Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
AVUI 23 set: més judicis per defensar Collserola
23 set 2008
Mentre hem estat de Festa Major (www.festamajordesplugues.org), les excavadores continuen destrossant la muntanya d'Esplugues, els Mossos es dediquen a anar per les copisteries del poble identificant a gent per imprimir cartells i els porcs senglars es cabregen cada dia més.
w accio busos judici 23 set08.jpg
Avui dimarts 23 de setembre té lloc el judici a 4 persones que vam realitzar una acció de protesta a les obres del pla Caufec-Porta BCN el passat mes de maig. Ens acusen de resistència, desordres públics, coaccions i danys per haver-nos encadenat a 2 bidons de ciments a les portes de les obres del pla Caufec mentre denunciàvem la destrucció de la muntanya de sant Pere Màrtir a Esplugues de Llobregat.

A més, la promotora Sacresa que pretén guanyar més de 100.000 milions de pessetes ens vol cobrar una responsabilitat civil d'uns quants milers d'euros. En el passat judici per una acció similar li demanava a 8 persones una indemnització de 40.000 euros, mentre el ministeri fiscal demanava la condemna per desobediència a raó de 40 dies a 3 euros de multa.

Més info:
http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=390
http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=381

I no és l'únic judici que ens espera per denunciar l'especulació urbanística i la corrupció política a Esplugues. Unes 60 persones esperem el judici per més de 200 causes judicials fruit de les diferents accions de protesta dels darrers 4 anys (http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=394). Aquest mes de setembre encara ens veurem a jutjats el 30 de setembre pel mateix tipus d'accions on 23 persones seran també jutjades. El proper 11 de novembre també 4 persones tenim judici.


Més informació:
www.noalplacaufec.net :: paremoselcaufec ARROBA rusc.net :: telf 685 269 787

INFO PRIMER JUDICI:
El primer judici de la temporada dura 3 hores i mitja de judici i acaba de manera relativament satisfactòria
L'advocada de les 8 persones encausades ha demanat l'absolució de tots els càrrecs imputats doncs l'acció del 20 maig i tota aquella setmana de mobilització s'emmarca en una lluita més global de defensa del medi ambient. La llibertat d'expressió i la defensa dels valors naturals està per sobre de la propietat privada i aquestes persones, les úniques que arrisquen veritablement la seva vida, no poden quedar-se de braços plegats davant la destrucció del territori. Així i per altres arguments jurídics, el ministeri fiscal ha rebaixat la primera acusació dels mossos de 4 delictes (danys, desobediència, coaccions i desordres públics) per una falta de desobediència leu per la qual ha demanat 40 dies a 3 euros de pena-multa per totes les imputades. Totes les encausades han comunicat per escrit la seva insubmissió a l'aplicació de la pena-multa, mentre a l'advocada de Sacresa no li ha tremolat el pols quan ha demanat una pena-multa de 20 dies a 15 euros per cada una de les persones per coaccions, així com una responsabilitat civil solidària de més de 40.000 euros. El cas està vist per sentència.
No mirarem un incendi esperant que plogui!

--
---
aturem el pla caufec, encara no s'ha fet!
www.noalplacaufec.net
paremoselcaufec ARROBA rusc.net
telf 685 269 787
w accio busos judici 23 set08 2.jpg
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: AVUI 23 set: més judicis per defensar Collserola
23 set 2008
El jutjat número 3 d'Esplugues de Llobregat ha fet pública la sentència del judici celebrat el passat 9 de setembre contra 8 persones que van aturar les obres del pla Caufec el passat mes de maig.

Condemna a pagar tres euros durant 45 dies per una falta de desobediència a cada una de les 8 persones. Aquestes ja van fer pública la seva negativa a pagar la pena-multa i si no són embargades haurien de complir una responsabilitat personal subsidiària de restricció de llibertat per la meitat dels dies de la condemna. Cal dir que la petició fiscal era de 40 dies i el jutge titular del número 3 ha augmentat la condemna saltant-se el principi acusatori, de primer de carrera de Dret Penal.

De la resta de càrrecs han estat absoltes, però també les condemna a pagar solidàriament una responsabilitat civil que es determinarà en execució de la sentència i que serà com a màxim de 44.000 euros. També les condemna a pagar les costes del judici.

Encara no s'han fet valoracions de la sentència però pot ser que s'interposi recurs d'apel·lació.

Avui té lloc un altre judici contra 4 persones i el proper dimarts 30 tindrà lloc el judici a 23 persones més per les accions del maig passat en que 35 persones van aturar les obres del pla Caufec durant el matí de 3 dies.

Es convida a tothom a dinar al carrer el mateix dia (el judici serà llarg) i a fer tot allò que es cregui convenient per difondre i denunciar la persecució policial i judicial que pateixen les persones que defensen Collserola per sobre de negocis privats.
Sindicato Sindicat