puguin integrar. Com que no s’hi integren, es disparen els índexs de fracàs escolar i, a més, els al·lots no passen gust d’anar a escola. El fet que no s’hi trobin bé provoca absentisme a les aules. I si els joves estan tot el dia enmig del carrer, acaben manejant les drogues".

Al final, Vega conclou que "moltes de famílies, davant el perill de la droga, opten per enviar els fills un altre cop a Colòmbia perquè puguin anar a escola sense haver de patir els problemes que arrossega l’ensenyament a les escoles de les Illes Balears".

El cap visible d’Asocolombia és del parer que "durant l’anterior legislatura la manera en què es duia a terme la immersió lingüística a l’educació era molt més efectiva, ja que s’anaven incrementant les hores de català de manera progressiva". Segons Vega, "d’ençà que Unió Mallorquina és al Govern (qualificats de nacionalistes xenòfobs als comunicats de l’associació) els al·lots tot d’una han d’aprendre la llengua i això no és possible".

Aules d’acollida

Demanat sobre si allò ideal seria que, com s’ha fet a Catalunya, es creassin aules d’acollida per a immigrants per un temps determinat, Vega respon que "això són classes totalment xenòfobes que no fan cap bé als immigrants sinó que dificulten més la integració".Tanmateix, el portaveu d’Asocolombia sosté que "no és contrari al procés de normalització lingüística". Vega diu que "tothom és útil a la llengua catalana i si les institucions sabessins explicar bé què és la immersió lingüística, per ventura, podrien guanyar molts colombians per la causa".

La campanya de boicot contra els productes que estan etiquetats en català és, segons Vega, "per motius de seguretat". "Com volen que la gent compri una cosa que no sap què té, que no s’entén?", es demana el president d’Asocolombia.

Vega, un personatge vinculat al poder la legislatura passada

Aquest exmilitant del PP participà a la Marjal a favor de la piscina de P.J. Ramírez

José WilliamVega García. Aquest és el nom sencer de la persona que promou la campanya "No compres si no entiendes" en nom de l’associació Asocolombia i que té per finalitat boicotejar la venda de productes etiquetats en català. Tot i que Vega obtingué ahir un gran ressò gràcies a l’esmentada campanya, no es tracta d’un personatge nou, sinó que ja fa anys que intenta obrir-se pas dins la vida política del país.

De fet, aquest ciutadà d’origen colombià que exerceix de metge milità al PP de Calvià des del 2001 fins al 27 d’abril del 2007, poc abans de començar la campanya electoral. El 26 de maig, jornada de reflexió, es descobrí que havia enviat des del seu mòbil missatges demanant el vot per al PP.

En abandonar el partit, Vega féu pública una carta que deia: "La baja es por motivos personales. Fue gratificante compartir con el PP de Calviá infinidad de actividades y aprendí que es un partido que cumple sus promesas. En Baleares, es el partido que más ha hecho por los inmigrantes y me siento muy agradecido por ello. Este paso es necesario para mantener y que sea más patente la neutralidad política de la asociación que presido. Y porque llegó la hora de que los inmigrantes tengamos voz propia, independientemente de los partidos actuales. Tenemos la capacidad suficiente para tener nuestros propios interlocutores en todos los niveles de la vida política y social de Baleares".

A més, aquest portaveu d’una part dels immigrants d’origen colombià ha participat en campanyes de molta repercussió impulsades per la dreta espanyola. Prengué part de la cèlebre concentració del 2006 a la platja de la Marjal, on la plataforma "Son Servera basta ya" va fer un homenatge a l’editor Pedro J. Ramírez, gestor d’una piscina d’ús exclusiu situada dins el domini públic marítim i terrestre.

Durant l’any 2006, l’associació de Vega rebé una subvenció de més de 7.000 euros en concepte de projectes i despeses de funcionament, segons informaren ahir fonts de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració. Tanmateix, no es tracta d’una xifra "escandalosa", segons féu saber Norbey Andrade, president d’Asocol (l’associació majoritària de colombians): ells reben partides similars cada any, en concepte d’ajudes puntuals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
Clar, doncs k se'n vagin a Holanda, França o Itàlia i facin el mateix si tenen pebrots, o k tornin a Colòmbia si no els hi agrada la nostra llengua!!

així d clar i català!!

La meva companya és de Santiago de Xile i fa menys d'un any k viu a Badalona (entorn castellanoparlant en un 90%)i entén perfectament el català i el parla, amb dificultats, però el parla, k no ens vinguin a fer d víctimes amb el tema d la llengua i es dedikin a lluitar contra les multinacionals k estan explotant el seu país òstia!!

BOIKOT A L'EXPANYOLISME, VINGUI D'ON VINGUI!!!

PROU DEMAGÒGIA BARATA!!
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
Aquest José William Vega García si que deu consumir molta droga, massa i tot...
Puta Espanya!
30 set 2008
ciutadansx.jpg
ciutadans.jpg
chaconx.jpg
De vegades les coses són el que semblen i de vegades no. Salut!
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
Aquest subjecte no representa als colombians, no es més que un titella del PP al servei dels seus objectius imperialistes i ultradretans dels fatxes i el seu braç de intoxicació massiva "El Mundo". Llegiu el final de l'article.
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
Muy mal, deberia aprovecharse la inmersión lingüistica para hacer educación sexual.

Porque con el catalán todo entra mejor.

Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
Que fort! ja estan apareixent les primeres víctimes!!

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008042000_4_3

http://dbalears.cat/actualitat/Balears/rodrigo-de-santos-detingut-per-un

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/08/31/baleares/1220207818.html
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
El problema és que eixa mena d'associacions no és il·legalitzada, tanta afició que tenen a il·legalitzar coses.
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
enviar els nois a Colòmbia per a que a les Illes no consumeixin drogues... Pitjor el remei que la malaltia!...
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
http://media.libsyn.com/media/omlcatalan/oml-catalan-01.mp3
Re: La immersió lingüística exposa els nostres fills a les drogues
30 set 2008
hahahahah, vaya un payaso ese panchito paramilitar

Contra el lerrouxismo y el fascismo, ni un paso atrás!!

Als PPCC en català
Sindicato Sindicat