Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Comunicat d'Independentistes de la Safor sobre les agressions feixistes del Correllengua de Gandia
28 set 2008
Comunicat d'Independentistes de la Safor sobre les agressions feixistes del Correllengua de Gandia
Feixisme i forces d'ocupació

-El passat 26 de setembre, en els actes del Correllengua de Gandia la policia nacional espanyola va mostrar de nou a la societat saforenca el que és,una força d'ocupació que com a tal empara i protegeix al feixisme blaver i espanyolista.

-Quan qualsevol col·lectiu blaver-nazi, nazi o simplement espanyolista convoca una manifestació i col·lectius d'esquerra convoquen una contramanifestació de protesta, per la seua autorització, els col·lectius d'esquerra són sempre encerclats, acosats per la policia espanyola i portats lluny de la manifestació dretana, de forma que mai poden acostar-se a la manifestació feixista. En canvi, quan ocorre a la inversa, quan són col·lectius d'esquerra els que convoquen la manifestació, els feixistes poden acostar-se, insultar i agredir als participants de la manifestació esquerrana, amb total impunitat.

-Açò també ocorre, com ja hem comprovat dos anys seguits, en manifestacions culturals i populars com el correllengua de Gandia. Els feixistes passegen tranquil·lament pels carrers paral·lels a la cercavila, agredint amb pedres, ous i altres objectes als participants de la cercavila. La policia nacional espanyola es limita a acompanyar als feixistes pels voltants de la cercavila i a evitar que els participants de la cercavila es puguen defendre dels atacs feixistes, intimidant-los amb les porres, amenaçant-los,identificant-los, escorcollant-los i fins i tot portant-los a comissaria.

-Tot i les agressions patides per una regidora del BNV i dos joves al Correllengua de Gandia, cap feixista va ser detingut o portat a comissaria. Les úniques persones identificades, escorcollades i que fins i tot van ser portades a la comissaria van ser participants del correllengua.

-L'actuació de la policia nacional espanyola, com a bona força d'ocupació, obeeix a un clar objectiu: tractar de què la defensa de la nostra llengua i cultura siga conflictiva i perillosa de forma que la gent tinga por i renuncie a ella.

-Des d'Independentistes de la Safor, convidem a tota la societat de la Safor-Valldigna a continuar, tal i com ho va fer ahir, defensant la nostra llengua i cultura sense cap por, de forma decidida i contundent. Mostrant que ni les forces d'ocupació espanyoles ni els seus gossos de presa feixistes (GAV, España 2000, CV, etc.) ens detindran en la nostra lluita per aconseguir un marc legal on el el valencià, el nostre català, no estiga perseguit i discriminat: Uns Països Catalans independents i sense classes.

Cap agressió sense resposta!

El feixisme no es tolera, es combat!


                       

                       


                La Safor, Països Catalans, 27 de Setembre del 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Independentistes de la Safor sobre les agressions feixistes del Correllengua de Gandia
28 set 2008
COMUNICAT del Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna, davant l’agressió patida per la regidora del Bloc de l’Alqueria de la Comtessa, Maite Peiró

El Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna, davant l’agressió patida per la regidora del Bloc de l’Alqueria de la Comtessa, Maite Peiró, en rebre una pedrada llançada per un grup de manifestants d’extrema dreta quan participava en la concentració cívica del Correllengua a la ciutat de Gandia, vol fer públic les consideracions següents:


1.- El Bloc vol manifestar la seua solidaritat amb Maite Peiró, una ciutadana pacífica que es manifestava lliurement i que va patir esta agressió injustificada.


2.- El Bloc considera totalment inadmissible que un grup de ciutadans i ciutadanes, en una societat democràtica com la nostra i amb els permisos administratius corresponents, no puga manifestar-se tranquil·lament, en un ambient que pretenia ser lúdic i festiu, en defensa de la llengua pròpia pels carrers de la ciutat.


3.- El Bloc exigix a la policia nacional que identifique els autors de l’agressió a Maite Peiró i als altres manifestants i inicie el procediment que corresponga per tal que els implicats siguen jutjats i se’ls impose la sanció que pertoque.


4.- El Bloc vol fer pública la seua disconformitat amb l’actuació de la policia nacional que no sols va permetre que el grup feixista s’acostara en ocasions reiterades a la manifestació pacífica amb l’objectiu de provocar i insultar els participants en el Correllengua, sinó que, a més, no va impedir que els feixistes llançaren pedres contra els concentrats, entre els quals també hi havia moltes criatures, i provocaren ferides greus a Maite Peiró.


5.- El Bloc es qüestiona com un contingent de policia nacional, més nombrós que els contramanifestants feixistes, no va ser capaç de neutralitzar-los i impedir que entrebancaren la marxa pacífica dels participants en el Correllengua.


6.- El Bloc es pregunta si, trenta anys després d’acabada la dictadura franquista, el ciutadans i ciutadanes d’este país encara no tenen el dret i la llibertat de manifestar lliurement les seues opinions.7.- Per últim,el Bloc es planteja qui ha de manar en este país nostre que siga capaç d’evitar que agressions com la que ha patit Maite Peiró i la resta de persones que participaven en el Correllengua no es produisquen amb la impunitat amb què han esdevingut en esta ocasió.
Re: Comunicat d'Independentistes de la Safor sobre les agressions feixistes del Correllengua de Gandia
28 set 2008
toni cantó: que n'opines, malparit?
Sindicat Terrassa